Artikel top billede

Ny algoritme kan lure hvad du foretager dig: Sådan fungerer den

Ny algoritme kan med smart 'grammatik' aflure, hvad du foretager dig. Se her, hvordan den virker.

Inden længe kan det blive muligt for din computer at afkode den handling, som du er i gang med, ved at 'betragte' dig gennem computerens kamera.

Sådan lyder det fra det kendte teknologi-universitet MIT, der har stået i spidsen for udviklingen af en ny algoritme, der kan afkode bestemte bevægelser og lægge dem sammen til en konklusion.

Udviklerne har anvendt samme metode, som blandt andet IBM's Watson-supercomputer og andre 'selvlærende' computere bygger på, i arbejdet med at skabe en slags grammatik, som computeren kan bygge de samlede konklusioner på.

Som i Watson nedbryder løsningen komplicerede handlinger i små dele.

Dernæst leder algoritmen efter mønstre, der passer med de regler og den 'grammatik,' som den kender i forvejen.

Universitets nye løsning er i stand til at afkode videoer i realtid, fordi løsningen er i stand til at formulere ret præcise gæt baseret på bevægelser, som bliver udført.

Ifølge professor Deva Ramanan vil løsningen eksempelvis lægge en bevægelse, hvor noget lægges i en kop samt en bevægelse hvor en arm hælder vand i en kedel efterfulgt af bevægelsen, hvor vand hældes fra en kedel til en kop, sammen til et gæt på, at der brygges te.

"Det spiller ingen rolle, om du først lægger tebrevet i en kop eller sætter kedlen på komfuret. Men for løsningen vil det være afgørende, at du sætter kedlen på komfuret, før du hælder vandet i en kop," siger professoren.

Forskerne har endnu ikke noget bud på, hvornår algoritmen vil finde vej til den rigtige verdens konkrete produkter. De er dog ikke i tvivl om, at det vil ske på et tidspunkt.

"Mange virksomheder arbejder på at kommercialisere 'seende' computersystemer, så vi er sikre på, at automatiske handlings-genkendende sstemer snart vil finde vej til konkrete produkter," lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere