Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Ny algoritme kan lure hvad du foretager dig: Sådan fungerer den

Ny algoritme kan med smart 'grammatik' aflure, hvad du foretager dig. Se her, hvordan den virker.

Inden længe kan det blive muligt for din computer at afkode den handling, som du er i gang med, ved at 'betragte' dig gennem computerens kamera.

Sådan lyder det fra det kendte teknologi-universitet MIT, der har stået i spidsen for udviklingen af en ny algoritme, der kan afkode bestemte bevægelser og lægge dem sammen til en konklusion.

Udviklerne har anvendt samme metode, som blandt andet IBM's Watson-supercomputer og andre 'selvlærende' computere bygger på, i arbejdet med at skabe en slags grammatik, som computeren kan bygge de samlede konklusioner på.

Som i Watson nedbryder løsningen komplicerede handlinger i små dele.

Dernæst leder algoritmen efter mønstre, der passer med de regler og den 'grammatik,' som den kender i forvejen.

Universitets nye løsning er i stand til at afkode videoer i realtid, fordi løsningen er i stand til at formulere ret præcise gæt baseret på bevægelser, som bliver udført.

Ifølge professor Deva Ramanan vil løsningen eksempelvis lægge en bevægelse, hvor noget lægges i en kop samt en bevægelse hvor en arm hælder vand i en kedel efterfulgt af bevægelsen, hvor vand hældes fra en kedel til en kop, sammen til et gæt på, at der brygges te.

"Det spiller ingen rolle, om du først lægger tebrevet i en kop eller sætter kedlen på komfuret. Men for løsningen vil det være afgørende, at du sætter kedlen på komfuret, før du hælder vandet i en kop," siger professoren.

Forskerne har endnu ikke noget bud på, hvornår algoritmen vil finde vej til den rigtige verdens konkrete produkter. De er dog ikke i tvivl om, at det vil ske på et tidspunkt.

"Mange virksomheder arbejder på at kommercialisere 'seende' computersystemer, så vi er sikre på, at automatiske handlings-genkendende sstemer snart vil finde vej til konkrete produkter," lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital