Ny algoritme kan lure hvad du foretager dig: Sådan fungerer den

Ny algoritme kan med smart 'grammatik' aflure, hvad du foretager dig. Se her, hvordan den virker.

Inden længe kan det blive muligt for din computer at afkode den handling, som du er i gang med, ved at 'betragte' dig gennem computerens kamera.

Sådan lyder det fra det kendte teknologi-universitet MIT, der har stået i spidsen for udviklingen af en ny algoritme, der kan afkode bestemte bevægelser og lægge dem sammen til en konklusion.

Udviklerne har anvendt samme metode, som blandt andet IBM's Watson-supercomputer og andre 'selvlærende' computere bygger på, i arbejdet med at skabe en slags grammatik, som computeren kan bygge de samlede konklusioner på.

Som i Watson nedbryder løsningen komplicerede handlinger i små dele.

Dernæst leder algoritmen efter mønstre, der passer med de regler og den 'grammatik,' som den kender i forvejen.

Universitets nye løsning er i stand til at afkode videoer i realtid, fordi løsningen er i stand til at formulere ret præcise gæt baseret på bevægelser, som bliver udført.

Ifølge professor Deva Ramanan vil løsningen eksempelvis lægge en bevægelse, hvor noget lægges i en kop samt en bevægelse hvor en arm hælder vand i en kedel efterfulgt af bevægelsen, hvor vand hældes fra en kedel til en kop, sammen til et gæt på, at der brygges te.

"Det spiller ingen rolle, om du først lægger tebrevet i en kop eller sætter kedlen på komfuret. Men for løsningen vil det være afgørende, at du sætter kedlen på komfuret, før du hælder vandet i en kop," siger professoren.

Forskerne har endnu ikke noget bud på, hvornår algoritmen vil finde vej til den rigtige verdens konkrete produkter. De er dog ikke i tvivl om, at det vil ske på et tidspunkt.

"Mange virksomheder arbejder på at kommercialisere 'seende' computersystemer, så vi er sikre på, at automatiske handlings-genkendende sstemer snart vil finde vej til konkrete produkter," lyder det.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.