Artikel top billede

Ny algoritme kan lure hvad du foretager dig: Sådan fungerer den

Ny algoritme kan med smart 'grammatik' aflure, hvad du foretager dig. Se her, hvordan den virker.

Inden længe kan det blive muligt for din computer at afkode den handling, som du er i gang med, ved at 'betragte' dig gennem computerens kamera.

Sådan lyder det fra det kendte teknologi-universitet MIT, der har stået i spidsen for udviklingen af en ny algoritme, der kan afkode bestemte bevægelser og lægge dem sammen til en konklusion.

Udviklerne har anvendt samme metode, som blandt andet IBM's Watson-supercomputer og andre 'selvlærende' computere bygger på, i arbejdet med at skabe en slags grammatik, som computeren kan bygge de samlede konklusioner på.

Som i Watson nedbryder løsningen komplicerede handlinger i små dele.

Dernæst leder algoritmen efter mønstre, der passer med de regler og den 'grammatik,' som den kender i forvejen.

Universitets nye løsning er i stand til at afkode videoer i realtid, fordi løsningen er i stand til at formulere ret præcise gæt baseret på bevægelser, som bliver udført.

Ifølge professor Deva Ramanan vil løsningen eksempelvis lægge en bevægelse, hvor noget lægges i en kop samt en bevægelse hvor en arm hælder vand i en kedel efterfulgt af bevægelsen, hvor vand hældes fra en kedel til en kop, sammen til et gæt på, at der brygges te.

"Det spiller ingen rolle, om du først lægger tebrevet i en kop eller sætter kedlen på komfuret. Men for løsningen vil det være afgørende, at du sætter kedlen på komfuret, før du hælder vandet i en kop," siger professoren.

Forskerne har endnu ikke noget bud på, hvornår algoritmen vil finde vej til den rigtige verdens konkrete produkter. De er dog ikke i tvivl om, at det vil ske på et tidspunkt.

"Mange virksomheder arbejder på at kommercialisere 'seende' computersystemer, så vi er sikre på, at automatiske handlings-genkendende sstemer snart vil finde vej til konkrete produkter," lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere