Ny algoritme kan lure hvad du foretager dig: Sådan fungerer den

Ny algoritme kan med smart 'grammatik' aflure, hvad du foretager dig. Se her, hvordan den virker.

Inden længe kan det blive muligt for din computer at afkode den handling, som du er i gang med, ved at 'betragte' dig gennem computerens kamera.

Sådan lyder det fra det kendte teknologi-universitet MIT, der har stået i spidsen for udviklingen af en ny algoritme, der kan afkode bestemte bevægelser og lægge dem sammen til en konklusion.

Udviklerne har anvendt samme metode, som blandt andet IBM's Watson-supercomputer og andre 'selvlærende' computere bygger på, i arbejdet med at skabe en slags grammatik, som computeren kan bygge de samlede konklusioner på.

Som i Watson nedbryder løsningen komplicerede handlinger i små dele.

Dernæst leder algoritmen efter mønstre, der passer med de regler og den 'grammatik,' som den kender i forvejen.

Universitets nye løsning er i stand til at afkode videoer i realtid, fordi løsningen er i stand til at formulere ret præcise gæt baseret på bevægelser, som bliver udført.

Ifølge professor Deva Ramanan vil løsningen eksempelvis lægge en bevægelse, hvor noget lægges i en kop samt en bevægelse hvor en arm hælder vand i en kedel efterfulgt af bevægelsen, hvor vand hældes fra en kedel til en kop, sammen til et gæt på, at der brygges te.

"Det spiller ingen rolle, om du først lægger tebrevet i en kop eller sætter kedlen på komfuret. Men for løsningen vil det være afgørende, at du sætter kedlen på komfuret, før du hælder vandet i en kop," siger professoren.

Forskerne har endnu ikke noget bud på, hvornår algoritmen vil finde vej til den rigtige verdens konkrete produkter. De er dog ikke i tvivl om, at det vil ske på et tidspunkt.

"Mange virksomheder arbejder på at kommercialisere 'seende' computersystemer, så vi er sikre på, at automatiske handlings-genkendende sstemer snart vil finde vej til konkrete produkter," lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.