Artikel top billede

Apple og Google dropper alle patent-slagsmål

De to giganter dropper slagsmål og vil i stedet arbejde sammen.

To giganter i mobilbranchen, Apple og Google, har aftalt at droppe alle aktuelle søgsmål om patentkrænkelser mellem de to selskaber.

"Apple og Google har også aftalt at arbejde sammen på nogle patent-områder," udtaler virksomhederne i en fælles erklæring. De har imidlertid ikke aftalt at kryds-licensiere hinandens patenter.

Apple indledte en retssag i 2010 mod Motorola Mobility, der senere blev overtaget af Google. Google har siden indvilget i at sælge virksomheden til Lenovo, men handlen er endnu ikke lukket.

Mange af de retssager, Apple har indgivet mod andre smartphone-producenter, herunder Samsung, handler om Googles Android styresystem. Aftalen med Google påvirker ikke Apple-Samsung-retssagerne. Det skriver IDG News Service.

Tidligere i denne måned afgjorde en californisk domstol, at Samsung skal betale Apple 119 millioner dollar for at have overtrådt en række Apple-patenter til smartphones og tablet-pc'er. Samsung blev også dømt til at betale Apple 930 millioner dollar i en tidligere sag, som Samsung imidlertid har anket.

Da salget af smartphones begyndte at stige, steg konkurrencen mellem producenterne til hidtil usete niveauer og virksomheder henvendte sig til domstolene i forsøget på at opnå fordele i forhold til konkurrenterne.

Men på trods af millioner af dollar brugt på advokatsalærer har resultaterne været blandede. Kun ganske få leverandører har formået at få indgreb mod konkurrenternes smartphones.

Dommeren i Apple-Samsung-sagen, dommer Lucy Koh, har flere gange bedt selskaberne om at finde et forlig, og tidligere i år beordrede han de to selskabers topchefer til at sætte sig ned og opnå en aftale. Det endte i fiasko.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere