Artikel top billede

Apple og Google dropper alle patent-slagsmål

De to giganter dropper slagsmål og vil i stedet arbejde sammen.

To giganter i mobilbranchen, Apple og Google, har aftalt at droppe alle aktuelle søgsmål om patentkrænkelser mellem de to selskaber.

"Apple og Google har også aftalt at arbejde sammen på nogle patent-områder," udtaler virksomhederne i en fælles erklæring. De har imidlertid ikke aftalt at kryds-licensiere hinandens patenter.

Apple indledte en retssag i 2010 mod Motorola Mobility, der senere blev overtaget af Google. Google har siden indvilget i at sælge virksomheden til Lenovo, men handlen er endnu ikke lukket.

Mange af de retssager, Apple har indgivet mod andre smartphone-producenter, herunder Samsung, handler om Googles Android styresystem. Aftalen med Google påvirker ikke Apple-Samsung-retssagerne. Det skriver IDG News Service.

Tidligere i denne måned afgjorde en californisk domstol, at Samsung skal betale Apple 119 millioner dollar for at have overtrådt en række Apple-patenter til smartphones og tablet-pc'er. Samsung blev også dømt til at betale Apple 930 millioner dollar i en tidligere sag, som Samsung imidlertid har anket.

Da salget af smartphones begyndte at stige, steg konkurrencen mellem producenterne til hidtil usete niveauer og virksomheder henvendte sig til domstolene i forsøget på at opnå fordele i forhold til konkurrenterne.

Men på trods af millioner af dollar brugt på advokatsalærer har resultaterne været blandede. Kun ganske få leverandører har formået at få indgreb mod konkurrenternes smartphones.

Dommeren i Apple-Samsung-sagen, dommer Lucy Koh, har flere gange bedt selskaberne om at finde et forlig, og tidligere i år beordrede han de to selskabers topchefer til at sætte sig ned og opnå en aftale. Det endte i fiasko.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere