Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Frafalden iPhone-bruger lægger sag an: Stavnsbundet til Apple

En tidligere bruger af iPhone, der nu er skiftet til Android, er så fortørnet over et problem med Apples iMessage, at hun nu sagsøger selskabet. Er du også ramt af problemet?

Som Computerworld tidligere har fortalt, kan det være sin sag at skifte væk fra iPhone og over til eksempelvis en Android-smartphone.

Der kan nemlig opstå problemer med, at ens beskeder strander i ingenmandsland, fordi telefonnummeret bliver ved med at blive identificeret som et iPhone-nummer - og dermed et nummer, der understøtter Apples iMessage.

Det kan betyde, at du - efter at være skiftet til Android - risikerer, at dine iPhone-venner ikke kan sende beskeder til dig, fordi deres iPhone stadig ser dit telefonnummer som en iMessage-enhed.

Dermed havner deres beskeder til dig et sted i Apples cloud i stedet for på din nye Android-telefon.

Den problemstilling bliver Apple nu sagsøgt for, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det er en tidligere iPhone-bruger fra Californien, der sagsøger Apple, fordi der opstod bøvl med hendes besked-kommunikation, efter at hun var skiftet til en Samsung-telefon med Android.

Eks-iPhone-brugeren skriver ifølge Bloomberg blandt andet i klagen, at folk, der erstatter deres Apple-enheder med andre produkter, "straffes og ikke er i stand til at udnytte fordelene ved deres kontrakt med netværksleverandøren fuldt ud."

Det fremgår ifølge nyhedsbureauet også af søgsmålet, at Apple ikke har gjort opmærksom på, at disse problemer kan opstå, hvis man skifter til en anden enhed.

Flere mulige løsninger

Det skal retfærdigvis tilføjes, at iMessage i sig selv er en helt fornuftig og uskyldig tjeneste, der tillader Apple-brugerne at kommunikere gratis med hinanden - i stil med Facebook Messenger og WhatsApp.

Men tilsyneladende er iMessage lidt for godt kædet sammen med mobilnummeret, der altså bliver ved med at have et iMessage-stempel på sig, selv om brugeren er skiftet til en anden platform.

Apple selv har endnu ikke kommenteret på denne sag, men det er langt fra den eneste tidligere iPhone-bruger, der har været ramt af problemet.

Da vi sidst skrev om problemet, kunne vi blandt andet henvise til en debat-tråd i Apples support-forum, der var set 170.844 gange.

"Jeg forsøgte alting (og forstyrrede alle mine venner og familien med konstante spørgsmål for at få dem til at prøve alting på deres devices for at få det til at fungere). Intet held med det overhovedet," skrev en tidligere iMessage-bruger eksempelvis i kommentarfeltet.

"Mit telefonnummer har været afregistreret fra iMessage i adskillige dage, og jeg har fulgt alle de anbefalede skridt til at løse problemet, inklusive adskillige telefonopkald til Apple. Ikke desto mindre fortsætter alle iOS-enheder med fejlagtigt at se mit mobilnummer som en iOS-enhed," lød oplevelsen hos en anden tidligere bruger af iPhone.

Der er flere måder at undgå problemet på. Det nemmeste er, at du slår iMessage fra på din iPhone, før du skifter til din nye telefon.

Nåede du ikke at gøre det, bliver du nødt til at logge ind med dit Apple ID på Apples hjemmeside, hvor du har mulighed for at markere, at du ikke længere har iPhonen.

Læs mere om problemet og de mulige løsninger her.

Læs også:

Færdig med iPhone? Men Apple er slet ikke færdig med dig

Derfor smadrer disse apps sms'en: Kan noget særligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital