Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Frafalden iPhone-bruger lægger sag an: Stavnsbundet til Apple

En tidligere bruger af iPhone, der nu er skiftet til Android, er så fortørnet over et problem med Apples iMessage, at hun nu sagsøger selskabet. Er du også ramt af problemet?

Som Computerworld tidligere har fortalt, kan det være sin sag at skifte væk fra iPhone og over til eksempelvis en Android-smartphone.

Der kan nemlig opstå problemer med, at ens beskeder strander i ingenmandsland, fordi telefonnummeret bliver ved med at blive identificeret som et iPhone-nummer - og dermed et nummer, der understøtter Apples iMessage.

Det kan betyde, at du - efter at være skiftet til Android - risikerer, at dine iPhone-venner ikke kan sende beskeder til dig, fordi deres iPhone stadig ser dit telefonnummer som en iMessage-enhed.

Dermed havner deres beskeder til dig et sted i Apples cloud i stedet for på din nye Android-telefon.

Den problemstilling bliver Apple nu sagsøgt for, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det er en tidligere iPhone-bruger fra Californien, der sagsøger Apple, fordi der opstod bøvl med hendes besked-kommunikation, efter at hun var skiftet til en Samsung-telefon med Android.

Eks-iPhone-brugeren skriver ifølge Bloomberg blandt andet i klagen, at folk, der erstatter deres Apple-enheder med andre produkter, "straffes og ikke er i stand til at udnytte fordelene ved deres kontrakt med netværksleverandøren fuldt ud."

Det fremgår ifølge nyhedsbureauet også af søgsmålet, at Apple ikke har gjort opmærksom på, at disse problemer kan opstå, hvis man skifter til en anden enhed.

Flere mulige løsninger

Det skal retfærdigvis tilføjes, at iMessage i sig selv er en helt fornuftig og uskyldig tjeneste, der tillader Apple-brugerne at kommunikere gratis med hinanden - i stil med Facebook Messenger og WhatsApp.

Men tilsyneladende er iMessage lidt for godt kædet sammen med mobilnummeret, der altså bliver ved med at have et iMessage-stempel på sig, selv om brugeren er skiftet til en anden platform.

Apple selv har endnu ikke kommenteret på denne sag, men det er langt fra den eneste tidligere iPhone-bruger, der har været ramt af problemet.

Da vi sidst skrev om problemet, kunne vi blandt andet henvise til en debat-tråd i Apples support-forum, der var set 170.844 gange.

"Jeg forsøgte alting (og forstyrrede alle mine venner og familien med konstante spørgsmål for at få dem til at prøve alting på deres devices for at få det til at fungere). Intet held med det overhovedet," skrev en tidligere iMessage-bruger eksempelvis i kommentarfeltet.

"Mit telefonnummer har været afregistreret fra iMessage i adskillige dage, og jeg har fulgt alle de anbefalede skridt til at løse problemet, inklusive adskillige telefonopkald til Apple. Ikke desto mindre fortsætter alle iOS-enheder med fejlagtigt at se mit mobilnummer som en iOS-enhed," lød oplevelsen hos en anden tidligere bruger af iPhone.

Der er flere måder at undgå problemet på. Det nemmeste er, at du slår iMessage fra på din iPhone, før du skifter til din nye telefon.

Nåede du ikke at gøre det, bliver du nødt til at logge ind med dit Apple ID på Apples hjemmeside, hvor du har mulighed for at markere, at du ikke længere har iPhonen.

Læs mere om problemet og de mulige løsninger her.

Læs også:

Færdig med iPhone? Men Apple er slet ikke færdig med dig

Derfor smadrer disse apps sms'en: Kan noget særligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.