Artikel top billede

Frafalden iPhone-bruger lægger sag an: Stavnsbundet til Apple

En tidligere bruger af iPhone, der nu er skiftet til Android, er så fortørnet over et problem med Apples iMessage, at hun nu sagsøger selskabet. Er du også ramt af problemet?

Som Computerworld tidligere har fortalt, kan det være sin sag at skifte væk fra iPhone og over til eksempelvis en Android-smartphone.

Der kan nemlig opstå problemer med, at ens beskeder strander i ingenmandsland, fordi telefonnummeret bliver ved med at blive identificeret som et iPhone-nummer - og dermed et nummer, der understøtter Apples iMessage.

Det kan betyde, at du - efter at være skiftet til Android - risikerer, at dine iPhone-venner ikke kan sende beskeder til dig, fordi deres iPhone stadig ser dit telefonnummer som en iMessage-enhed.

Dermed havner deres beskeder til dig et sted i Apples cloud i stedet for på din nye Android-telefon.

Den problemstilling bliver Apple nu sagsøgt for, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det er en tidligere iPhone-bruger fra Californien, der sagsøger Apple, fordi der opstod bøvl med hendes besked-kommunikation, efter at hun var skiftet til en Samsung-telefon med Android.

Eks-iPhone-brugeren skriver ifølge Bloomberg blandt andet i klagen, at folk, der erstatter deres Apple-enheder med andre produkter, "straffes og ikke er i stand til at udnytte fordelene ved deres kontrakt med netværksleverandøren fuldt ud."

Det fremgår ifølge nyhedsbureauet også af søgsmålet, at Apple ikke har gjort opmærksom på, at disse problemer kan opstå, hvis man skifter til en anden enhed.

Flere mulige løsninger

Det skal retfærdigvis tilføjes, at iMessage i sig selv er en helt fornuftig og uskyldig tjeneste, der tillader Apple-brugerne at kommunikere gratis med hinanden - i stil med Facebook Messenger og WhatsApp.

Men tilsyneladende er iMessage lidt for godt kædet sammen med mobilnummeret, der altså bliver ved med at have et iMessage-stempel på sig, selv om brugeren er skiftet til en anden platform.

Apple selv har endnu ikke kommenteret på denne sag, men det er langt fra den eneste tidligere iPhone-bruger, der har været ramt af problemet.

Da vi sidst skrev om problemet, kunne vi blandt andet henvise til en debat-tråd i Apples support-forum, der var set 170.844 gange.

"Jeg forsøgte alting (og forstyrrede alle mine venner og familien med konstante spørgsmål for at få dem til at prøve alting på deres devices for at få det til at fungere). Intet held med det overhovedet," skrev en tidligere iMessage-bruger eksempelvis i kommentarfeltet.

"Mit telefonnummer har været afregistreret fra iMessage i adskillige dage, og jeg har fulgt alle de anbefalede skridt til at løse problemet, inklusive adskillige telefonopkald til Apple. Ikke desto mindre fortsætter alle iOS-enheder med fejlagtigt at se mit mobilnummer som en iOS-enhed," lød oplevelsen hos en anden tidligere bruger af iPhone.

Der er flere måder at undgå problemet på. Det nemmeste er, at du slår iMessage fra på din iPhone, før du skifter til din nye telefon.

Nåede du ikke at gøre det, bliver du nødt til at logge ind med dit Apple ID på Apples hjemmeside, hvor du har mulighed for at markere, at du ikke længere har iPhonen.

Læs mere om problemet og de mulige løsninger her.

Læs også:

Færdig med iPhone? Men Apple er slet ikke færdig med dig

Derfor smadrer disse apps sms'en: Kan noget særligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere