Artikel top billede

Kæmpe offentligt it-projekt udskudt i flere år: Her er kæden hoppet af

En stor sundhedsplatform til dansk region bliver endnu mere forsinket end oprindeligt planlagt. "Enormt frustrerende", lyder det fra en regionspolitiker.

Først skulle den have været her i november 2013.

Så blev deadline rykket til november 2014.

Og nu er tidsrammen for Region Syddanmarks fælles sundhedsplatform med elektroniske patientjournaler (EPJ) sat til at komme til verden i slutningen af 2015, hvor det så er muligt for regionens sygehuse at arbejde på den samme platform.

Det betyder, at sygehusene i Syddanmark i de næste to år så må ty til e-Journal for at dele patientoplysninger med hinanden.

Det skriver Dagens Medicin.

Forsinkelse hos leverandøren

EPJ-systemet Cosmic skulle ellers planmæssigt været rullet ud i hele regionen i slutningen af sidste år, hvor landets fem regioner havde aftalt, at ét system skulle erstatte flere forskellige it-systemer på de enkelte regioners egne sygehuse.

Sådan bliver det dog ikke i Syddanmark, da Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus og psykiatrien på Fyn først når at skifte til det patientadministrative system ved udgangen af 2015.

Udskydelsen skyldes ifølge Dagens Medicin forsinkelser hos leverandøren Cambio Healthcare Systems, der leverer systemet til Syddanmark via CGI, tidligere Logica.

»Det er enormt frustrerende, og det vidner om et ekstremt kompliceret forløb, hvor vi har skullet få rigtig mange lokale løsninger til at overgå til én fælles løsning. Den manøvre bliver nu oven i købet endnu sværere, når vores it-løsninger bliver forsinket,« siger sundhedsudvalgsformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), i en pressemeddelelse.

Forsinkelserne betyder, at 20.000 sundhedsansatte i Region Syddanmark endnu en gang må vente længere end planlagt, før de alle sidder på en fælles elektronisk patientjournal.

Læs også: 
Hvad dælen? Efter 20 år taler hospitalernes it-systemer sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”