Kæmpe offentligt it-projekt udskudt i flere år: Her er kæden hoppet af

En stor sundhedsplatform til dansk region bliver endnu mere forsinket end oprindeligt planlagt. "Enormt frustrerende", lyder det fra en regionspolitiker.

Først skulle den have været her i november 2013.

Så blev deadline rykket til november 2014.

Og nu er tidsrammen for Region Syddanmarks fælles sundhedsplatform med elektroniske patientjournaler (EPJ) sat til at komme til verden i slutningen af 2015, hvor det så er muligt for regionens sygehuse at arbejde på den samme platform.

Det betyder, at sygehusene i Syddanmark i de næste to år så må ty til e-Journal for at dele patientoplysninger med hinanden.

Det skriver Dagens Medicin.

Forsinkelse hos leverandøren
EPJ-systemet Cosmic skulle ellers planmæssigt været rullet ud i hele regionen i slutningen af sidste år, hvor landets fem regioner havde aftalt, at ét system skulle erstatte flere forskellige it-systemer på de enkelte regioners egne sygehuse.

Sådan bliver det dog ikke i Syddanmark, da Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus og psykiatrien på Fyn først når at skifte til det patientadministrative system ved udgangen af 2015.

Udskydelsen skyldes ifølge Dagens Medicin forsinkelser hos leverandøren Cambio Healthcare Systems, der leverer systemet til Syddanmark via CGI, tidligere Logica.

»Det er enormt frustrerende, og det vidner om et ekstremt kompliceret forløb, hvor vi har skullet få rigtig mange lokale løsninger til at overgå til én fælles løsning. Den manøvre bliver nu oven i købet endnu sværere, når vores it-løsninger bliver forsinket,« siger sundhedsudvalgsformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), i en pressemeddelelse.

Forsinkelserne betyder, at 20.000 sundhedsansatte i Region Syddanmark endnu en gang må vente længere end planlagt, før de alle sidder på en fælles elektronisk patientjournal.

Læs også: 
Hvad dælen? Efter 20 år taler hospitalernes it-systemer sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.