Artikel top billede

Sikkerhedsfirma: 400.000 brugere er hacket hos os

Stort sikkerhedsfirma med 200 millioner brugere udsat for hackerangreb, så bruger-data er havnet i de forkerte hænder.

Sikkerhedsfirmaet Avast, der beskytter omkring 200 millioner brugere på verdensplan med blandt andet gratis antivirus, har i de seneste dage haft mere end rigeligt at gøre med at beskytte sig selv mod de it-kriminelles aktiviteter.

I et blogindlæg meddeler administrerende direktør Vince Steckler, at Avasts bruger-forum har været udsat for et hackerangreb i løbet af weekenden, og at brugernavne, emailadresser og adgangskoder er blevet kompromitteret.

"Hvis du bruger det samme password til at logge ind på andre sider, bedes du venligst ændre de passwords med det samme."

"Når vores forum igen er online, vil alle brugere blive tvunget til at lave nye passwords, da de kompromitterede passwords ikke længere vil fungere," skriver direktøren.

Han tilføjer, at det kun er Avasts support-forum, der er ramt, og at det kun er 0,2 procent af de 200 millioner brugere, der har været udsat for angrebet.

Det drejer sig dog så også om omkring 400.000 Avast-kunder, som det britiske it-medie V3 påpeger i en artikel.

"Vi bygger nu forummet igen og flytter det til en anden software-platform. Når det vender tilbage, vil det være hurtigere og mere sikkert," skriver Avast til kunderne. 

Det hackede forum har i mange år været hostet på en tredjeparts software-platform, og det vides endnu ikke, hvordan angrebet kunne finde sted, forklarer sikkerhedsfirmaet, der altså tilsyneladende selv skulle have investeret lidt mere i sikkerhedssoftware.

For nylig viste en undersøgelse, at Avast er det mest populære antivirus-program på Windows-platformen - læs mere om det her.

Læs også:

Her er de 12 mest populære antivirus-programmer

Flere danskere fuppet i phishing-bølge-angribere anholdt i Marokko
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere