Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Sikkerhedsfirma: 400.000 brugere er hacket hos os

Stort sikkerhedsfirma med 200 millioner brugere udsat for hackerangreb, så bruger-data er havnet i de forkerte hænder.

Sikkerhedsfirmaet Avast, der beskytter omkring 200 millioner brugere på verdensplan med blandt andet gratis antivirus, har i de seneste dage haft mere end rigeligt at gøre med at beskytte sig selv mod de it-kriminelles aktiviteter.

I et blogindlæg meddeler administrerende direktør Vince Steckler, at Avasts bruger-forum har været udsat for et hackerangreb i løbet af weekenden, og at brugernavne, emailadresser og adgangskoder er blevet kompromitteret.

"Hvis du bruger det samme password til at logge ind på andre sider, bedes du venligst ændre de passwords med det samme."

"Når vores forum igen er online, vil alle brugere blive tvunget til at lave nye passwords, da de kompromitterede passwords ikke længere vil fungere," skriver direktøren.

Han tilføjer, at det kun er Avasts support-forum, der er ramt, og at det kun er 0,2 procent af de 200 millioner brugere, der har været udsat for angrebet.

Det drejer sig dog så også om omkring 400.000 Avast-kunder, som det britiske it-medie V3 påpeger i en artikel.

"Vi bygger nu forummet igen og flytter det til en anden software-platform. Når det vender tilbage, vil det være hurtigere og mere sikkert," skriver Avast til kunderne. 

Det hackede forum har i mange år været hostet på en tredjeparts software-platform, og det vides endnu ikke, hvordan angrebet kunne finde sted, forklarer sikkerhedsfirmaet, der altså tilsyneladende selv skulle have investeret lidt mere i sikkerhedssoftware.

For nylig viste en undersøgelse, at Avast er det mest populære antivirus-program på Windows-platformen - læs mere om det her.

Læs også:

Her er de 12 mest populære antivirus-programmer

Flere danskere fuppet i phishing-bølge-angribere anholdt i Marokko
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.