Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

Dansk CSC-selskab sætter ansatte på porten

CSC-selskab fritstiller medarbejdere med omgående virkning. Århus-afdeling bliver hårdest ramt.

CSC-selskabet CSC Scandihealth har mandag opsagt 18 medarbejdere, der ifølge Computerworlds oplysninger er blevet fritstillet med omgående virkning.

CSC Scandihealth har hovedkvarter i Århus, og selskabet oplyser, at 14 af de fyrede medarbejdere har haft deres daglige gang i afdelingen i Århus, mens de fire har haft funktioner i hovedkvarteret på Retortvej i Valby i København.

Ifølge Computerworlds oplysninger blev CSC-medarbejderne mandag samlet til fællesmøde, hvor selskabets ledelse begrundede fyringsrunden med dårlig økonomi og udfordringer med at indhente nye kontrakter.

'Mindre tilpasning'

Computerworld har dagen igennem forsøgt at indhente en kommentar fra CSC.

Men CSC's kommunikationschef, Markus Bjørn Kraft, meddeler i en kortfattet mail til Computerworld, at selskabet alene har denne kommentar til Computerworlds oplysninger:

"CSC kan bekræfte, at virksomheden den 26. maj har sagt farvel til 18 medarbejdere. Opsigelserne er et udtryk for en relativ mindre, men beklageligvis nødvendig, kapacitetstilpasning. Dette skyldes at CSC løbende tilpasser sin kapacitet til kundernes nuværende og fremtidige behov," siger adm. direktør i Danmark Jørgen Jakobsen.

Vi har ikke yderligere kommentarer.

Skarp nedgang i indtjening

CSC Scandihealth har været en af CSC's guldkalve i en årrække.

Væksten i omsætningen faldt dog brat i fjor, da omsætningen i CSC Scandihealth faldt fra 429 millioner kroner til 401 millioner kroner.

Også indtjeningen faldt brat fra 27 millioner kroner til blot otte millioner kroner, hvilket bestyrelsen dog alligevel fandt tilfredsstillende i 'et trængt marked.'

Det kan du læse mere om her: Dansk CSC-selskab hoster: Men ledelsen er tilfreds.

Ifølge CSC kommer kunderne ikke til at kunne mærke, at de pågældende medarbejdere er blevet fyret.

Ved du noget? Send en mail til dan.jensen@cw.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere