Artikel top billede

Dansk CSC-selskab sætter ansatte på porten

CSC-selskab fritstiller medarbejdere med omgående virkning. Århus-afdeling bliver hårdest ramt.

CSC-selskabet CSC Scandihealth har mandag opsagt 18 medarbejdere, der ifølge Computerworlds oplysninger er blevet fritstillet med omgående virkning.

CSC Scandihealth har hovedkvarter i Århus, og selskabet oplyser, at 14 af de fyrede medarbejdere har haft deres daglige gang i afdelingen i Århus, mens de fire har haft funktioner i hovedkvarteret på Retortvej i Valby i København.

Ifølge Computerworlds oplysninger blev CSC-medarbejderne mandag samlet til fællesmøde, hvor selskabets ledelse begrundede fyringsrunden med dårlig økonomi og udfordringer med at indhente nye kontrakter.

'Mindre tilpasning'

Computerworld har dagen igennem forsøgt at indhente en kommentar fra CSC.

Men CSC's kommunikationschef, Markus Bjørn Kraft, meddeler i en kortfattet mail til Computerworld, at selskabet alene har denne kommentar til Computerworlds oplysninger:

"CSC kan bekræfte, at virksomheden den 26. maj har sagt farvel til 18 medarbejdere. Opsigelserne er et udtryk for en relativ mindre, men beklageligvis nødvendig, kapacitetstilpasning. Dette skyldes at CSC løbende tilpasser sin kapacitet til kundernes nuværende og fremtidige behov," siger adm. direktør i Danmark Jørgen Jakobsen.

Vi har ikke yderligere kommentarer.

Skarp nedgang i indtjening

CSC Scandihealth har været en af CSC's guldkalve i en årrække.

Væksten i omsætningen faldt dog brat i fjor, da omsætningen i CSC Scandihealth faldt fra 429 millioner kroner til 401 millioner kroner.

Også indtjeningen faldt brat fra 27 millioner kroner til blot otte millioner kroner, hvilket bestyrelsen dog alligevel fandt tilfredsstillende i 'et trængt marked.'

Det kan du læse mere om her: Dansk CSC-selskab hoster: Men ledelsen er tilfreds.

Ifølge CSC kommer kunderne ikke til at kunne mærke, at de pågældende medarbejdere er blevet fyret.

Ved du noget? Send en mail til dan.jensen@cw.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere