Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dårligt offentligt it-system droppes - Samlet tab: 283 millioner kroner

Styrelse lukker stort it-system ned efter mange problemer. "Meget beklageligt," siger direktør.

Arbejdsskadestyrelsen dropper sit problematiske it-system Proask, der nu lukkes helt ned efter langvarige og massive problemer.

Beslutningen betyder, at styrelsen kan vinke farvel til en samlet investering på 283 millioner kroner.

Proask-systemet har nemlig i alt kostet styrelsen 163 millioner i udviklingsomkostninger samt yderligere 120 millioner kroner i renter, licenser og drift af systemet, siden udviklingen blev igangsat i 2008.

"Proask understøtter ikke Arbejdsskadestyrelsens behov og vil ikke komme til at gøre det. Det er meget beklageligt," lyder det fra direktør i Arbejdsskadestyrelsen Anne-Marie Rasmussen i en udsendt pressemeddelelse.

Beslutningen om at trække stikket på det problemfyldte system er truffet, efter at konsulenthuset Deloitte over en længere periode har analyseret Proask, som er leveret af it-selskabet Steria.

For lange svartider

Konsulenthuset har blandt andet anbefalet, at "Arbejdsskadestyrelsen finder en anden løsning, fordi svartiderne i Proask er alt for lange" for styrelsens sagsbehandlere.

Ligeledes har Deloitte konkluderet, at systemet aldrig vil komme til at fungere effektivt, samt at det vil blive for dyrt at rette op på fejlene, ligesom der ikke "er gevinster i form af sparet tid."

Ifølge Arbejdsskadestyrelsen har styregruppen bag systemet haft 'mange tilbundsgående drøftelser om systemet," som både er blevet dyrere end forventet og flere år forsinket i forhold til de første tidsplaner.

"Beslutningen om at lukke helt ned for Proask hviler derfor på et entydigt og solidt grundlag," lyder det fra Anne-Marie Rasmussen.

Varm kartoffel

Proask-systemet er gennem længere tid blevet kritiseret for ikke at fungere ordentligt, og sagen har været på vippen til at udvikle sig til en politisk varm karfoffel.

Det kan du læse mere om her: It-skandale til millioner rammer dansk topminister.

De lange svartider og problemerne med systemet har blandt andet udløst klager over øget arbejdspres for Arbejdsstyrelsens ansatte, hvilket har ført til kvalitetsforringelser i sagsbehandlingerne.

Arbejdsskadestyrelsen skal nu i gang med at finde et helt nyt system og begynde helt forfra.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere