Artikel top billede

Dårligt offentligt it-system droppes - Samlet tab: 283 millioner kroner

Styrelse lukker stort it-system ned efter mange problemer. "Meget beklageligt," siger direktør.

Arbejdsskadestyrelsen dropper sit problematiske it-system Proask, der nu lukkes helt ned efter langvarige og massive problemer.

Beslutningen betyder, at styrelsen kan vinke farvel til en samlet investering på 283 millioner kroner.

Proask-systemet har nemlig i alt kostet styrelsen 163 millioner i udviklingsomkostninger samt yderligere 120 millioner kroner i renter, licenser og drift af systemet, siden udviklingen blev igangsat i 2008.

"Proask understøtter ikke Arbejdsskadestyrelsens behov og vil ikke komme til at gøre det. Det er meget beklageligt," lyder det fra direktør i Arbejdsskadestyrelsen Anne-Marie Rasmussen i en udsendt pressemeddelelse.

Beslutningen om at trække stikket på det problemfyldte system er truffet, efter at konsulenthuset Deloitte over en længere periode har analyseret Proask, som er leveret af it-selskabet Steria.

For lange svartider

Konsulenthuset har blandt andet anbefalet, at "Arbejdsskadestyrelsen finder en anden løsning, fordi svartiderne i Proask er alt for lange" for styrelsens sagsbehandlere.

Ligeledes har Deloitte konkluderet, at systemet aldrig vil komme til at fungere effektivt, samt at det vil blive for dyrt at rette op på fejlene, ligesom der ikke "er gevinster i form af sparet tid."

Ifølge Arbejdsskadestyrelsen har styregruppen bag systemet haft 'mange tilbundsgående drøftelser om systemet," som både er blevet dyrere end forventet og flere år forsinket i forhold til de første tidsplaner.

"Beslutningen om at lukke helt ned for Proask hviler derfor på et entydigt og solidt grundlag," lyder det fra Anne-Marie Rasmussen.

Varm kartoffel

Proask-systemet er gennem længere tid blevet kritiseret for ikke at fungere ordentligt, og sagen har været på vippen til at udvikle sig til en politisk varm karfoffel.

Det kan du læse mere om her: It-skandale til millioner rammer dansk topminister.

De lange svartider og problemerne med systemet har blandt andet udløst klager over øget arbejdspres for Arbejdsstyrelsens ansatte, hvilket har ført til kvalitetsforringelser i sagsbehandlingerne.

Arbejdsskadestyrelsen skal nu i gang med at finde et helt nyt system og begynde helt forfra.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.