Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dårligt offentligt it-system droppes - Samlet tab: 283 millioner kroner

Styrelse lukker stort it-system ned efter mange problemer. "Meget beklageligt," siger direktør.

Arbejdsskadestyrelsen dropper sit problematiske it-system Proask, der nu lukkes helt ned efter langvarige og massive problemer.

Beslutningen betyder, at styrelsen kan vinke farvel til en samlet investering på 283 millioner kroner.

Proask-systemet har nemlig i alt kostet styrelsen 163 millioner i udviklingsomkostninger samt yderligere 120 millioner kroner i renter, licenser og drift af systemet, siden udviklingen blev igangsat i 2008.

"Proask understøtter ikke Arbejdsskadestyrelsens behov og vil ikke komme til at gøre det. Det er meget beklageligt," lyder det fra direktør i Arbejdsskadestyrelsen Anne-Marie Rasmussen i en udsendt pressemeddelelse.

Beslutningen om at trække stikket på det problemfyldte system er truffet, efter at konsulenthuset Deloitte over en længere periode har analyseret Proask, som er leveret af it-selskabet Steria.

For lange svartider

Konsulenthuset har blandt andet anbefalet, at "Arbejdsskadestyrelsen finder en anden løsning, fordi svartiderne i Proask er alt for lange" for styrelsens sagsbehandlere.

Ligeledes har Deloitte konkluderet, at systemet aldrig vil komme til at fungere effektivt, samt at det vil blive for dyrt at rette op på fejlene, ligesom der ikke "er gevinster i form af sparet tid."

Ifølge Arbejdsskadestyrelsen har styregruppen bag systemet haft 'mange tilbundsgående drøftelser om systemet," som både er blevet dyrere end forventet og flere år forsinket i forhold til de første tidsplaner.

"Beslutningen om at lukke helt ned for Proask hviler derfor på et entydigt og solidt grundlag," lyder det fra Anne-Marie Rasmussen.

Varm kartoffel

Proask-systemet er gennem længere tid blevet kritiseret for ikke at fungere ordentligt, og sagen har været på vippen til at udvikle sig til en politisk varm karfoffel.

Det kan du læse mere om her: It-skandale til millioner rammer dansk topminister.

De lange svartider og problemerne med systemet har blandt andet udløst klager over øget arbejdspres for Arbejdsstyrelsens ansatte, hvilket har ført til kvalitetsforringelser i sagsbehandlingerne.

Arbejdsskadestyrelsen skal nu i gang med at finde et helt nyt system og begynde helt forfra.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?