Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-skandale til millioner rammer dansk topminister

Fejlslagent offentligt it-projekt til 164 millioner kroner rammer minister.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kritiseres ifølge Berlingske for at have givet mangelfulde oplysninger til Folketingets Finansudvalg om it-systemet Proask.

Computerworld skrev første gang om Proask-systemet i januar, hvor det så ud til, at Arbejdsmarkedsstyrelsen skulle aflive det store system til 164 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: It-system til 164 millioner kroner skal kyles i skraldespanden.

Ifølge Berlingske modtog finansudvalget ikke nyt om Proask-sagen i 15 måneder, selv om både Arbejdsskadestyrelsen, Beskæftigelsesministeriet og Finansministeret var klar over, at Proask-projektet sejlede.

Ifølge avisen har parterne med vilje undladt at orientere Folketinget Finansudvalg.

Således skriver en ledende medarbejder i styrelsen på et tidspunkt til Beskæftigelsesministeriets departementschef, at han "er opmærksom på, at vi har et lille problem i forhold til finansudvalget."

Kort efter skriver Beskæftigelsesministeriet ifølge Berlingske til Arbejdsskadestyrelsen, at "vi efterhånden er nået dertil, at vi snarest må orientere finansudvalget på ny."

"Det skal især ses i lyset af, at der efterhånden er gået godt et år siden sidste orientering, og at der siden da er sket væsentlige ændringer i systemet," lyder det.

Enhedslisten har kaldt Mette Frederiksen i samråd om sagen.

Selv peger ministeren på, at hun ventede på en rapport.

Læs også: It-system til 164 millioner kroner skal kyles i skraldespanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere