Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-skandale til millioner rammer dansk topminister

Fejlslagent offentligt it-projekt til 164 millioner kroner rammer minister.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kritiseres ifølge Berlingske for at have givet mangelfulde oplysninger til Folketingets Finansudvalg om it-systemet Proask.

Computerworld skrev første gang om Proask-systemet i januar, hvor det så ud til, at Arbejdsmarkedsstyrelsen skulle aflive det store system til 164 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: It-system til 164 millioner kroner skal kyles i skraldespanden.

Ifølge Berlingske modtog finansudvalget ikke nyt om Proask-sagen i 15 måneder, selv om både Arbejdsskadestyrelsen, Beskæftigelsesministeriet og Finansministeret var klar over, at Proask-projektet sejlede.

Ifølge avisen har parterne med vilje undladt at orientere Folketinget Finansudvalg.

Således skriver en ledende medarbejder i styrelsen på et tidspunkt til Beskæftigelsesministeriets departementschef, at han "er opmærksom på, at vi har et lille problem i forhold til finansudvalget."

Kort efter skriver Beskæftigelsesministeriet ifølge Berlingske til Arbejdsskadestyrelsen, at "vi efterhånden er nået dertil, at vi snarest må orientere finansudvalget på ny."

"Det skal især ses i lyset af, at der efterhånden er gået godt et år siden sidste orientering, og at der siden da er sket væsentlige ændringer i systemet," lyder det.

Enhedslisten har kaldt Mette Frederiksen i samråd om sagen.

Selv peger ministeren på, at hun ventede på en rapport.

Læs også: It-system til 164 millioner kroner skal kyles i skraldespanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere