Artikel top billede

It-skandale til millioner rammer dansk topminister

Fejlslagent offentligt it-projekt til 164 millioner kroner rammer minister.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kritiseres ifølge Berlingske for at have givet mangelfulde oplysninger til Folketingets Finansudvalg om it-systemet Proask.

Computerworld skrev første gang om Proask-systemet i januar, hvor det så ud til, at Arbejdsmarkedsstyrelsen skulle aflive det store system til 164 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: It-system til 164 millioner kroner skal kyles i skraldespanden.

Ifølge Berlingske modtog finansudvalget ikke nyt om Proask-sagen i 15 måneder, selv om både Arbejdsskadestyrelsen, Beskæftigelsesministeriet og Finansministeret var klar over, at Proask-projektet sejlede.

Ifølge avisen har parterne med vilje undladt at orientere Folketinget Finansudvalg.

Således skriver en ledende medarbejder i styrelsen på et tidspunkt til Beskæftigelsesministeriets departementschef, at han "er opmærksom på, at vi har et lille problem i forhold til finansudvalget."

Kort efter skriver Beskæftigelsesministeriet ifølge Berlingske til Arbejdsskadestyrelsen, at "vi efterhånden er nået dertil, at vi snarest må orientere finansudvalget på ny."

"Det skal især ses i lyset af, at der efterhånden er gået godt et år siden sidste orientering, og at der siden da er sket væsentlige ændringer i systemet," lyder det.

Enhedslisten har kaldt Mette Frederiksen i samråd om sagen.

Selv peger ministeren på, at hun ventede på en rapport.

Læs også: It-system til 164 millioner kroner skal kyles i skraldespanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.