Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kæmpe-opgave efter it-skandale: Arbejdsskadestyrelse skal have ny it-chef

Arbejdsskadestyrelsen skal have ny it-chef, hvis hovedopgave blive implementering af afløseren til kæmpe-fiaskoen Proask.

Arbejdsskadestyrelsen skal have ny it-chef, der blandt andet vil få til opgave at løfte den ganske betydelige opgave, det vil blive at få udviklet og implementeret et velfungerende sagsbehandlingssystem i styrelsen.

Arbejdsskadestyrelsen har nemlig netop besluttet at skrotte det hidtidige sagsbehandlingssystem, Proask, efter flere år med massive problemer og forsinkelser.

Proask ender med samlet at koste styrelsen mere end en kvart milliard skattekroner, som styrelsen nu kan vinke farvel til.

Det kan du læse mere om her: Stort offentligt it-projekt droppes - samlet tab: 283 millioner kroner.

Arbejdsskadesstyrelsen søger i et opslag ny it-chef, der får ansvaret for styrelsens samlede budget samt for at effektivisere forretnings- og arbejdsgange og udvikle styrelsens arbejdsskadesystem.

Det sker, efter at styrelsen i en periode har stået uden fast it-chef, hvilket dog ifølge styrelsen ikke har noget at gøre med Proask-systemet.

"Vi skal nu i gang med at finde et system, der kan afløse Proask, og det er klart, at en af de væsentligste opgaver for den person, der har det samlede it-ansvar, vil blive indkøb og implementering af et nyt sagsbehandlingssystem til Arbejdsskadestyrelsen," siger vicedirektør Thomas Lund Kristensen.

Det skal han kunne

Ifølge ham skal den nye it-chef besidde en række forskellige kompetencer, der blandt andet skal tælle projektledelse, styring af teknisk udvikling, udbud, interne ressoucer, økonomistyring og en række andre ting.

"Det er jo et sammensurium af kompetencer," siger Thomas Lund Kristensen.

Har tidligere it-chefer ikke haft disse kompetencer?

"Der har ikke været noget punkt i udviklingsfasen, hvor vi har haft grundlag for at konkludere, at Proask ikke har været et levedygtigt system, som ikke har været på vej i den rigtige retning," siger Thomas Lund Kristensen.

Den erkendelse kom først for nylig, da konsulenthuset Deloitte afleverede en svidende rapport om systemet.

"Det har jo ikke været en sjov proces. Nu skal vi i samarbejde med departementet have opsamlet erfaringerne, og vi skal have undersøgt og kortlagt, hvad der er gået galt, så vi kan undgå at begå de samme fejl," siger Thomas Lund Kristensen.

Han peger på, at Arbejdsskadestyrelsen til det kommende store it-projekt vil være underlagt det statslige it-projektsråds retningslinier, der blandt andet tvinger projekterne gennem fem obligatoriske faser.

Det vil ifølge styrelsen være med til at sikre, at der ikke kan opstå en ny it-skandale i kølvandet på Proask.

"Vi vil være underlagt disse retningslinier, hvilket ikke var tilfældet sidste gang, og den nye it-chef skal være en person, der kan operere inden for it-projektrådets retningslinier," siger han.

Hvordan vil I sikre, at I kan undgå en ny Proask-skandale?

"Jamen ved at sikre, at vi får en it-chef, der kan operere inden for it-projektrådets retningslinier, og som er i besiddelse af de forskellige kompetencer," siger Thomas Lund Kristensen.

Læs også:

Leder: Få så stoppet de offentlige it-skandaler - det kan ikke blive ved.

Dårligt offentligt it-system droppes - Samlet tab: 283 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere