Artikel top billede

TDC-konflikt vil ikke dø: Nu er der igen strejkende medarbejdere

Først lød meldingen, at teknikerne hos TDC var tilbage på arbejde efter et par dages strejke - men så blev en ny strejke indledt.

Hvis Carsten Dilling og den øvrige TDC-direktion tog på Kristi Himmelfartsferie i den tro, at problemet med de strejkende, løn-utilfredse teknikere nu var løst, fik de nok en brat opvågning kort efter.  

"Medlemmerne som er ansat i Døgncenteret på Borups Allé og som er organiseret i Dansk Metal Tele Øst, besluttede onsdag eftermiddag at indlede en arbejdsnedlæggelse og gå hjem," lyder det nu på den hjemmeside, som Landsklubben under Dansk Metal står bag.

"De har aftalt først at møde igen på arbejdet på fredag for at drøfte situationen," lyder det nu på den hjemmeside, som Landsklubben under Dansk Metal står bag," oplyses det.

"Medlemmerne forsøgte at etablere et nødberedskab således at fejl på teleforbindelser til det danske beredskab samt livsvigtige funktioner ville blive behandlet. Men ledelsen inddrog såvel mobiltelefoner som arbejds-pc'er, således at det ikke er muligt for Landsklubben at konstatere, hvorledes nødberedskabet fungerer." 

I meddelelsen fremgår det også, at "arbejdsstandsningen skete efter, at der tirsdag aften blev konstateret sammenbrud i forhandlingerne om ledelsens opsigelse af de aftalte vagrregler."

"Vi gør opmærksom på, at arbejdsnedlæggelser ikke må forekomme i overenskomstperioden. Strejken må betragtes som overenskomststridig. Vi opfordrer de strejkende til at genoptage arbejdet," lyder udmeldingen desuden på hjemmesiden.

Effektiviseringer i TDC

Computerworld har allerede forsøgt at få en kommentar fra TDC's ledelse til den ulmende utilfredshed blandt medarbejderne - men TDC ønsker ikke at uddybe situationen uden for forhandslingslokalet.

Lars Jørgensen, der er fællestillidsmand hos TDC og talsperson i denne sag, har udtalt til Computerworld, at lønforhandlinger var den specifikke årsag til arbejdsnedlæggelsen tidligere på ugen.

"Men jeg tror ikke, at folk havde reageret så voldsomt, hvis ikke der havde været alt det andet forud for det her forløb," tilføjede han dog også. 

Mange TDC-medarbejdere har i de senere år mærket den markante spare-operation, som TDC har haft gang i.

Mange opgaver hos telegiganten er allerede blevet outsourcet, og medarbejderantallet er også blevet markant lavere, end det var for år tilbage.

Tidligere i år var der også historier fremme om intern uro blandt selskabets medarbejdere, og flere af de absolutte topchefer har forladt telekoncernen det seneste halve år.

Selv om det næppe er alle, der er lige begejstrede for de mange besparelser hos TDC, har den strategi haft en god effekt i forhold til bundlinjen.

I 2013 tjente TDC godt 3,2 milliarder kroner

"I 2013 er det faktisk gået bedre end nogensinde, for vi har netop skabt vældig meget værdi og indtjening den vej rundt," har koncernchef Carsten Dilling udtalt til Computerworld om arbejdet med at effektivisere virksomheden.

Læs også:

TDC-teknikere genoptager arbejdet: Men konflikten ulmer stadig

Vil have TDC-folk tilbage på arbejde - men mobilerne er inddraget

Strejke hos TDC - teknikerne har forladt arbejdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere