Artikel top billede

TDC-konflikt vil ikke dø: Nu er der igen strejkende medarbejdere

Først lød meldingen, at teknikerne hos TDC var tilbage på arbejde efter et par dages strejke - men så blev en ny strejke indledt.

Hvis Carsten Dilling og den øvrige TDC-direktion tog på Kristi Himmelfartsferie i den tro, at problemet med de strejkende, løn-utilfredse teknikere nu var løst, fik de nok en brat opvågning kort efter.  

"Medlemmerne som er ansat i Døgncenteret på Borups Allé og som er organiseret i Dansk Metal Tele Øst, besluttede onsdag eftermiddag at indlede en arbejdsnedlæggelse og gå hjem," lyder det nu på den hjemmeside, som Landsklubben under Dansk Metal står bag.

"De har aftalt først at møde igen på arbejdet på fredag for at drøfte situationen," lyder det nu på den hjemmeside, som Landsklubben under Dansk Metal står bag," oplyses det.

"Medlemmerne forsøgte at etablere et nødberedskab således at fejl på teleforbindelser til det danske beredskab samt livsvigtige funktioner ville blive behandlet. Men ledelsen inddrog såvel mobiltelefoner som arbejds-pc'er, således at det ikke er muligt for Landsklubben at konstatere, hvorledes nødberedskabet fungerer." 

I meddelelsen fremgår det også, at "arbejdsstandsningen skete efter, at der tirsdag aften blev konstateret sammenbrud i forhandlingerne om ledelsens opsigelse af de aftalte vagrregler."

"Vi gør opmærksom på, at arbejdsnedlæggelser ikke må forekomme i overenskomstperioden. Strejken må betragtes som overenskomststridig. Vi opfordrer de strejkende til at genoptage arbejdet," lyder udmeldingen desuden på hjemmesiden.

Effektiviseringer i TDC

Computerworld har allerede forsøgt at få en kommentar fra TDC's ledelse til den ulmende utilfredshed blandt medarbejderne - men TDC ønsker ikke at uddybe situationen uden for forhandslingslokalet.

Lars Jørgensen, der er fællestillidsmand hos TDC og talsperson i denne sag, har udtalt til Computerworld, at lønforhandlinger var den specifikke årsag til arbejdsnedlæggelsen tidligere på ugen.

"Men jeg tror ikke, at folk havde reageret så voldsomt, hvis ikke der havde været alt det andet forud for det her forløb," tilføjede han dog også. 

Mange TDC-medarbejdere har i de senere år mærket den markante spare-operation, som TDC har haft gang i.

Mange opgaver hos telegiganten er allerede blevet outsourcet, og medarbejderantallet er også blevet markant lavere, end det var for år tilbage.

Tidligere i år var der også historier fremme om intern uro blandt selskabets medarbejdere, og flere af de absolutte topchefer har forladt telekoncernen det seneste halve år.

Selv om det næppe er alle, der er lige begejstrede for de mange besparelser hos TDC, har den strategi haft en god effekt i forhold til bundlinjen.

I 2013 tjente TDC godt 3,2 milliarder kroner

"I 2013 er det faktisk gået bedre end nogensinde, for vi har netop skabt vældig meget værdi og indtjening den vej rundt," har koncernchef Carsten Dilling udtalt til Computerworld om arbejdet med at effektivisere virksomheden.

Læs også:

TDC-teknikere genoptager arbejdet: Men konflikten ulmer stadig

Vil have TDC-folk tilbage på arbejde - men mobilerne er inddraget

Strejke hos TDC - teknikerne har forladt arbejdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere