Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC-konflikt vil ikke dø: Nu er der igen strejkende medarbejdere

Først lød meldingen, at teknikerne hos TDC var tilbage på arbejde efter et par dages strejke - men så blev en ny strejke indledt.

Hvis Carsten Dilling og den øvrige TDC-direktion tog på Kristi Himmelfartsferie i den tro, at problemet med de strejkende, løn-utilfredse teknikere nu var løst, fik de nok en brat opvågning kort efter.  

"Medlemmerne som er ansat i Døgncenteret på Borups Allé og som er organiseret i Dansk Metal Tele Øst, besluttede onsdag eftermiddag at indlede en arbejdsnedlæggelse og gå hjem," lyder det nu på den hjemmeside, som Landsklubben under Dansk Metal står bag.

"De har aftalt først at møde igen på arbejdet på fredag for at drøfte situationen," lyder det nu på den hjemmeside, som Landsklubben under Dansk Metal står bag," oplyses det.

"Medlemmerne forsøgte at etablere et nødberedskab således at fejl på teleforbindelser til det danske beredskab samt livsvigtige funktioner ville blive behandlet. Men ledelsen inddrog såvel mobiltelefoner som arbejds-pc'er, således at det ikke er muligt for Landsklubben at konstatere, hvorledes nødberedskabet fungerer." 

I meddelelsen fremgår det også, at "arbejdsstandsningen skete efter, at der tirsdag aften blev konstateret sammenbrud i forhandlingerne om ledelsens opsigelse af de aftalte vagrregler."

"Vi gør opmærksom på, at arbejdsnedlæggelser ikke må forekomme i overenskomstperioden. Strejken må betragtes som overenskomststridig. Vi opfordrer de strejkende til at genoptage arbejdet," lyder udmeldingen desuden på hjemmesiden.

Effektiviseringer i TDC

Computerworld har allerede forsøgt at få en kommentar fra TDC's ledelse til den ulmende utilfredshed blandt medarbejderne - men TDC ønsker ikke at uddybe situationen uden for forhandslingslokalet.

Lars Jørgensen, der er fællestillidsmand hos TDC og talsperson i denne sag, har udtalt til Computerworld, at lønforhandlinger var den specifikke årsag til arbejdsnedlæggelsen tidligere på ugen.

"Men jeg tror ikke, at folk havde reageret så voldsomt, hvis ikke der havde været alt det andet forud for det her forløb," tilføjede han dog også. 

Mange TDC-medarbejdere har i de senere år mærket den markante spare-operation, som TDC har haft gang i.

Mange opgaver hos telegiganten er allerede blevet outsourcet, og medarbejderantallet er også blevet markant lavere, end det var for år tilbage.

Tidligere i år var der også historier fremme om intern uro blandt selskabets medarbejdere, og flere af de absolutte topchefer har forladt telekoncernen det seneste halve år.

Selv om det næppe er alle, der er lige begejstrede for de mange besparelser hos TDC, har den strategi haft en god effekt i forhold til bundlinjen.

I 2013 tjente TDC godt 3,2 milliarder kroner

"I 2013 er det faktisk gået bedre end nogensinde, for vi har netop skabt vældig meget værdi og indtjening den vej rundt," har koncernchef Carsten Dilling udtalt til Computerworld om arbejdet med at effektivisere virksomheden.

Læs også:

TDC-teknikere genoptager arbejdet: Men konflikten ulmer stadig

Vil have TDC-folk tilbage på arbejde - men mobilerne er inddraget

Strejke hos TDC - teknikerne har forladt arbejdet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere