Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Velkommen tilbage til Wolfenstein - en ny verdensorden venter

Computerworld spiller: Krigshelten B.J. Blazkowicz har gang på gang taget kampen op mod tyskerne under Anden Verdenskrig, men i Wolfenstein: New Order går han ikke fra krigen som sejrherre.

Soldat Blazkowicz' kæbeparti er som en mursten skåret ud af ren rå amerikansk patriotisme, og det føles velkendt nok endnu en gang at træde i hans kampstøvler denne rædsomme aften, hvor selv skyerne synes at vide, at krigen er så godt som tabt.  Året er 1946, og tyskerne har overtaget i den krig, der har hærget Europa siden invasionen af Polen i efteråret 1939.

En af årsagerne til tyskernes succesfulde krigsmaskine skal findes hos general Wilhelm Strasse, også kaldet Deathshead, og hans mere eller endnu mere horrible eksperimenter med at skabe supersoldater. Det er i aften, at der en gang for alle skal sættes en stopper for ham, når vores lille kommandogruppe invaderer hans fæstning - adrenalinen og frygten står som en ram lugt i natteluften.

Spillet der grundlagde en genre
Da det oprindelige Wolfenstein 3D udkom i 1992, skabte det på mange måder en helt ny genre af computerspil. Spillet var hverken historisk eller teknologisk det første af sin slags, men blandt andet fordi det blev lanceret som shareware, vandt spillet stor udbredelse og popularitet.

Firmaet bag, id Software, blev siden synonym med genren, og har ikke blot stået bag spilhit som Doom og Quake, men har også været i front, når det handler om den underliggende spilteknologi. Det er således også deres Tech 5-spilteknologi, som danner rygraden i det nyeste Wolfenstein: New Order.

Selve spiludviklingen er imidlertid lagt i hænderne på de svenske spiludviklere fra MachineGames, der alle er vokset op med id Softwares spil, men som hverken synes bange eller intimiderede over at tage et nyt livtag med den klassiske spilserie.

Kun 20 minutter senere falder Blazkowicz' krop som i slowmotion mod havets overflade, efter at jeg eller han med nød og næppe er undsluppet en eksplosion i et af Strasses laboratorier. Forfærdelige billeder af tandhjul og muskler i dødbringende symbioser har brændt sig ind på nethinden, og samvittigheden er plaget af et skrækkeligt valg, som ganske givet vil hjemsøge krigshelten senere.

Splinter fra eksplosionen stryger som hidsige ildfluer gennem nattemørket, dødbringende skarpe, men som et varmt blodigt kys, da de strejfer Blazkowicz' hoved, og alting pludselig bliver sort og tavst.

Genrens klassiske dyder
MachineGames holder i Wolfenstein: New Order fast i en lang række af shooter-genrens klassiske dyder. Dette er en spilverden, hvor Blazkowicz undervejs skal samle både Healthpacks og panser op. Han er en regulær supersoldat, som kommer sig over et knivsår på blot fem minutter og kan slæbe rundt på helt igennem urealistiske mængder af våben og ammunition. Sådan skal det være i Wolfenstein.

14 år efter William "B.J." Blazkowicz styrtede mod havoverfladen, ser verden ganske anderledes ud. Krigen er slut, og tyskerne har for længst tvunget resten af verden i knæ. For vores helt er årene trillet forbi et for et uden at gøre indtryk. Granatsplinten er fjernet fra hans hoved, men hukommelsen er ikke vendt tilbage - ikke før en ny traumatisk oplevelse ryster det hele på plads, og han på ny tager kampen om mod en gammel fjende. Blazkowicz går en ny verdensorden i møde med brølende automatrifler.

Velkommen til en alternativ virkelighed
Ved at lade Wolfenstein: New Order udspille sig i en alternativ virkelighed får MachineGames ikke blot et større fortællemæssigt lærred at arbejde på - de får også frihed til at postulere og opfinde lige præcis de elementer, som de har brug for til at levere en effektiv actionoplevelse. Samtidig giver den alternative virkelighed spiludviklerne mulighed for at drysse små sjove detaljer ud over spillet, som når Blazkowicz ved et tilfælde finder singleskiven Das blaue U-Boot med popgruppen Die Käfer.

Hvor det forrige spil i Wolfenstein-serien i høj grad fokuserede på de okkulte og overnaturlige elementer, er fokus i Wolfenstein: New Order primært rettet mod robotter og cyborgs, sådan som det også var tilfældet i det oprindelige Wolfenstein 3D, hvor den afsluttende kamp mod Mecha-Hitler stadig står klart i erindringen hos de, der dengang fik gennemført spillet. Og så kan folkene fra MachineGames alligevel ikke helt holde sig i skindet, og der bliver også plads til en flirt med mere end rå teknologi - for sådan skal det være.

Wolfenstein: New Order er ude på pc og konsol nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.