Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Ultratynde tablets på vej: Intels nye tablet er en hel del tyndere end iPad Air

Snart kommer de ultratynde tablet-computere væltende. Intels første tablet-computer med de hurtige Broadwell-chip er endnu tyndere end iPad Air.

Der kommer muligvis til at gå lidt endnu, før de rammer butikkerne, men skal man tolke ud fra producenternes seneste påfund, tyder alt på, at de papirtynde tablet-computere er på vej.

Computerworlds nyhedsbureau har på den store Computex-messe i Taipei i Taiwan testet en ny, papirtynd tablet-computer fra Intel med navnet Llama Mountain.

Tablet-computeren kører på Intels endnu ikke lancerede femte-generations Core-processor, Broadwell samt Windows 8.

Ifølge Computerworlds udsendte er Llama Mountain, der har en 12,5"-skærm, blot 7,2 millimeter tyk. Det er 0,3 millimeter tyndere end iPad Air.

Hertil kommer, at Llama Mountain ifølge Computerworlds udsendte medarbejder med sine 670 gram føles ganske let i hånden.

Til sammenligning vejer en Surface Pro 3 med 12"-skærm 800 gram.

Offensiv

Den pågældende Intel-computer vil næppe blive sat i produktion, da den blot er bygget som et eksempel til producenterne på, hvad der kan lade sig gøre.

Intel er for tiden særdeles offensiv i selskabets bestræbelser på for alvor at komme ind på markedet for tablet-computere og smartphones, som selskabet missede, da det for alvor tog fart.

Det kan du læse mere om her: Sådan vil Intel kæmpe sig ind på tablet-markedet

Intel ventes at være klar med kommercielle versioner af Broadwell-chippene inden årets udgang.

Chip-producenten har således udviklet den såkaldte Broadwell Y-chip - også kaldet Core M - til de ultratynde tablet-computere.

Chippen bruger ifølge selskabet meget lidt strøm og er produceret med de seneste 14 nanometer-fabrikations-processer.

Ifølge Computerworlds udsendte medarbejder indeholder Llama Mountain kun ganske få programmer, som til gengæld loader med lynets hast. Det umiddelbare indtryk er, at tablet-computeren kører væsentligt hurtigere end pc'er udstyret med de seneste Haswell-chip.

Llama Mountain er udstyret med en enkelt USB 3.1-port, som kan anvendes til at oplade tablet-computeren.

Hertil kommer stik til at koble tablet-computeren sammen med en ligeledes meget tynd docking-station samt muligheden for at koble et løst tastatur til computeren.

Nye stiktyper kan blive nødvendige, at da Llama Mountain er for tynd til at kunne rumme en række af de kendte stik-standarder som eksempelvis HDMI og DisplayPort, der er nødvendige, hvis tablet-computeren skal kunne udgøre et reelt alternativ til de bærbare computere.

Læs også:

Her er dommen over Microsofts nye tablet - Surface Pro 3

Det siger eksperterne: Så god er er Surface Pro 3

Så hurtige bliver de næste tablet-pc'er med Windows 8

Ny tablet eller bærbar? Så se dig ekstra godt for lige nu

Intel på banen med ny kampklar chip
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs