Artikel top billede

Ultratynde tablets på vej: Intels nye tablet er en hel del tyndere end iPad Air

Snart kommer de ultratynde tablet-computere væltende. Intels første tablet-computer med de hurtige Broadwell-chip er endnu tyndere end iPad Air.

Der kommer muligvis til at gå lidt endnu, før de rammer butikkerne, men skal man tolke ud fra producenternes seneste påfund, tyder alt på, at de papirtynde tablet-computere er på vej.

Computerworlds nyhedsbureau har på den store Computex-messe i Taipei i Taiwan testet en ny, papirtynd tablet-computer fra Intel med navnet Llama Mountain.

Tablet-computeren kører på Intels endnu ikke lancerede femte-generations Core-processor, Broadwell samt Windows 8.

Ifølge Computerworlds udsendte er Llama Mountain, der har en 12,5"-skærm, blot 7,2 millimeter tyk. Det er 0,3 millimeter tyndere end iPad Air.

Hertil kommer, at Llama Mountain ifølge Computerworlds udsendte medarbejder med sine 670 gram føles ganske let i hånden.

Til sammenligning vejer en Surface Pro 3 med 12"-skærm 800 gram.

Offensiv

Den pågældende Intel-computer vil næppe blive sat i produktion, da den blot er bygget som et eksempel til producenterne på, hvad der kan lade sig gøre.

Intel er for tiden særdeles offensiv i selskabets bestræbelser på for alvor at komme ind på markedet for tablet-computere og smartphones, som selskabet missede, da det for alvor tog fart.

Det kan du læse mere om her: Sådan vil Intel kæmpe sig ind på tablet-markedet

Intel ventes at være klar med kommercielle versioner af Broadwell-chippene inden årets udgang.

Chip-producenten har således udviklet den såkaldte Broadwell Y-chip - også kaldet Core M - til de ultratynde tablet-computere.

Chippen bruger ifølge selskabet meget lidt strøm og er produceret med de seneste 14 nanometer-fabrikations-processer.

Ifølge Computerworlds udsendte medarbejder indeholder Llama Mountain kun ganske få programmer, som til gengæld loader med lynets hast. Det umiddelbare indtryk er, at tablet-computeren kører væsentligt hurtigere end pc'er udstyret med de seneste Haswell-chip.

Llama Mountain er udstyret med en enkelt USB 3.1-port, som kan anvendes til at oplade tablet-computeren.

Hertil kommer stik til at koble tablet-computeren sammen med en ligeledes meget tynd docking-station samt muligheden for at koble et løst tastatur til computeren.

Nye stiktyper kan blive nødvendige, at da Llama Mountain er for tynd til at kunne rumme en række af de kendte stik-standarder som eksempelvis HDMI og DisplayPort, der er nødvendige, hvis tablet-computeren skal kunne udgøre et reelt alternativ til de bærbare computere.

Læs også:

Her er dommen over Microsofts nye tablet - Surface Pro 3

Det siger eksperterne: Så god er er Surface Pro 3

Så hurtige bliver de næste tablet-pc'er med Windows 8

Ny tablet eller bærbar? Så se dig ekstra godt for lige nu

Intel på banen med ny kampklar chip




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.