Artikel top billede

Forskere: Sædlignende mini-robotter skal svømme i din krop

Bittesmå sædlignende robotter vil kunne redde dit liv.

Et forskerhold fra Egypten og Holland har udviklet en ny type mikroskopiske robotter, der kan svømme rundt i patienters blodbaner og eksempelvis levere medicin eller lignende på nøjagtigt udpegede områder i kroppen, som ellers kan være svære at nå.

Ifølge forskerholdet vil de blandt andet kunne anvendes til at bekæmpe kræftceller, idet de kan fragte medicinen direkte til svulsterne, skriver det videnskabelige tidssskrift AIP.

De små robotters udseende er inspireret af sædceller, hvorfor forskerne kalder dem for 'MagnetoSperm.'

Robotterne er meget små. De er på størrelse med husstøvmider med en længde på blot 0,32 millimeter.

De navigerer ved hjælp af oscillerende magnetiske felter, idet de aflange robotter hele tiden vil sørge for at lægge sig på langs af selv de svageste magnet-felter.

Bevægelsen vil samtidig sørge for, at den fleksible robot-krop føres fremad i en vrikkende bevægelse. Topfarten vil ifølge forskerne blive 0,16 millimeter i sekundet.

"Der er talrige anvendelsesmuligheder for disse mikro-robotter - inklusive målrettet medicin-levering, fertilitets-behandling, celle-udvælgelse og behandling af stoppede arterier," siger forsker Sarthak Misra.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere