Artikel top billede

Forskere: Sædlignende mini-robotter skal svømme i din krop

Bittesmå sædlignende robotter vil kunne redde dit liv.

Et forskerhold fra Egypten og Holland har udviklet en ny type mikroskopiske robotter, der kan svømme rundt i patienters blodbaner og eksempelvis levere medicin eller lignende på nøjagtigt udpegede områder i kroppen, som ellers kan være svære at nå.

Ifølge forskerholdet vil de blandt andet kunne anvendes til at bekæmpe kræftceller, idet de kan fragte medicinen direkte til svulsterne, skriver det videnskabelige tidssskrift AIP.

De små robotters udseende er inspireret af sædceller, hvorfor forskerne kalder dem for 'MagnetoSperm.'

Robotterne er meget små. De er på størrelse med husstøvmider med en længde på blot 0,32 millimeter.

De navigerer ved hjælp af oscillerende magnetiske felter, idet de aflange robotter hele tiden vil sørge for at lægge sig på langs af selv de svageste magnet-felter.

Bevægelsen vil samtidig sørge for, at den fleksible robot-krop føres fremad i en vrikkende bevægelse. Topfarten vil ifølge forskerne blive 0,16 millimeter i sekundet.

"Der er talrige anvendelsesmuligheder for disse mikro-robotter - inklusive målrettet medicin-levering, fertilitets-behandling, celle-udvælgelse og behandling af stoppede arterier," siger forsker Sarthak Misra.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere