Artikel top billede

Virksomheder scorer kassen på nye sikkerhedstrusler

Der er ikke længere så meget salg i klassisk antivirus-software, men i stedet kan sikkerhedsfirmaerne tjene penge på andre former for trusler.

Den enes potentielle død, den andens sikre brød.

Nogenlunde sådan kan man beskrive den aktuelle situation på sikkerhedsmarkedet, hvor væksten i omsætningen afspejler det massive fokus på sikkerhedstrusler, der er i disse år.

For selv om klassisk antivirus-software i dag kan fås helt gratis til eksempelvis Windows og i stigende grad anses som en standardvare, er der samtidig et voksende behov for de mere avancerede løsninger.

Fra hacking mod virksomhedens betalingssystem til NSA-overvågning og interne datalækager - der er rigtig mange trusler, man skal forholde sig til som en moderne virksomhed, hvor digitale aktiver er den måske vigtigste valuta.

Derfor investerer mange virksomheder i ny sikkerhedssoftware, hvilket kommer leverandørerne til gavn.

Ifølge en ny opgørelse fra analysefirmaet Gartner steg omsætningen på det globale marked for sikkerhedssoftware med 4,9 procent fra 2012 til 2013 til omkring 109 milliarder kroner.

IBM voksede mest

Blandt de fem største leverandører af sikkerhedssoftware var det IBM på tredjepladsen, der oplevede den største vækst i omsætningen - hele 19 procent mere omsatte IBM for i 2013 end i 2012.

Symantec er stadig det suverænt største sikkerhedsselskab, selv om dets omsætning faktisk faldt en lille smule.

Symantecs omsætning landede i 2013 på omkring 20 milliarder kroner, mens nummer to på markedet, McAfee, trods en vækst på 3,9 procent "kun" nåede op på en omsætning på omkring ni milliarder kroner ifølge Gartner.

Mange trusler = mere salg 

Analysefirmaet skriver, at sikkerhedsmarkedet voksede mindre end ventet, men at der stadig var tale om en stabil vækst.

Og væksten skyldes i høj grad, at der er så mange trusler, man skal forholde sig til som virksomhed.

"Allestedsnærværelsen af sikkerhedstrusler har betydet, at mange organisationer indser, at den traditionelle tilgang til sikkerhed har huller, og derfor tænker de på nye måder og investerer flere penge i sikkerheds-teknologi," lyder det blandt andet fra Gartner.

Verdens største sikkerhedsleverandør, Symantec, har selv flere gange fremhævet, at tiden er ved at være løbet fra klassisk antivirus-software.

"Vi ser ikke længere antivirus som en pengemaskine på nogen måde," udtalte Symantec for nylig til Wall Street Journal.

Symantec, der blev stiftet i Californien helt tilbage i 1982 og i dag har flere end 20.000 ansatte, bliver udfordret af både konkurrenterne og de it-kriminelle.

Det store paradigmeskift for Symantec og mange af konkurrenterne er, at man ikke længere kun koncentrerer sig om at lave sikkerheds-løsninger, der skal hindre, at hackere og al den ondsindede software slipper ind.

I stigende grad tager man udgangspunkt i, at det vil ske - og så handler det i stedet om at kunne spotte det og minimere skaderne.

Læs også:

Dur ikke længere: Antivirus er slet ikke godt nok

Sådan tackler virksomhederne it-sikkerheden

Kæmpe data-skandale: Både it-chefen og direktøren ryger ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere