Artikel top billede

Virksomheder scorer kassen på nye sikkerhedstrusler

Der er ikke længere så meget salg i klassisk antivirus-software, men i stedet kan sikkerhedsfirmaerne tjene penge på andre former for trusler.

Den enes potentielle død, den andens sikre brød.

Nogenlunde sådan kan man beskrive den aktuelle situation på sikkerhedsmarkedet, hvor væksten i omsætningen afspejler det massive fokus på sikkerhedstrusler, der er i disse år.

For selv om klassisk antivirus-software i dag kan fås helt gratis til eksempelvis Windows og i stigende grad anses som en standardvare, er der samtidig et voksende behov for de mere avancerede løsninger.

Fra hacking mod virksomhedens betalingssystem til NSA-overvågning og interne datalækager - der er rigtig mange trusler, man skal forholde sig til som en moderne virksomhed, hvor digitale aktiver er den måske vigtigste valuta.

Derfor investerer mange virksomheder i ny sikkerhedssoftware, hvilket kommer leverandørerne til gavn.

Ifølge en ny opgørelse fra analysefirmaet Gartner steg omsætningen på det globale marked for sikkerhedssoftware med 4,9 procent fra 2012 til 2013 til omkring 109 milliarder kroner.

IBM voksede mest

Blandt de fem største leverandører af sikkerhedssoftware var det IBM på tredjepladsen, der oplevede den største vækst i omsætningen - hele 19 procent mere omsatte IBM for i 2013 end i 2012.

Symantec er stadig det suverænt største sikkerhedsselskab, selv om dets omsætning faktisk faldt en lille smule.

Symantecs omsætning landede i 2013 på omkring 20 milliarder kroner, mens nummer to på markedet, McAfee, trods en vækst på 3,9 procent "kun" nåede op på en omsætning på omkring ni milliarder kroner ifølge Gartner.

Mange trusler = mere salg 

Analysefirmaet skriver, at sikkerhedsmarkedet voksede mindre end ventet, men at der stadig var tale om en stabil vækst.

Og væksten skyldes i høj grad, at der er så mange trusler, man skal forholde sig til som virksomhed.

"Allestedsnærværelsen af sikkerhedstrusler har betydet, at mange organisationer indser, at den traditionelle tilgang til sikkerhed har huller, og derfor tænker de på nye måder og investerer flere penge i sikkerheds-teknologi," lyder det blandt andet fra Gartner.

Verdens største sikkerhedsleverandør, Symantec, har selv flere gange fremhævet, at tiden er ved at være løbet fra klassisk antivirus-software.

"Vi ser ikke længere antivirus som en pengemaskine på nogen måde," udtalte Symantec for nylig til Wall Street Journal.

Symantec, der blev stiftet i Californien helt tilbage i 1982 og i dag har flere end 20.000 ansatte, bliver udfordret af både konkurrenterne og de it-kriminelle.

Det store paradigmeskift for Symantec og mange af konkurrenterne er, at man ikke længere kun koncentrerer sig om at lave sikkerheds-løsninger, der skal hindre, at hackere og al den ondsindede software slipper ind.

I stigende grad tager man udgangspunkt i, at det vil ske - og så handler det i stedet om at kunne spotte det og minimere skaderne.

Læs også:

Dur ikke længere: Antivirus er slet ikke godt nok

Sådan tackler virksomhederne it-sikkerheden

Kæmpe data-skandale: Både it-chefen og direktøren ryger ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.