Artikel top billede

Vildt bud: Så meget koster cyber-kriminalitet os hvert eneste år

Cyberkriminalitet koster hvert år mere end mange landes totale indtægt.

2,2 billioner kroner eller 2.200 milliarder kroner.

Så stort er det globale tab som følge af cyber-kriminalitet, lyder det i ny rapport fra Intels sikkerheds-division, det tidligere selvstændige sikkerhedsselskab McAfee og sikkerheds-centret CSIS (Center for Strategic and International Studies).

Der er tale om et estimat, da en væsentlig del af regningen for cyber-kriminalitet aldrig bliver noteret nogen steder.

McAfee-folkene har i undersøgelsen blandt andet trukket på officielle data fra statslige myndigheder og universiteter i 51 lande verden over, ligesom der er blevet gennemført en række interviews med forskellige eksperter på området.

Estimatet på den samlede regning for cyberkriminalitet ligger derfor på mellem to billioner og 3,2 billioner kroner - altså mindst 2.000 milliarder kroner.

"Selv det mindste af tallene overgår den samlede, nationale indkomst for de fleste lande," hedder det i rapporten.

De 51 lande, der har leveret data til rapporten, står ifølge McAfee for 80 procent af verdens samlede indtægter, hvorfor de må formodes også at være mål for en væsentlig del af verdens cybercrime-aktiviteter.

Ifølge rapporten er de amerikanske virksomheder hårdest ramt.

"Generelt er der en stærk sammenhæng mellem landenes indkomst-niveauer og deres tab som følge af cyberkriminalitet," hedder det.

Det tyder på, at de 'cyberkriminelle målrettet beslutter, hvor de vil ramme, og at de træffer beslutningen ud fra en vurdering af målenes værdi," hedder det.

Bliver ikke registreret

Tallene forurenes imidlertid ifølge McAfee af, at langt størstedelen af de cyber-angreb, der finder sted, aldrig bliver opdaget eller offentliggjort.

Således er det kun de færreste virksomheder, der står frem og åbent fortæller om det, når de er blevet hacket.

Hertil kommer, at de forskellige lande ikke har en fælles standard til at registrere cyber-kriminalitet og konsekvenser heraf.

"Kun ganske få lande har forsøgt at beregne deres tab på cyber-kriminalitet. For de fleste er det ikke tilfældet," hedder det i rapporten.

Du kan læse mere om konsekvenserne her: Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes

McAfee kigger på direkte og indirekte tab som følge af cyberkriminalitet.

De indirekte tab tæller eksempelvis krænkelser af intellektuelle rettigheder, tab af forretnings-hemmeligheder, krænkelser af virksomhedernes gode navn og rygte og lignende.

McAfee udarbejdede en lignende rapport i 2009, hvor selskabet nåede frem til, at cyberkriminalitet samlet kostede en billion dollar om året.

Selskabet blev dog straks kritiseret for at overdrive vildt ved at nå frem til dette ganske astronomiske beløb.

McAfee erkendte da også senere, at beløbet ikke var korrekt.

Du kan læse McAfees rapport her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere