Artikel top billede

Vildt bud: Så meget koster cyber-kriminalitet os hvert eneste år

Cyberkriminalitet koster hvert år mere end mange landes totale indtægt.

2,2 billioner kroner eller 2.200 milliarder kroner.

Så stort er det globale tab som følge af cyber-kriminalitet, lyder det i ny rapport fra Intels sikkerheds-division, det tidligere selvstændige sikkerhedsselskab McAfee og sikkerheds-centret CSIS (Center for Strategic and International Studies).

Der er tale om et estimat, da en væsentlig del af regningen for cyber-kriminalitet aldrig bliver noteret nogen steder.

McAfee-folkene har i undersøgelsen blandt andet trukket på officielle data fra statslige myndigheder og universiteter i 51 lande verden over, ligesom der er blevet gennemført en række interviews med forskellige eksperter på området.

Estimatet på den samlede regning for cyberkriminalitet ligger derfor på mellem to billioner og 3,2 billioner kroner - altså mindst 2.000 milliarder kroner.

"Selv det mindste af tallene overgår den samlede, nationale indkomst for de fleste lande," hedder det i rapporten.

De 51 lande, der har leveret data til rapporten, står ifølge McAfee for 80 procent af verdens samlede indtægter, hvorfor de må formodes også at være mål for en væsentlig del af verdens cybercrime-aktiviteter.

Ifølge rapporten er de amerikanske virksomheder hårdest ramt.

"Generelt er der en stærk sammenhæng mellem landenes indkomst-niveauer og deres tab som følge af cyberkriminalitet," hedder det.

Det tyder på, at de 'cyberkriminelle målrettet beslutter, hvor de vil ramme, og at de træffer beslutningen ud fra en vurdering af målenes værdi," hedder det.

Bliver ikke registreret

Tallene forurenes imidlertid ifølge McAfee af, at langt størstedelen af de cyber-angreb, der finder sted, aldrig bliver opdaget eller offentliggjort.

Således er det kun de færreste virksomheder, der står frem og åbent fortæller om det, når de er blevet hacket.

Hertil kommer, at de forskellige lande ikke har en fælles standard til at registrere cyber-kriminalitet og konsekvenser heraf.

"Kun ganske få lande har forsøgt at beregne deres tab på cyber-kriminalitet. For de fleste er det ikke tilfældet," hedder det i rapporten.

Du kan læse mere om konsekvenserne her: Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes

McAfee kigger på direkte og indirekte tab som følge af cyberkriminalitet.

De indirekte tab tæller eksempelvis krænkelser af intellektuelle rettigheder, tab af forretnings-hemmeligheder, krænkelser af virksomhedernes gode navn og rygte og lignende.

McAfee udarbejdede en lignende rapport i 2009, hvor selskabet nåede frem til, at cyberkriminalitet samlet kostede en billion dollar om året.

Selskabet blev dog straks kritiseret for at overdrive vildt ved at nå frem til dette ganske astronomiske beløb.

McAfee erkendte da også senere, at beløbet ikke var korrekt.

Du kan læse McAfees rapport her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere