Artikel top billede

Til it-udvikleren: Her kan du (måske) skabe en gylden karriere

Udviklerne stormer i retning af et nyt it-område, der ventes at få helt afgørende betydning i it-industrien i de kommende år.

Internet of Things er ikke bare et smart begreb, som virksomhederne i stor stil forsøger at knække koden til at udnytte maksimalt i et forretningsperspektiv.

Det er også et it-område, der lugter af nye karrieremuligheder for udviklerne.

Analysefirmaet ABI Research vurderer i en ny analyse, at der her i 2014 på globalt plan vil være 1,7 millioner udviklere involveret i Internet of Things-aktiviteter.

Om bare fem år, i 2019, vil det tal være steget til flere end tre millioner it-udviklere, vurderer ABI Research.

Eller sagt på en anden måde: Omkring 10 procent af alle softwareudviklere på verdensplan vil arbejde med Internet of Things.

Derfor er IoT så hot og hypet

Det hypede it-begreb dækker over, at milliarder og atter milliarder af intelligente enheder kobles til internettet og til hinanden og dermed kan kommunikere på kryds og tværs.

Det gælder alt fra sensorer i vandpumper til køleskabe, biler, pacemakere og digitaliserede bysamfund.

Når maskiner begynder at kommunikere med hinanden og udveksle data, banes der vej for for en hidtil uset grad af intelligens og automatik i netværket - og nye forretningsmuligheder skabes.

Analytiker Aapo Markkanen udtaler:

"I øjeblikket er IoT-aktiviteterne opdelt imellem hobbyfolk og producenter i den ene ende og udviklere fra virksomheder i den anden ende."

"Men på grund af en kombination af flere forskellige ting kan vi også se et voksende antal iværksættervirksomheder tage det kommercielle spring og begynde at producere de koncepter, som de har kørt prototyper på med Aduino eller Rasperry Pi," siger han med henvisning til to af de teknologiplatforme, man typisk eksperimenterer på i dag som udvikler.

Ifølge Aapo Markkanen skal man dog ikke regne med uden videre at kunne spinde guld på Internet of Things, fordi det kræver nogle helt nye kompetencer at gøre en prototype til et kommercielt bæredygtigt produkt.

Læs også:

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

Sådan spinder du guld på Internet of Things
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere