Artikel top billede

Til it-udvikleren: Her kan du (måske) skabe en gylden karriere

Udviklerne stormer i retning af et nyt it-område, der ventes at få helt afgørende betydning i it-industrien i de kommende år.

Internet of Things er ikke bare et smart begreb, som virksomhederne i stor stil forsøger at knække koden til at udnytte maksimalt i et forretningsperspektiv.

Det er også et it-område, der lugter af nye karrieremuligheder for udviklerne.

Analysefirmaet ABI Research vurderer i en ny analyse, at der her i 2014 på globalt plan vil være 1,7 millioner udviklere involveret i Internet of Things-aktiviteter.

Om bare fem år, i 2019, vil det tal være steget til flere end tre millioner it-udviklere, vurderer ABI Research.

Eller sagt på en anden måde: Omkring 10 procent af alle softwareudviklere på verdensplan vil arbejde med Internet of Things.

Derfor er IoT så hot og hypet

Det hypede it-begreb dækker over, at milliarder og atter milliarder af intelligente enheder kobles til internettet og til hinanden og dermed kan kommunikere på kryds og tværs.

Det gælder alt fra sensorer i vandpumper til køleskabe, biler, pacemakere og digitaliserede bysamfund.

Når maskiner begynder at kommunikere med hinanden og udveksle data, banes der vej for for en hidtil uset grad af intelligens og automatik i netværket - og nye forretningsmuligheder skabes.

Analytiker Aapo Markkanen udtaler:

"I øjeblikket er IoT-aktiviteterne opdelt imellem hobbyfolk og producenter i den ene ende og udviklere fra virksomheder i den anden ende."

"Men på grund af en kombination af flere forskellige ting kan vi også se et voksende antal iværksættervirksomheder tage det kommercielle spring og begynde at producere de koncepter, som de har kørt prototyper på med Aduino eller Rasperry Pi," siger han med henvisning til to af de teknologiplatforme, man typisk eksperimenterer på i dag som udvikler.

Ifølge Aapo Markkanen skal man dog ikke regne med uden videre at kunne spinde guld på Internet of Things, fordi det kræver nogle helt nye kompetencer at gøre en prototype til et kommercielt bæredygtigt produkt.

Læs også:

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

Sådan spinder du guld på Internet of Things
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere