Artikel top billede

Rygte: Stor design-plan for Android skal sikre kontrol med softwaren

Rygterne vil vide, at Google er på vej med et storstilet design-projekt for webtjenester, apps og Android. Se her, hvad det går ud på.

Udviklerkonferencen Google I/O har tradition for at levere store nyheder om både selskabets egne tjenester, app-udvikling og hele Android-platformen.

Derfor er der også allerede nu, halvanden uge før dette års Google I/O, godt gang i rygter og forventninger rundt omkring på nettet.

Et af de mest interessante rygter kommer fra en historie hos Android Police, der skriver, at Google har et konkret projekt, der skal føre til bedre og mere ensartede brugergrænseflader på tværs af Google-tjenester og platforme.

Der er ifølge Android Police tale op et nyt design-paradigme beskrevet i et 'Quantum Paper.'

Det beskrives som et nyt design-framework, der skal gøre brugeroplevelsen mere konsistent på tværs af platforme.

"Quantum Paper er et enormt ambitiøst projekt, der skal samle og kodificere paradigmer inden for visual, motion og interaktion på tværs af alle platforme, inklusiv web, Android og iOS."

Mediet skriver, at Android-platformen også vil blive påvirket af Quantum, og at vi kan vente at se det med den næste version af Android, der går under kodenavnet Android L:

"Det er planen, at det skal være det første eksempel på Quantum på Android, og det vil være åbent, så tredjeparts-udviklere kan bruge det."

Sammen med Android L kan vi så forvente - hvis rygterne taler sandt - et sæt af nye guidelines, der ikke bare beskriver det grundlæggende design-koncent, men også best practice i forhold til de nye elementer, der er tilgængelige.

Dette kan være Googles mission

Android Police, der tidligere har haft ret med denne type rygte-historier, mener, at Quantum Paper pludselig giver rigtig god mening:

"Der har været en masse forvirring i de seneste måneder omkring interface-læk og opdateringer, og mange har stillet spørgsmål ved, hvorfor Google ikke er konsistent og beslutsom i dets design-guidelines til Android."

"Nu, hvor vi har set Quantum Paper, er det tydeligt, at Google ikke alene er ude på at være mere konsistent i Android-designet, men har tænkt sig at tilbyde alle de nødvendige elementer til tredjepartsudviklerne og at gøre denne nye interface-tilgang konsistent ikke bare på mobil-styresystemet, men på tværs af web-løsninger og måske endnu mere interessant; også på iOS."

I februar kunne vi fortælle om lækkede informationer om, at Google havde sendt besked til en eller flere af hardware-producenterne om, at nye Android-produkter, der bliver sendt afsted med ældre platforms-releases, ikke længere ville kunne anvende Google Mobile Services, der blandt andet inkluderer populære tjenester som Google Maps og Google Play Store.

Den besked kom øjensynligt for at lægge pres på producenterne for at anvende de nyeste Android-version og dermed minimere den platforms-fragmentering, der ofte er blevet fremhævet som et problem ved Android.

Skal man tro Android Police, er der så nu endnu mere central kontrol på vej, så Android og Google-tjenester og -apps også kan blive mere ensartede rent designmæssigt.

Læs også:

Hemmelig Android-plan: Drastiske ændringer kan være på vej

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere