Artikel top billede

Rygte: Stor design-plan for Android skal sikre kontrol med softwaren

Rygterne vil vide, at Google er på vej med et storstilet design-projekt for webtjenester, apps og Android. Se her, hvad det går ud på.

Udviklerkonferencen Google I/O har tradition for at levere store nyheder om både selskabets egne tjenester, app-udvikling og hele Android-platformen.

Derfor er der også allerede nu, halvanden uge før dette års Google I/O, godt gang i rygter og forventninger rundt omkring på nettet.

Et af de mest interessante rygter kommer fra en historie hos Android Police, der skriver, at Google har et konkret projekt, der skal føre til bedre og mere ensartede brugergrænseflader på tværs af Google-tjenester og platforme.

Der er ifølge Android Police tale op et nyt design-paradigme beskrevet i et 'Quantum Paper.'

Det beskrives som et nyt design-framework, der skal gøre brugeroplevelsen mere konsistent på tværs af platforme.

"Quantum Paper er et enormt ambitiøst projekt, der skal samle og kodificere paradigmer inden for visual, motion og interaktion på tværs af alle platforme, inklusiv web, Android og iOS."

Mediet skriver, at Android-platformen også vil blive påvirket af Quantum, og at vi kan vente at se det med den næste version af Android, der går under kodenavnet Android L:

"Det er planen, at det skal være det første eksempel på Quantum på Android, og det vil være åbent, så tredjeparts-udviklere kan bruge det."

Sammen med Android L kan vi så forvente - hvis rygterne taler sandt - et sæt af nye guidelines, der ikke bare beskriver det grundlæggende design-koncent, men også best practice i forhold til de nye elementer, der er tilgængelige.

Dette kan være Googles mission

Android Police, der tidligere har haft ret med denne type rygte-historier, mener, at Quantum Paper pludselig giver rigtig god mening:

"Der har været en masse forvirring i de seneste måneder omkring interface-læk og opdateringer, og mange har stillet spørgsmål ved, hvorfor Google ikke er konsistent og beslutsom i dets design-guidelines til Android."

"Nu, hvor vi har set Quantum Paper, er det tydeligt, at Google ikke alene er ude på at være mere konsistent i Android-designet, men har tænkt sig at tilbyde alle de nødvendige elementer til tredjepartsudviklerne og at gøre denne nye interface-tilgang konsistent ikke bare på mobil-styresystemet, men på tværs af web-løsninger og måske endnu mere interessant; også på iOS."

I februar kunne vi fortælle om lækkede informationer om, at Google havde sendt besked til en eller flere af hardware-producenterne om, at nye Android-produkter, der bliver sendt afsted med ældre platforms-releases, ikke længere ville kunne anvende Google Mobile Services, der blandt andet inkluderer populære tjenester som Google Maps og Google Play Store.

Den besked kom øjensynligt for at lægge pres på producenterne for at anvende de nyeste Android-version og dermed minimere den platforms-fragmentering, der ofte er blevet fremhævet som et problem ved Android.

Skal man tro Android Police, er der så nu endnu mere central kontrol på vej, så Android og Google-tjenester og -apps også kan blive mere ensartede rent designmæssigt.

Læs også:

Hemmelig Android-plan: Drastiske ændringer kan være på vej

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere