Artikel top billede

Tjeneste søger i indhold i dine apps: Sådan fungerer det

Quixey er navnet på en tjeneste, der forsøger at løse et voksende problem - at indhold fra apps ikke er søgbart. Se her, hvordan tjenesten fungerer.

Der er mange positive ting at sige om hele app-konceptet, men en af de mindre heldige konsekvenser af app-bølgen er, at den risikerer at skabe et mere fragmenteret internet.

Apps og indhold fra apps er nemlig ikke linket sammen på kryds og tværs og indekseret i søgemaskiner, sådan som det er tilfældet med browser-indhold. 

Den udfordring beskrev vi for nogle uger siden i denne artikel, hvor vi også fortalte om nogle af de forsøg, der bliver gjort på at skabe en større sammenhæng i app-miljøet, ikke mindst til gavn for udviklerne.

Tjenesten Quixey, som man kan læse om i MIT Technology Review, er et eksempel på, at man forsøger at gøre apps og app-indhold søgbart.

Quixey har allerede 150 ansatte og en investerings-indsprøjtning på omkring 400 millioner til at udføre missionen med en søgemaskine til app-tidsalderen - en mission som selskabet i øvrigt har været i gang med i nogle år efterhånden.

I dag findes Quixey i tidligere versioner til browseren og til Android, men står det til virksomheden, er tjenesten kun lige blevet født. 

Søge-funktion skal ind på alle smartphones

Quixey vil ifølge MIT Technology Review lave en søgeboks til din smartphone, hvorfra du skal kunne søge på eksempelvis "bedste thai-restaurent i San Francisco" eller "taxi hjem," hvorefter du bliver sendt direkte frem til den funktion i en app.

Og selv om de to eksempler måske ikke kendetegner de mest avancerede søge-behov, er der en voksende udfordring i takt med, at vi bruger mere og mere af vores tid i apps og mindre til på de åbne internet via browsere.

En ny statistik fra Comscore viser eksempelvis, at apps nu står for halvdelen af den tid, amerikanerne bruger på internettet.

MIT technology Review skriver om den nye app fra Quixey, der ventes frigivet senere i år, at den eksempelvis kan føre dig direkte til reservationen af et bord på en restaurant i en app på din telefon, men også kan vise resultater fra apps, du slet ikke har installeret.

Hvis du så klikker på linket, installeres app'en, og du sendes direkte til den konkrete funktion.

"Den måde, som folk interagerer med tredjeparts-apps, der er installererede på deres telefon, fungerer ikke," udtaler medstifter af Quixey og CTO, Liron Shapira, til MIT-mediet.

"Et søgefelt er den bedste måde at bruge tredjeparts-apps på - og det er Quixeys vision bringe det søgefelt ind på alle enheder," lyder det videre i artiklen hos MIT Technology Review.

Du kan selv prøve Quixey her.

Læs også:

The missing link i app stores: Hvordan hindrer vi det totale kaos?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere