Artikel top billede

Tjeneste søger i indhold i dine apps: Sådan fungerer det

Quixey er navnet på en tjeneste, der forsøger at løse et voksende problem - at indhold fra apps ikke er søgbart. Se her, hvordan tjenesten fungerer.

Der er mange positive ting at sige om hele app-konceptet, men en af de mindre heldige konsekvenser af app-bølgen er, at den risikerer at skabe et mere fragmenteret internet.

Apps og indhold fra apps er nemlig ikke linket sammen på kryds og tværs og indekseret i søgemaskiner, sådan som det er tilfældet med browser-indhold. 

Den udfordring beskrev vi for nogle uger siden i denne artikel, hvor vi også fortalte om nogle af de forsøg, der bliver gjort på at skabe en større sammenhæng i app-miljøet, ikke mindst til gavn for udviklerne.

Tjenesten Quixey, som man kan læse om i MIT Technology Review, er et eksempel på, at man forsøger at gøre apps og app-indhold søgbart.

Quixey har allerede 150 ansatte og en investerings-indsprøjtning på omkring 400 millioner til at udføre missionen med en søgemaskine til app-tidsalderen - en mission som selskabet i øvrigt har været i gang med i nogle år efterhånden.

I dag findes Quixey i tidligere versioner til browseren og til Android, men står det til virksomheden, er tjenesten kun lige blevet født. 

Søge-funktion skal ind på alle smartphones

Quixey vil ifølge MIT Technology Review lave en søgeboks til din smartphone, hvorfra du skal kunne søge på eksempelvis "bedste thai-restaurent i San Francisco" eller "taxi hjem," hvorefter du bliver sendt direkte frem til den funktion i en app.

Og selv om de to eksempler måske ikke kendetegner de mest avancerede søge-behov, er der en voksende udfordring i takt med, at vi bruger mere og mere af vores tid i apps og mindre til på de åbne internet via browsere.

En ny statistik fra Comscore viser eksempelvis, at apps nu står for halvdelen af den tid, amerikanerne bruger på internettet.

MIT technology Review skriver om den nye app fra Quixey, der ventes frigivet senere i år, at den eksempelvis kan føre dig direkte til reservationen af et bord på en restaurant i en app på din telefon, men også kan vise resultater fra apps, du slet ikke har installeret.

Hvis du så klikker på linket, installeres app'en, og du sendes direkte til den konkrete funktion.

"Den måde, som folk interagerer med tredjeparts-apps, der er installererede på deres telefon, fungerer ikke," udtaler medstifter af Quixey og CTO, Liron Shapira, til MIT-mediet.

"Et søgefelt er den bedste måde at bruge tredjeparts-apps på - og det er Quixeys vision bringe det søgefelt ind på alle enheder," lyder det videre i artiklen hos MIT Technology Review.

Du kan selv prøve Quixey her.

Læs også:

The missing link i app stores: Hvordan hindrer vi det totale kaos?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere