Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Mobil-licenser er en kæmpe-risiko - kan komme til at koste dig kassen

Mobil-licenser er et helt gråt område, som du risikerer kan ende med en massiv regning.

Hvis ikke du passer på, risikerer du som CIO inden for de kommende år at blive mødt med store regninger fra software-leverandørerne for virksomhedens brug af mobil software.

Sådan lyder det fra analysehuset Forrester, der peger på, at netop software-licenser til mobil-brugere juridisk i dag er et gråt område uden klar præcedens og med stor risiko for fri fortolkning.

Ifølge analysehuset forventer mange software-selskaber stigende omsætning.

Men virkeligheden er, at deres kunder - virksomhederne - i mange tilfælde er i gang med at skære ned for deres it-vedligeholdelses-budgetter samtidig med, at de står overfor krav om forbedringer inden for kunde-service - blandt andet på mobilområdet.

Det har fået softwareselskaberne til at rette blikket mod mobil-området, der fortsat er et område i rivende udvikling, og her forsøge at få en bid af licens-kagen.

Ifølge Forrester er det nemlig i mange tilfælde uklart, hvad en bruger-licens egentlig dækker på mobilområdet.

Uklare grænser

Et eksempel:

En SAP-kunde har af egen drift og for egne penge udviklet en mobil-applikation, som virksomhedens sælgere kan bruge 'i marken.'

Mobil-applikationen integrerer med backend-systemet fra SAP, hvorfra det sender informationer og kunde-informationer ud til sælgerens mobil.

Her vil SAP efter alt at dømme hævde, at virksomheden skal købe slutbruger-licens til alle mobilbrugerne, da de anvender SAP-systemet, mens virksomheden kan hævde, at sælgerne alene anvender den hjemme-byggede mobil-applikation.

"Det ender ofte med en forhandling," siger Forrester-analytiker Duncan Jones, der peger på, at virksomhederne som det mindste bør forsøge at ændre prismodellen til at være baseret på roller og ikke antal brugere.

Læs mere om software-licenser:

Oracle: Her er den reelle grund til at licens-audits kan ramme så tungt

Tre simple råd: Sådan sparer du kassen på dummebøder til licens-politiet

Fortrolig rapport: Sådan tjekkes dine licenser under licens-audit

Danskere blæser til kamp mod licens-audits: Sådan får vi prisen ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere