Artikel top billede

Mobil-licenser er en kæmpe-risiko - kan komme til at koste dig kassen

Mobil-licenser er et helt gråt område, som du risikerer kan ende med en massiv regning.

Hvis ikke du passer på, risikerer du som CIO inden for de kommende år at blive mødt med store regninger fra software-leverandørerne for virksomhedens brug af mobil software.

Sådan lyder det fra analysehuset Forrester, der peger på, at netop software-licenser til mobil-brugere juridisk i dag er et gråt område uden klar præcedens og med stor risiko for fri fortolkning.

Ifølge analysehuset forventer mange software-selskaber stigende omsætning.

Men virkeligheden er, at deres kunder - virksomhederne - i mange tilfælde er i gang med at skære ned for deres it-vedligeholdelses-budgetter samtidig med, at de står overfor krav om forbedringer inden for kunde-service - blandt andet på mobilområdet.

Det har fået softwareselskaberne til at rette blikket mod mobil-området, der fortsat er et område i rivende udvikling, og her forsøge at få en bid af licens-kagen.

Ifølge Forrester er det nemlig i mange tilfælde uklart, hvad en bruger-licens egentlig dækker på mobilområdet.

Uklare grænser

Et eksempel:

En SAP-kunde har af egen drift og for egne penge udviklet en mobil-applikation, som virksomhedens sælgere kan bruge 'i marken.'

Mobil-applikationen integrerer med backend-systemet fra SAP, hvorfra det sender informationer og kunde-informationer ud til sælgerens mobil.

Her vil SAP efter alt at dømme hævde, at virksomheden skal købe slutbruger-licens til alle mobilbrugerne, da de anvender SAP-systemet, mens virksomheden kan hævde, at sælgerne alene anvender den hjemme-byggede mobil-applikation.

"Det ender ofte med en forhandling," siger Forrester-analytiker Duncan Jones, der peger på, at virksomhederne som det mindste bør forsøge at ændre prismodellen til at være baseret på roller og ikke antal brugere.

Læs mere om software-licenser:

Oracle: Her er den reelle grund til at licens-audits kan ramme så tungt

Tre simple råd: Sådan sparer du kassen på dummebøder til licens-politiet

Fortrolig rapport: Sådan tjekkes dine licenser under licens-audit

Danskere blæser til kamp mod licens-audits: Sådan får vi prisen ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere