Artikel top billede

Her er Danmarks tre bedste apps bygget på offentlige data

I dag er Danmarks tre bedste applikationer bygget på offentlige data blevet kåret. Se her, hvem der løber med præmierne og prestigen.

I dag er Danmarks bedste apps bygget på offentlige data blevet fundet.

Det er sket i Erhvervsstyrelsens konkurrence Case Competition 2014, hvor der i alt blev udpeget tre vindere i tre forskellige kategorier.

De tre kategorier er: Bedste gratis løsning, bedste løsning til små og mellemstore virksomheder og bedste nytænkning i brugen af offentlige data.

Med prisen, æren og glæden følger desuden en kontant pris på 50.000 kroner og en særlig eksponering på Erhvervsstyrelsens site Virk Data, hvor de vil kunne downloades fra august.

Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Og vinderne er...

Vinderen i kategorien Bedste gratis løsning er Bisbase, der er en analyse-app af din egen virksomheds styrker og svagheder i forhold til konkurrenterne på markedet.

Erhvervsstyrelsen begrunder vindervalget af Bisbase med, at løsningen er teknisk flot, at analyser tilbydes på nye måder, og at løsningen desuden giver indblik i væsentlige behov som eksempelvis kreditvurdering.

I kategorien Bedste løsning til små og mellemstore virksomheder vinder virksomheden Gilling med sin app Masterdata.

Her kan man via den tilhørende database indhente og integrere offentlige data med simple søgemuligheder, så en virksomhedsejer blandt andet bedre kan tilrettelægge sin markedsføring.

"Løsningen inddrager mange datasæt og har gode visioner, der kan være med til at modne små og mellemstore virksomheder. Løsningen har et stort potentiale," lyder begrundelsen fra Erhvervsstyrelsen for at udpege Gilling som vinder i kategorien af løsninger til små og mellemstore virksomheder.

I den sidste kategori - Den løsning, der bedst nytænker brug af offentlige data - vinder Nicolas Rought med Suncatching, der er en app til brug ved afgivelse af solenergi-anlæg, ved servicering af solenergi-anlæg og ved nybyggeri og renovering.

Her lyder begrundelsen, at Suncatching er en stor hjælp til både leverandører og slutbrugere af solenergi-anlæg.

De rigtige vindere

Ud over vinderne har flere privatpersoner og firmaer deltaget i konkurrencen.

Peercraft, Basic View og it-giganten Cowi var også blandt de nominerede.

Kontorchef Carsten Ingerslev fra Erhvervsstyrelsen er glad for de mange bud.

"Under hele konkurrencen har det føget med ideer og konkrete forslag til, hvordan offentlige data bedst kan gøres brugbare for virksomhederne,"udtaler han i Erhvervsstyrelsens pressemeddelelse i kølvandet på udpegningen af vinderne.

Carsten Ingerslev fortsætter: 

"Og det er de helt rigtige løsninger, som har vundet. De bruger på hver deres måde offentlige data i løsninger, som gør det lettere at drive virksomhed i Danmark." 

Du kan læse mere om brugen af offentlige data, finde datakataloger over tilgængelige data og se bud på apps inde på Erhvervsstyrelsens site Virk Data.

Ud over at de offentlige datakilder er gratis at bruge, forventes det også, at Danmark og danske virksomheder har et kæmpepotentiale for at tjene kassen på salg af applikationer, der benytter offentlige data.

Læs også:

Sådan kan Danmark tjene milliarder på ubrugte data

Sådan tjener du millioner på offentlige data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere