Artikel top billede

Her er Danmarks tre bedste apps bygget på offentlige data

I dag er Danmarks tre bedste applikationer bygget på offentlige data blevet kåret. Se her, hvem der løber med præmierne og prestigen.

I dag er Danmarks bedste apps bygget på offentlige data blevet fundet.

Det er sket i Erhvervsstyrelsens konkurrence Case Competition 2014, hvor der i alt blev udpeget tre vindere i tre forskellige kategorier.

De tre kategorier er: Bedste gratis løsning, bedste løsning til små og mellemstore virksomheder og bedste nytænkning i brugen af offentlige data.

Med prisen, æren og glæden følger desuden en kontant pris på 50.000 kroner og en særlig eksponering på Erhvervsstyrelsens site Virk Data, hvor de vil kunne downloades fra august.

Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Og vinderne er...

Vinderen i kategorien Bedste gratis løsning er Bisbase, der er en analyse-app af din egen virksomheds styrker og svagheder i forhold til konkurrenterne på markedet.

Erhvervsstyrelsen begrunder vindervalget af Bisbase med, at løsningen er teknisk flot, at analyser tilbydes på nye måder, og at løsningen desuden giver indblik i væsentlige behov som eksempelvis kreditvurdering.

I kategorien Bedste løsning til små og mellemstore virksomheder vinder virksomheden Gilling med sin app Masterdata.

Her kan man via den tilhørende database indhente og integrere offentlige data med simple søgemuligheder, så en virksomhedsejer blandt andet bedre kan tilrettelægge sin markedsføring.

"Løsningen inddrager mange datasæt og har gode visioner, der kan være med til at modne små og mellemstore virksomheder. Løsningen har et stort potentiale," lyder begrundelsen fra Erhvervsstyrelsen for at udpege Gilling som vinder i kategorien af løsninger til små og mellemstore virksomheder.

I den sidste kategori - Den løsning, der bedst nytænker brug af offentlige data - vinder Nicolas Rought med Suncatching, der er en app til brug ved afgivelse af solenergi-anlæg, ved servicering af solenergi-anlæg og ved nybyggeri og renovering.

Her lyder begrundelsen, at Suncatching er en stor hjælp til både leverandører og slutbrugere af solenergi-anlæg.

De rigtige vindere

Ud over vinderne har flere privatpersoner og firmaer deltaget i konkurrencen.

Peercraft, Basic View og it-giganten Cowi var også blandt de nominerede.

Kontorchef Carsten Ingerslev fra Erhvervsstyrelsen er glad for de mange bud.

"Under hele konkurrencen har det føget med ideer og konkrete forslag til, hvordan offentlige data bedst kan gøres brugbare for virksomhederne,"udtaler han i Erhvervsstyrelsens pressemeddelelse i kølvandet på udpegningen af vinderne.

Carsten Ingerslev fortsætter: 

"Og det er de helt rigtige løsninger, som har vundet. De bruger på hver deres måde offentlige data i løsninger, som gør det lettere at drive virksomhed i Danmark." 

Du kan læse mere om brugen af offentlige data, finde datakataloger over tilgængelige data og se bud på apps inde på Erhvervsstyrelsens site Virk Data.

Ud over at de offentlige datakilder er gratis at bruge, forventes det også, at Danmark og danske virksomheder har et kæmpepotentiale for at tjene kassen på salg af applikationer, der benytter offentlige data.

Læs også:

Sådan kan Danmark tjene milliarder på ubrugte data

Sådan tjener du millioner på offentlige data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje