Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Foto: AMD

Salget af grafikkort styrtdykker - vil priserne følge med?

Grafikkortproducenterne har haft et par gyldne år, og priserne på de tunge beregningsmaskiner til grafik er i top. Men nu styrtdykker salget. Se hvorfor og hvad det betyder for prisen.

De nye og kraftige grafikkort er dyre, men nu ser det ud til, at priserne får et solidt nøk nedad, fordi de store producenter er ved at brænde inde med store partier af skærmkort på deres lagre.

Grafikkortselskaberne har haft gode tider de seneste par år, dels på grund af nye processorer og spændende produkter, dels fordi internettet har oplevet en ny guldgravertid, efter at folk fik øjnene op for spekulation i internetvalutaen Bitcoin.

De digitale penge graves op af internettets muld gennem regnekraft, og den opgave løses meget elegant af de kraftige processorer, der sidder på de moderne kort.

Det har ført til en meget høj efterspørgsel på de nye skærmkort, hvilket har betydet unormalt høje priser i butikkerne.

Kort som Radeon R9 290X er faktisk blevet solgt til priser, der ligger tæt på det dobbelte af den vejledende udsalgspris.

Det skriver Hardware.no

Interessen for at bruge skærmkort som Bitcoin-gravemaskiner er dog kølet gevaldigt af efter den gigantiske nedtur for valutaen sidste år, hvor Bitcoin kom i frit fald, og værdien høvlede ned.

Læs også: Bitcoins kunne have gjort dig til millionær - kan du nå det endnu?

Samtidig har det vist sig at være mere effektivt at benytte specialiseret hardware til beregningerne, og det kan nu mærkes på grafikkortmarkedet.

Svigtende købelyst og mange brugte kort til salg, i kombination med, at der ikke er sket de store spændende landvindinger i grafikteknologien i år, sender salget i bund.

Ifølge websiden DigiTimes ligger nedgangen i salget et sted mellem 30 og 40 procent.

Lavere priser?

Vi kender naturligvis ikke producenternes prisstrategi, men det er ofte en logisk konsekvens, at lav efterspørgsel giver lavere priser.

AMD har da også allerede taget hul på en prissænkning i midten af maj måned, hvor prisen på Radeon-kortene blev reguleret.

Hvis dette kvartal igen viser et dårligt salg, vil der også være en del butikker, som brænder inde med store kort-beholdninger på deres lagre. De kan blive skudt af gennem rabatter på skærmkort.

Så hvis du er på jagt efter et nyt grafikkort, kan det give god mening at holde øjnene åbne i den kommende tid, for der er en rimelig god chance for, at du kan få et godt tilbud op under neglene i løbet af sommeren.

Læs også: Nvidias mobile Android-konsol kommer i juni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere