Artikel top billede

Foto: AMD

Salget af grafikkort styrtdykker - vil priserne følge med?

Grafikkortproducenterne har haft et par gyldne år, og priserne på de tunge beregningsmaskiner til grafik er i top. Men nu styrtdykker salget. Se hvorfor og hvad det betyder for prisen.

De nye og kraftige grafikkort er dyre, men nu ser det ud til, at priserne får et solidt nøk nedad, fordi de store producenter er ved at brænde inde med store partier af skærmkort på deres lagre.

Grafikkortselskaberne har haft gode tider de seneste par år, dels på grund af nye processorer og spændende produkter, dels fordi internettet har oplevet en ny guldgravertid, efter at folk fik øjnene op for spekulation i internetvalutaen Bitcoin.

De digitale penge graves op af internettets muld gennem regnekraft, og den opgave løses meget elegant af de kraftige processorer, der sidder på de moderne kort.

Det har ført til en meget høj efterspørgsel på de nye skærmkort, hvilket har betydet unormalt høje priser i butikkerne.

Kort som Radeon R9 290X er faktisk blevet solgt til priser, der ligger tæt på det dobbelte af den vejledende udsalgspris.

Det skriver Hardware.no

Interessen for at bruge skærmkort som Bitcoin-gravemaskiner er dog kølet gevaldigt af efter den gigantiske nedtur for valutaen sidste år, hvor Bitcoin kom i frit fald, og værdien høvlede ned.

Læs også: Bitcoins kunne have gjort dig til millionær - kan du nå det endnu?

Samtidig har det vist sig at være mere effektivt at benytte specialiseret hardware til beregningerne, og det kan nu mærkes på grafikkortmarkedet.

Svigtende købelyst og mange brugte kort til salg, i kombination med, at der ikke er sket de store spændende landvindinger i grafikteknologien i år, sender salget i bund.

Ifølge websiden DigiTimes ligger nedgangen i salget et sted mellem 30 og 40 procent.

Lavere priser?

Vi kender naturligvis ikke producenternes prisstrategi, men det er ofte en logisk konsekvens, at lav efterspørgsel giver lavere priser.

AMD har da også allerede taget hul på en prissænkning i midten af maj måned, hvor prisen på Radeon-kortene blev reguleret.

Hvis dette kvartal igen viser et dårligt salg, vil der også være en del butikker, som brænder inde med store kort-beholdninger på deres lagre. De kan blive skudt af gennem rabatter på skærmkort.

Så hvis du er på jagt efter et nyt grafikkort, kan det give god mening at holde øjnene åbne i den kommende tid, for der er en rimelig god chance for, at du kan få et godt tilbud op under neglene i løbet af sommeren.

Læs også: Nvidias mobile Android-konsol kommer i juni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.