Artikel top billede

Nvidias mobile Android-konsol kommer i juni

Den Android-baserede mobile spilkonsol fra Nvidia er lige på trapperne.

Nvidia er snart klar til at levere sin håndholdte spilkonsol Shield, der blev præsenteret tilbage i januar på Consumer Electronics Show i Las Vegas. I sin blog fortæller Nvidia, at Shield kan købes fra juni og kommer til at koste 349 dollar eller omkring 2.000 kr. i USA. Fra den 20. maj kan den forudbestilles på shield.nvidia.com og hos udvalgte forhandlere.

Shield bruger den nye Tegra 4 chip, som Nvidia selv betegner som "verdens hurtigste mobile processor". Den indeholder fire A15 cpu-kerner (ARM), 72 grafik-kerner og 2 GB RAM. I forhold til Tegra 3 er antallet af grafik-kerner seksdoblet.

Den nye spilcomputer har et 5-tommers multitouch-display med 720p og de typiske knapper og kontrolpinde, som man kender fra spilcontrollere. På bagsiden er der en mikro-USB-port og HDMI.

Den kører med Android (Jelly Bean), og batteriet skulle holde i helt op til 24 timer (ved videoafspilning). Der er 16 GB Flash-hukommelse, GPS, Bluetooth og 802.11n Wi-Fi.

De komplette specifikationer for den nye mobile spilmaskine findes på denne side.

Det er ikke kun Android-spil, der kan afvikles på den lille konsol. Nvidia tester en ny funktion, hvor du kan streame spil fra en almindelig computer med Nvidia-grafikkort til Shield over en trådløs forbindelse.

Nvidia kalder denne funktion for Play-PC. Den er stadig i betatest og kræver en computer med GTX-650 eller nyere grafikkort. Her sørger grafik-processoren så for, at spillet bliver konverteret til en H.264-stream og sendt over til den mobile enhed.

Det skulle så være muligt at starte et spil på computeren og fortsætte det med Shield fra et andet rum i huset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.