Artikel top billede

Nvidias mobile Android-konsol kommer i juni

Den Android-baserede mobile spilkonsol fra Nvidia er lige på trapperne.

Nvidia er snart klar til at levere sin håndholdte spilkonsol Shield, der blev præsenteret tilbage i januar på Consumer Electronics Show i Las Vegas. I sin blog fortæller Nvidia, at Shield kan købes fra juni og kommer til at koste 349 dollar eller omkring 2.000 kr. i USA. Fra den 20. maj kan den forudbestilles på shield.nvidia.com og hos udvalgte forhandlere.

Shield bruger den nye Tegra 4 chip, som Nvidia selv betegner som "verdens hurtigste mobile processor". Den indeholder fire A15 cpu-kerner (ARM), 72 grafik-kerner og 2 GB RAM. I forhold til Tegra 3 er antallet af grafik-kerner seksdoblet.

Den nye spilcomputer har et 5-tommers multitouch-display med 720p og de typiske knapper og kontrolpinde, som man kender fra spilcontrollere. På bagsiden er der en mikro-USB-port og HDMI.

Den kører med Android (Jelly Bean), og batteriet skulle holde i helt op til 24 timer (ved videoafspilning). Der er 16 GB Flash-hukommelse, GPS, Bluetooth og 802.11n Wi-Fi.

De komplette specifikationer for den nye mobile spilmaskine findes på denne side.

Det er ikke kun Android-spil, der kan afvikles på den lille konsol. Nvidia tester en ny funktion, hvor du kan streame spil fra en almindelig computer med Nvidia-grafikkort til Shield over en trådløs forbindelse.

Nvidia kalder denne funktion for Play-PC. Den er stadig i betatest og kræver en computer med GTX-650 eller nyere grafikkort. Her sørger grafik-processoren så for, at spillet bliver konverteret til en H.264-stream og sendt over til den mobile enhed.

Det skulle så være muligt at starte et spil på computeren og fortsætte det med Shield fra et andet rum i huset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere