Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Apple sænker prisen - spritny computer bliver 'billig'

Apple er klar med ny computer.

Apple er på trapperne med en helt ny iMac, der bliver både billigere og lidt sløvere end de øvrige Apple-computere på markedet.

Den nye iMac får en skærm på 21,5 tommer og bliver leveret med en 1,4GHz dualcore Intel Core i5-processorer, der er mærkbart langsommere end den næst-langsomste iMac, der er udstyret med en 2,7GHz quad-core processor.

Den nye iMacs processor er den samme, der anvendes i MacBook Air.

Computeren vil desuden blive udstyret med samme RAM som i en MacBook Air og 500GB harddisk-hukommelse.

Fysisk og når det handler om software vil den nye iMac være magen til sine forgængere.

i Danmark kommer den nye iMac til at koste omkring 8.500 kroner, mens den i USA kommer til at koste godt 7.300 kroner, hvilket er et par tusind kroner billigere end den tidligere, billigste iMac.

Man skal dog være opmærksom på, at man i den nye iMac ikke kan opgradere til en større RAM, gør flere Mac-kendere opmærksom på.

Det skyldes, at hukommelsen er indbygget i motherboardet.

Amerikanske Other World Computing har fået fingrene i et eksemplar, som de har skilt ad for at se, hvad der er indeni.

Du kan se billederne her.

I de øvrige 21,5" iMacs på markedet er det meget svært - men ikke umuligt - at opgradere RAM'en. Det kræver imidlertid, at hele maskinen pilles fra hinanden, hvis man vil have adgang til hukommelsen.

De store 27"-iMac har indbygget en særlig indgang på bagsiden, der kan anvendes til at udskifte RAM'en, uden at maskinen skrues fra hinanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.