Artikel top billede

Apple sænker prisen - spritny computer bliver 'billig'

Apple er klar med ny computer.

Apple er på trapperne med en helt ny iMac, der bliver både billigere og lidt sløvere end de øvrige Apple-computere på markedet.

Den nye iMac får en skærm på 21,5 tommer og bliver leveret med en 1,4GHz dualcore Intel Core i5-processorer, der er mærkbart langsommere end den næst-langsomste iMac, der er udstyret med en 2,7GHz quad-core processor.

Den nye iMacs processor er den samme, der anvendes i MacBook Air.

Computeren vil desuden blive udstyret med samme RAM som i en MacBook Air og 500GB harddisk-hukommelse.

Fysisk og når det handler om software vil den nye iMac være magen til sine forgængere.

i Danmark kommer den nye iMac til at koste omkring 8.500 kroner, mens den i USA kommer til at koste godt 7.300 kroner, hvilket er et par tusind kroner billigere end den tidligere, billigste iMac.

Man skal dog være opmærksom på, at man i den nye iMac ikke kan opgradere til en større RAM, gør flere Mac-kendere opmærksom på.

Det skyldes, at hukommelsen er indbygget i motherboardet.

Amerikanske Other World Computing har fået fingrene i et eksemplar, som de har skilt ad for at se, hvad der er indeni.

Du kan se billederne her.

I de øvrige 21,5" iMacs på markedet er det meget svært - men ikke umuligt - at opgradere RAM'en. Det kræver imidlertid, at hele maskinen pilles fra hinanden, hvis man vil have adgang til hukommelsen.

De store 27"-iMac har indbygget en særlig indgang på bagsiden, der kan anvendes til at udskifte RAM'en, uden at maskinen skrues fra hinanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere