Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ombudsmanden: Alt for mange it-baserede fejl i det offentlige

Den offentlige forvaltning er for ringe på grund af it-fejl, mener ombudsmanden.

Der sker alt for mange it-fejl i det offentlige, og det rammer forvaltningen af sagerne.

Sådan lyder det fra ombudsmand Jørgen Steen Sørensen, der overfor magasinet Kommunen kræver, at Finansministeriet tager affære.

"Det er blevet konstateret, at offentlige it-løsninger ikke har været indrettet i overensstemmelse med relevante forvaltningsmæssige krav," skriver ombudsmanden ifølge Kommunen i en henvendelse til finansministeriet, KL og Danske Regioner.

Her gør han desuden opmærksom på, at reglerne for det offentlige sagsbehandling gælder uanset om den foregår digitalt eller manuelt.

Magasinet Kommunen skriver, at det i flere tilfælde har været galt med ikke mindst de kommunale it-systemer.

I et eksempel kunne Gentofte Kommune ikke rekonstruere pensionsmeddelelser til en pensionist, mens der i et andet eksempel kunne ændres i kommunens officielle dokument, fordi det var udsendt i Word-format, som alle modtagere kan gå ind og rette i.

Finansministeriet skal inden 1. september aflevere en redegørelse til ombudsmanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere