Artikel top billede

Ombudsmanden: Alt for mange it-baserede fejl i det offentlige

Den offentlige forvaltning er for ringe på grund af it-fejl, mener ombudsmanden.

Der sker alt for mange it-fejl i det offentlige, og det rammer forvaltningen af sagerne.

Sådan lyder det fra ombudsmand Jørgen Steen Sørensen, der overfor magasinet Kommunen kræver, at Finansministeriet tager affære.

"Det er blevet konstateret, at offentlige it-løsninger ikke har været indrettet i overensstemmelse med relevante forvaltningsmæssige krav," skriver ombudsmanden ifølge Kommunen i en henvendelse til finansministeriet, KL og Danske Regioner.

Her gør han desuden opmærksom på, at reglerne for det offentlige sagsbehandling gælder uanset om den foregår digitalt eller manuelt.

Magasinet Kommunen skriver, at det i flere tilfælde har været galt med ikke mindst de kommunale it-systemer.

I et eksempel kunne Gentofte Kommune ikke rekonstruere pensionsmeddelelser til en pensionist, mens der i et andet eksempel kunne ændres i kommunens officielle dokument, fordi det var udsendt i Word-format, som alle modtagere kan gå ind og rette i.

Finansministeriet skal inden 1. september aflevere en redegørelse til ombudsmanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere