Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Få år ude i fremtiden: Sådan kan batterilevetiden på din bærbare øges til 50 timer

Inden for de kommende seks år vil din bærbare computers batterilevetid kunne hæves til op til 50 timer. Se her, hvordan det vil kunne lade sig gøre.

Mindre strømforbrug og dermed længere batteri-levetid står højt på dagsordenen hos verdens hardware-producenter.

Det gælder også chip-producenten AMD, der er i gang med at nytænke hele den måde, hvorpå selskabet designer sine chip.

Målet er i løbet af de kommende seks år at udvikle en pc-chip, der er 25 gange mere energi-venlig end de nuværende chip.

Lykkes det, vil det kunne føre til, at din bærbare pc i fremtiden vil kunne være tændt i op til 50 timer mellem hver opladning.

Teknisk handler det for AMD om at forbedre den såkaldte performance-per-watt, så både performance og energi-venlighed bliver forbedret, uden at det går ud over den ene del.

AMD's 'performance-per-watt' er i de seneste seks år blevet forbedret ganske markant, men det skal gå endnu hurtigere med forbedringerne, mener selskabet.

Udviklingsarbejdet vil blive rettet mod både AMD's x86- og ARM-chip. I dag regnes ARM-chip - der primært anvendes i smartphones og tablet-computere - for at være en del mere energi-effektive end x86-chip.

Forbedringerne i performance-per-watt skal ikke mindst findes via en detaljeret gennemgang af AMD-chippenes kredsløb.

Ideen er at lede efter områder i kredsløbene, der i perioder - som i chip-verdenen er millisekunder - er inaktive og derfor kan lukkes ned i disse øjeblikke.

Hertil kommer forbedringer inden for omstrukturering af transistorer, ligesom AMD forventer generelle løbende forbedringer inden for eksempelvis software og udviklingen af nye hukommelses-teknologier.

De fleste af AMD's performance-forbedringer har i de senere år været rettet mod GPU'erne, der i AMD's teknologier er bygget sammen med CPU'erne på samme chip.

AMD regner software-forbedringer for helt essentiel i arbejdet, og selskabet vil løbende lancere programmerings-værktøjer, der kan understøtte de fysiske forbedringer i CPU og GPU, som er på vej.

De vil blandt andet tælle et system, hvor hukommelses-ressourcerne bliver samlet samme sted, som alle de øvrige enheder i maskinen skal kunne tilgå. Det skal give forbedret latency og sænke kravene til systemet.

Når det gælder grafik, vil AMD kigge på styringen på enkelt-frame-niveau. Ideen er kun lige nøjagtigt at levere nok energi til at kunne afspille en video eller lignende med den ønskede opløsning.

Ifølge AMD er netop grafik-elementerne blandt de meget energi-krævende i en computer, og målet er at fjerne ethvert overforbrug.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.