Artikel top billede

(Foto: Fotograf Soren Hytting)

Dansk direktør: Derfor har vi solgt vores firma til Canon

Interview: Direktør efter kæmpe-salg: Derfor har vi solgt vores firma til Canon.

Interview: Danske Milestone Systems blev for ganske kort tid siden købt af kamera- og printervirksomheden Canon. 

Læs også: Canon køber dansk succesvirksomhed med 389 ansatte

Det Brøndby-baserede firma leverer en åben software-platform, der anvendes til videoovervågning.

Milestone Systems kunne i 2013 iføre sig den gule førertrøje i kategorien sikkerheds-software i Computerworlds top-100 kategori.

Det kan du læse om her.

Milestones administrerende direktør, Lars Thingaard, vil ikke stille op til mundtligt interview i Computerworld, men vil gerne besvare spørgsmål per mail, meddeler han.

Her kommer hans mail-svar på vores spørgsmål.

Hvorfor har I solgt?

"Vi har solgt Milestone Systems, fordi vi vurderer, at dette skridt vil løfte vores forretning og vores support til vores partnere op på et nyt niveau. Med salget vil Milestone kunne udvide sin globale tilstedeværelse via Canons forretnings- og kundekanaler, og det vil vores partnere få glæde af.

De to virksomheder vil kunne accelerere begge forretninger gennem udvikling af nye produkter og erobring af nye markeder. Desuden vil vi på længere sigt kunne udnytte Canons stærke position på consumer-markedet, og vi vil med salget kunne få lettere adgang til dette marked."

Computerworld talte med jer for et år siden og i den forbindelse var en børsnotering på tale. Hvorfor gik i ikke den vej?

"Det er rigtigt, at vi har overvejet mulighederne for en børsnotering. Vi har valgt denne vej i stedet, da vi ser den som mere gavnlig for vores forretning og vores partnere på lang sigt."

I samme interview sagde du også, at I var meget optaget af at passe på jeres virksomhed. Kan I stadig gøre det med en ny ejer?

"Milestones succes bygger på en åben platform-strategi, der kan skræddersyes til de forskellige segmenter, på vores stærke partnerskaber og på en helt særlig iværksætterånd. Canon forstår, at det er nøglen til vores succes og vil derfor give os de bedste betingelser for, at Milestone kan udvikle sig i den rigtige retning inden for disse parametre.

Det er også grunden til, at vi fortsætter som et uafhængigt selskab i Canon-koncernen, hvor vi fortsat vil have fokus på at skabe produkter, der forbedrer virksomheders performance og øger sikkerheden. Så ja, vi bliver ved med at arbejde i den Milestone-ånd, som er grundlaget for vores succes og som er en stærk del af virksomhedens dna."

Hvor meget løber sådan et salg op i? Bliver i lidt, mellem eller meget rige?

"Prisen er et fortroligt anliggende mellem de to parter og vil ikke blive oplyst."

Vil der ske ændringer med virksomheden i forbindelse med salget?

"Det er ingen planer om at ændre på virksomhedens struktur. Milestone fortsætter som et uafhængigt selskab inden for Canon-koncernen. Vores succesfulde åben platform-forretningsmodel er uhyre vigtig for selskabets fortsatte succes, og Milestone vil derfor fortsætte med at tilbyde åben platformsløsninger til markedet.

Canon støtter fuldt ud denne strategi og anerkender også Milestones stærke partnerskaber som en betydningsfuld konkurrencefordel for virksomheden."

Hvad bliver din nye position/opgave?

"Jeg fortsætter som administrerende direktør for selskabet og er fuldt ud committed til fortsat at drive Milestone fremad i den ånd, som virksomheden er blevet skabt i," fortæller Lars Thinggaard.

Læs også:

Sådan fik dansk it-firma succes i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere