Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Dansk direktør: Derfor har vi solgt vores firma til Canon

Interview: Direktør efter kæmpe-salg: Derfor har vi solgt vores firma til Canon.

Interview: Danske Milestone Systems blev for ganske kort tid siden købt af kamera- og printervirksomheden Canon. 

Læs også: Canon køber dansk succesvirksomhed med 389 ansatte

Det Brøndby-baserede firma leverer en åben software-platform, der anvendes til videoovervågning.

Milestone Systems kunne i 2013 iføre sig den gule førertrøje i kategorien sikkerheds-software i Computerworlds top-100 kategori.

Det kan du læse om her.

Milestones administrerende direktør, Lars Thingaard, vil ikke stille op til mundtligt interview i Computerworld, men vil gerne besvare spørgsmål per mail, meddeler han.

Her kommer hans mail-svar på vores spørgsmål.

Hvorfor har I solgt?

"Vi har solgt Milestone Systems, fordi vi vurderer, at dette skridt vil løfte vores forretning og vores support til vores partnere op på et nyt niveau. Med salget vil Milestone kunne udvide sin globale tilstedeværelse via Canons forretnings- og kundekanaler, og det vil vores partnere få glæde af.

De to virksomheder vil kunne accelerere begge forretninger gennem udvikling af nye produkter og erobring af nye markeder. Desuden vil vi på længere sigt kunne udnytte Canons stærke position på consumer-markedet, og vi vil med salget kunne få lettere adgang til dette marked."

Computerworld talte med jer for et år siden og i den forbindelse var en børsnotering på tale. Hvorfor gik i ikke den vej?

"Det er rigtigt, at vi har overvejet mulighederne for en børsnotering. Vi har valgt denne vej i stedet, da vi ser den som mere gavnlig for vores forretning og vores partnere på lang sigt."

I samme interview sagde du også, at I var meget optaget af at passe på jeres virksomhed. Kan I stadig gøre det med en ny ejer?

"Milestones succes bygger på en åben platform-strategi, der kan skræddersyes til de forskellige segmenter, på vores stærke partnerskaber og på en helt særlig iværksætterånd. Canon forstår, at det er nøglen til vores succes og vil derfor give os de bedste betingelser for, at Milestone kan udvikle sig i den rigtige retning inden for disse parametre.

Det er også grunden til, at vi fortsætter som et uafhængigt selskab i Canon-koncernen, hvor vi fortsat vil have fokus på at skabe produkter, der forbedrer virksomheders performance og øger sikkerheden. Så ja, vi bliver ved med at arbejde i den Milestone-ånd, som er grundlaget for vores succes og som er en stærk del af virksomhedens dna."

Hvor meget løber sådan et salg op i? Bliver i lidt, mellem eller meget rige?

"Prisen er et fortroligt anliggende mellem de to parter og vil ikke blive oplyst."

Vil der ske ændringer med virksomheden i forbindelse med salget?

"Det er ingen planer om at ændre på virksomhedens struktur. Milestone fortsætter som et uafhængigt selskab inden for Canon-koncernen. Vores succesfulde åben platform-forretningsmodel er uhyre vigtig for selskabets fortsatte succes, og Milestone vil derfor fortsætte med at tilbyde åben platformsløsninger til markedet.

Canon støtter fuldt ud denne strategi og anerkender også Milestones stærke partnerskaber som en betydningsfuld konkurrencefordel for virksomheden."

Hvad bliver din nye position/opgave?

"Jeg fortsætter som administrerende direktør for selskabet og er fuldt ud committed til fortsat at drive Milestone fremad i den ånd, som virksomheden er blevet skabt i," fortæller Lars Thinggaard.

Læs også:

Sådan fik dansk it-firma succes i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.