Artikel top billede

Her er de så: De 10 vigtigste sikkerhedsteknologier

Vi bliver udsat for stadig flere og mere avancerede sikkerhedsangreb. Her er 10 teknologier, der kan være med til at øge forsvaret imod de it-kriminelles aktiviteter.

It-sikkerhed ligger højt prioriteret på virksomhedernes agenda.

Der investeres milliarder af kroner i sikkerhedssoftware og andre it-løsninger, der kan beskytte virksomheden imod angreb og trusler både udefra og indefra.

Spørgsmålet er så bare, om det nu også er de rigtige sikkerheds-teknologier, vi bruger pengene på?

"Virksomhederne dedikerer stadig flere ressourcer til sikkerhed og risici. Ikke desto mindre øges frekvensen af angreb, og de bliver mere sofistikerede."

Sådan lyder det fra Gartner i en udtalelse om de 10 vigtigste sikkerhedsteknologier i 2014.

Analysefirmaet peger på, at megatrends som mobile, cloud, social og big data giver en masse nye udfordringer.

"Sikkerheds-og risiko-ansvarlige er nødt til at følge med de nyeste teknologitrends, hvis de skal kunne definere, opnå og vedligeholde effektive løsninger til håndtering af sikkerhed og risici, der på samme tid giver forretningsmuligheder og håndterer risici. "

Gartner forklarer de 10 sikkerhedsteknologier her, og herunder er de beskrevet i kort form.

1) Cloud Access Security Brokers

Med det henviser analysefirmaet til måden, hvorpå man kan sikre, at virksomhedens sikkerheds-politikker overholdes, når cloud-løsningerne anvendes.

Cloud access security brokers giver virksomhederne en mulighed for at opnå indsigt og kontrol, når brugerne anvender cloud, mener Gartner.

2) Adaptive Access Control

Her menes der kontekst-baserede adgangskontrol-løsninger, der kan tage udgangspunkt i den risiko for angreb, der er i en given situation.

Det er en måde at understøtte adgang fra forskellige enheder på og gør det også muligt at arbejde med forskellige sikkerhedsprofiler.

3) Pervasive Sandboxing

Det er efterhånden gået op for de fleste, at nogle angreb vil have held til at smutte igennem, selv om man har de traditionelle it-forsvarsforanstaltninger.

Når det sker, er det helt afgørende, at man kan spotte angrebet så hurtigt som muligt og minimere skaden.

Gartner peger derfor på det vigtige i, at mange sikkerheds-platforme mulliggør, at man kan afvikle kode i virtuelle maskiner og derfor også kan afgrænse skaden til det specifikke område.

4) Endpoint Detection and Response Solutions

Der er fortsat et behov for at beskytte computere, servere, tablets og smartphones, så man spotter truslerne i tide, mener Gartner, der også peger på, at mere avancerede analyse-redskaber kan gøre dette arbejde mere effektivt.

5) Big Data Security Analytics

I forlængelse af det fremhæves også, at muligheden for at indsamle data fra mange forskellige enheder og lag i virksomhedens it-miljø, giver mulighed for at opbygge "security data warehouse", hvorfra man vil kunne foretage langt mere omfattende og effektive analyser af sikkerhedstruslerne i fremtiden.

Disse teknologier er også vigtige

6) Machine-readable threat intelligence

"Muligheden for at kunne integrere med en ekstern kontekst og intelligente feeds er en kritisk måde at opnå differentiering på i næste generations sikkerheds-platforme," skriver Gartner om denne teknologi-trend.

7) Indkapsling og isolering

Alt, der er ukendt, skal behandles som noget, man ikke stoler på og isoleres, lyder et koncept, som Gartner også fremhæver på listen.

8) Software-defineret sikkerhed

Med det menes, at man i stigende grad gør sig fri af den hardwarebaserede sikkerhed, som der dog stadig også vil være behov for.

"Men ligesom med de software-baserede netværk rykker værdien og intelligensen ind i softwaren."

9) Interactive application security testing (IAST)

"Denne tilgang gør det muligt at be- eller afkræfte muligheden for, at den opdagede sårbarhed kan udnyttes og at bestemme oprindelsesstedet i applikations-koden."

10) Security Gateways, Brokers og Firewalls skal sikre Internet of Things

Internet of things (IoT) er udråbt til en af de helt store teknologi-trends i de kommende år, men selv om IoT rummer masser af positive perspektiver, giver det også nye sikkerhedsudfordringer, der kræver nye teknologiske løsninger.

Se hele Gartners liste her.

Læs også:

Virksomheder scorer kassen på nye sikkerhedstrusler

Vildt bud: Så meget koster cyber-kriminalitet os hvert eneste år

Sådan tackler virksomheder it-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere