Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Situationen alvorlig: Vigtig Microsoft-tjeneste ramt af kæmpe-nedbrud

Microsofts Exchange Online-tjeneste er ramt af kæmpe-nedbrud. Brugere raser over Microsoft.

Store dele af Microsoft store og meget vigtige cloud-udgave af Exchange, Exchange Online, har været ramt af et totalt sammenbrud, der har gjort, at de mange primært professionelle brugere ikke har haft adgang til deres mail.

Nedbruddet ramte i USA i går tirsdag, og først efter ni timer lykkedes det Microsoft at humpe systemet i gang igen, så brugerne igen kunne få adgang til deres mail.

Microsoft har endnu ikke noget bud på, hvor mange brugere der har været ramt af nedbruddet, der for at gøre ondt værre ramt lige netop midt i den amerikanske arbejdsdag, hvor der for alvor er tryk på cloud-tjenesten.

Det langvarige nedbrud er en bet for Microsoft, der satser stort på cloud som fremtidens vigtigste it-form.

Det kan du læse mere om her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Selskabet ligger for tiden i åben krig med ikke mindst Google, der også er ude med snøren efter de professionelle og lukrative it-brugere.

Et af de store salgsparametre er her drifts-stabilitet, og at leverandøren - altså Microsoft - tager sig af alt det grove, så man kan koncentrere sig om at drive sin forretning.

Sagen bliver ikke bedre af, at mange af de ramte brugere af Exchange Online ifølge forskellige sociale foraer er utilfredse med, at Microsoft var længe om at erkende, at der var et problem, så selskabets teknikere kunne komme i gang med at stable systemerne på benene igen.

Du kan se nogle af reaktionerne her.

Microsoft sælger Exchange Online som et selvstændigt produkt, der imidlertid også indgår som en del af Office 365, som Microsoft på mange måder betragter som et af selskabets vigtigste cloud-produkter.

Microsoft-teknikere meddeler, at det langvarige nedbrud af Exchange Office skyldes, at en del af netværks-infrastrukturen blev ramt af problemer og gradvis nedlukning.

"Vores teknikere ændrede på konfigurationen på de ramte enheder for på denne måde at afhjælpe problemet for slut-brugerne," lyder det kortfattet i en meddelelse fra selskabet.

Microsoft Danmark meddeler, at nedbruddet ikke har ramt danske brugere af Exchange Online, da Danmark hostes på en anden server.

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere