"I finansieringsmæssig forstand er Soonr nok mere en traditionel amerikansk tech-virksomhed, der investerer for at skabe vækst og være på forkant med markedet," siger Steven Ray Boye.

Danske iværksættere satser stort i cloud-kamp mod Dropbox

Danske Soonr satser stort på at få succes på cloud-markedet. I øjeblikket er vækst vigtigere end overskud, lyder det fra virksomheden.

Du skal være villig til at brænde penge af, hvis du vil kæmpe mod de store.

Det har det danske cloud-firma Soonr erfaret.

Den danske virksomhed tilbyder en Dropbox-lignende cloudløsning til erhvervskunder, og i øjeblikket befinder den sig i en drabelig konkurrence med store virksomheder som Dropbox, Box, Google og Microsoft, der er klar til spendere enorme summer for at sikre sig herredømmet over markedet.

"Der er nogle store spillere på markedet, som har meget dybe lommer," konstaterer Steven Ray Boye, der er teknologi-direktør for Soonr og i 2005 var med til at stifte virksomheden.  

Konkurrencen med teknologigiganterne betyder ifølge Steven Ray Boye, at selv om Soonr i dag har 150.000 betalende kunder, bruger virksomheden alligevel flere penge, end den tjener.

Soonr står groft sagt med to valg: Den kan satse på at skabe sorte tal på bundlinjen gennem langsom vækst og et stabilt omkostningsniveau, eller den kan gå i offensiven og forsøge at erobre markedet. 

Soonr har valgt den sidstnævnte løsning.

"Vores investorer siger, at vi skal gå mere aggressivt efter at sælge og forbedre produktet, og det kræver, at vi opruster og accelererer vores udvikling," siger Steven Ray Boye. 

Vil øge medarbejderstaben
Virksomheden har i dag omkring 50 ansatte ligeligt fordelt ud over tre lokationer i Danmark, Californien og Slovakiet.

Alle tre steder forventer virksomheder at øge medarbejderstaben i den kommende tid.

I Danmark har virksomheden i øjeblikket slået fire nye it-job op, mens virksomhedens californiske afdeling står over for at flytte til et nyere og større kontor i Silicon Valley-byen San José.

"Hvis vi ikke havde besluttet os for at hyre flere folk, havde vi nok været profitable i dag. Men lige nu er det vigtigere at skabe vækst end overskud. Vores mål er at skabe en virksomhed, der har værdi, en masse brugere og en stor omsætning," lyder det fra Steven Ray Boye.

En tankegang, der ifølge Steven Ray Boye afspejler en investerings-tankegang, som i høj grad findes i Silicon Valley, hvor Soonr også har hentet sine investeringer hos virksomheder som Intel, Cisco og investeringsfirmaet Highbar Partners.

"Soonr er ikke en traditionel dansk virksomhed, der først bruger en krone, når den har tjent den. I finansieringsmæssig forstand er Soonr nok mere en traditionel amerikansk tech-virksomhed, der investerer for at skabe vækst og være på forkant med markedet," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.