Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Ny politisk aftale en tidlig julegave til danske it-firmaer

Med ny aftale kan danske it-virksomheder shanghaje it-eksperter til Danmark. Aftalen bliver kaldt en tidlig julegave til it-industrien.

Den danske it-branche har, sammen med andre industrier, i de seneste mange år skreget på bedre kvalificeret arbejdskraft, og det skrig er hørt hele vejen til Christiansborg.

For en ny politisk aftale indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti baner fremover vejen for at få udenlandsk arbejdskraft uden for EU hurtigere til Danmark.

I alt er der 26 initiativer i reformen for international rekruttering herunder blandt andet en fasttrack-ordning, hvor en udenlandsk medarbejder kan starte i den danskboende virksomhed, lige så snart ansøgningen er afsendt.

I fasttrack-ordningen skal virksomheden samtidig leve op til en række krav, der blandt andet inkluderer en bruttoløn på minimum 375.000 kroner årligt eller uddannelsesmæssige forhold på et højt niveau.

Derudover skal de ansøgende virksomheder på fasttrack-ordningen leve op til en række krav, som eksempelvis at have minimum 20 fuldtidsansatte og være omfattet af en kollektiv overenskomst.

It-branchen siger tak for gaven

Den nye reform bliver modtaget med kyshånd af it-brancheforeningen IT-Branchen.

"Vi kan roligt sige, at denne aftale er en tidlig julegave for it-industrien, da det er et helt konkret vækstinitiativ for at få topkvalificeret arbejdskraft her til landet," siger IT-Branchens administrerende direktør Morten Bangsgaard til Computerworld.

Han fortæller, at brancheforeningen ligger inde med tal, der viser, at en ud af fire danske it-virksomheder i dag mangler eller på længere sigt kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft.

"Nu, når væksten er på vej tilbage efter finanskrisen, betyder åbningen for de udenlandske it-folk, at danske it-selskaber ikke længere behøver at sige nej til ordrer."

Samtidig vurderer Morten Bangsgaard, at beskæftigelsesreformen med den internationale rekruttering ikke vil påvirke ledigheden blandt danske it-folk.

"Med flere kvalificerede it-folk på plads i virksomhederne er der som sagt plads til at sige ja til flere ordrer, og det vil smitte af på både virksomhedernes indtjening og danske it-folks beskæftigelse. Så vi siger tak for gaven til regeringen," siger han.

Læs også: 
Sådan bliver du bedre til at ansætte de rigtige it-folk

Her er alle de danske it-jobs som ikke bliver besat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.