Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny politisk aftale en tidlig julegave til danske it-firmaer

Med ny aftale kan danske it-virksomheder shanghaje it-eksperter til Danmark. Aftalen bliver kaldt en tidlig julegave til it-industrien.

Den danske it-branche har, sammen med andre industrier, i de seneste mange år skreget på bedre kvalificeret arbejdskraft, og det skrig er hørt hele vejen til Christiansborg.

For en ny politisk aftale indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti baner fremover vejen for at få udenlandsk arbejdskraft uden for EU hurtigere til Danmark.

I alt er der 26 initiativer i reformen for international rekruttering herunder blandt andet en fasttrack-ordning, hvor en udenlandsk medarbejder kan starte i den danskboende virksomhed, lige så snart ansøgningen er afsendt.

I fasttrack-ordningen skal virksomheden samtidig leve op til en række krav, der blandt andet inkluderer en bruttoløn på minimum 375.000 kroner årligt eller uddannelsesmæssige forhold på et højt niveau.

Derudover skal de ansøgende virksomheder på fasttrack-ordningen leve op til en række krav, som eksempelvis at have minimum 20 fuldtidsansatte og være omfattet af en kollektiv overenskomst.

It-branchen siger tak for gaven

Den nye reform bliver modtaget med kyshånd af it-brancheforeningen IT-Branchen.

"Vi kan roligt sige, at denne aftale er en tidlig julegave for it-industrien, da det er et helt konkret vækstinitiativ for at få topkvalificeret arbejdskraft her til landet," siger IT-Branchens administrerende direktør Morten Bangsgaard til Computerworld.

Han fortæller, at brancheforeningen ligger inde med tal, der viser, at en ud af fire danske it-virksomheder i dag mangler eller på længere sigt kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft.

"Nu, når væksten er på vej tilbage efter finanskrisen, betyder åbningen for de udenlandske it-folk, at danske it-selskaber ikke længere behøver at sige nej til ordrer."

Samtidig vurderer Morten Bangsgaard, at beskæftigelsesreformen med den internationale rekruttering ikke vil påvirke ledigheden blandt danske it-folk.

"Med flere kvalificerede it-folk på plads i virksomhederne er der som sagt plads til at sige ja til flere ordrer, og det vil smitte af på både virksomhedernes indtjening og danske it-folks beskæftigelse. Så vi siger tak for gaven til regeringen," siger han.

Læs også: 
Sådan bliver du bedre til at ansætte de rigtige it-folk

Her er alle de danske it-jobs som ikke bliver besat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere