Artikel top billede

Det betyder Androids skift til 64-bit Android

Apple lancerede 64-bit med iPhone 5S i 2013, men nu er Google klar med 64-bit opdateringen. Se tidsplanen og konsekvenserne her.

Lanceringen af Googles Android L styresystem til tablets og telefoner, betyder også at scenen nu er sat for 64-bit udgaver af Android enheder.

64-bit udgaven af Android L skulle være tilgængelig for udviklere snart og de egentlige mobile enheder med 64-bit systemer på hylderne omkring årsskiftet 2014/2015. Det skriver PC World US.

Ifølge James Bruce fra chip-udvikleren ARM vil vi sandsynligvis først se 64-bit processorer og systemer i Android tablets og efterfølgende i telefoner.

Han tilføjer samtidig, at hvis udviklingen går lige så hurtigt som vi tidligere har set, er det muligt, at nogle 64-bit Android enheder dukker op allerede til oktober.

Apple gik forest med 64-bit til mobile enheder

Mens 64-bit er nyt for Android, lancerede Apple allerede i september 2013 deres bud på en 64-bit processor og tilhørende system med iPhone 5S-modellen.

Det fik Samsung og andre Android-baserede producenter til at accelerere deres planer for 64-bit enheder, men det er først nu at vi ser, at planerne også indeholder en tidsplan.

Android L giver nu mulighed for at netop store producenter kan begynde at løfte sløret for deres planer - og ikke mindst at processor-producenter som Intel og Nvidia kan være klar med deres næste generationer af mobil-platforme.

Sidste på året forventer Intel, ifølge Erik Reik som er kommunikationsansvarlig for mobilområdet hos Intel, at være klar med tablets med Atom-processoren og 64-bit Android L.

Nvidia forventer at være klar i anden halvdel af 2014, mens Qualcomm, som står bag de fleste processorer til Android-smartphones, endnu ikke har annonceret deres planer.

Fordelene ved 64-bit

Mens 64-bit ikke magisk ændrer din oplevelse af tablets eller mobiltelefoner, så betyder udviklingen, at enhederne vil kunne arbejde med mere RAM og blandt andet kunne kryptere data hurtigere.

Det sidste en væsentlig pointe efterhånden som stadigt flere (usikre) mobilenheder kommer ind i virksomhedernes it-miljø.

Ifølge Googles egne test kører enheder, der anvender Googles nye 64-bit miljø, op til dobbelt så hurtigt.

Det er dog, som med Apples lancering af 64-bit med iPhone 5S, i sidste ende op til udviklerne af apps at bestemme, hvor hurtigt vi som brugere vil komme til at se 64-bit i praksis i vores mest brugte apps fra andre end Apple og Google. 

På længere sigt er både Apples, Googles og processorproducenternes skift til 64-bit systemer og udviklingsmiljøer samtidig et vink med en vognstang til pc-producenterne.

Bærbare computere med mobil-processorer

For med kraftige 64-bit systemer, 4 gigabyte eller mere ram og de rette batterisparende processorer er der basis for billige bærbare computere baseret på ARM-processorer i det segment, som i dag domineres af bærbare med blandt andet Intel i3-processoren. 

Google har allerede taget en del af skridtet med deres Chromebook linje, mens der i flere år har verseret rygter om at Apple overvejer en udgave af deres Macbook Air baseret på en mobil ARM-processor. 

Indtil videre har det dog blot været et rygte. Og mens de mobile processorer har udviklet sig, så har Intel samtidig taget kvantespring med effektiviteten af deres i5-processorer og er langt fra at overgive sig. 

Androids spring til 64-bit vil ikke kunne ændre på styrkeforholdet i det slagsmål, men vil til gengæld betyde at virksomheder og forbrugere får flere typer enheder at vælge imellem. Og det er altid noget at se frem til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere