Artikel top billede

Det betyder Androids skift til 64-bit Android

Apple lancerede 64-bit med iPhone 5S i 2013, men nu er Google klar med 64-bit opdateringen. Se tidsplanen og konsekvenserne her.

Lanceringen af Googles Android L styresystem til tablets og telefoner, betyder også at scenen nu er sat for 64-bit udgaver af Android enheder.

64-bit udgaven af Android L skulle være tilgængelig for udviklere snart og de egentlige mobile enheder med 64-bit systemer på hylderne omkring årsskiftet 2014/2015. Det skriver PC World US.

Ifølge James Bruce fra chip-udvikleren ARM vil vi sandsynligvis først se 64-bit processorer og systemer i Android tablets og efterfølgende i telefoner.

Han tilføjer samtidig, at hvis udviklingen går lige så hurtigt som vi tidligere har set, er det muligt, at nogle 64-bit Android enheder dukker op allerede til oktober.

Apple gik forest med 64-bit til mobile enheder

Mens 64-bit er nyt for Android, lancerede Apple allerede i september 2013 deres bud på en 64-bit processor og tilhørende system med iPhone 5S-modellen.

Det fik Samsung og andre Android-baserede producenter til at accelerere deres planer for 64-bit enheder, men det er først nu at vi ser, at planerne også indeholder en tidsplan.

Android L giver nu mulighed for at netop store producenter kan begynde at løfte sløret for deres planer - og ikke mindst at processor-producenter som Intel og Nvidia kan være klar med deres næste generationer af mobil-platforme.

Sidste på året forventer Intel, ifølge Erik Reik som er kommunikationsansvarlig for mobilområdet hos Intel, at være klar med tablets med Atom-processoren og 64-bit Android L.

Nvidia forventer at være klar i anden halvdel af 2014, mens Qualcomm, som står bag de fleste processorer til Android-smartphones, endnu ikke har annonceret deres planer.

Fordelene ved 64-bit

Mens 64-bit ikke magisk ændrer din oplevelse af tablets eller mobiltelefoner, så betyder udviklingen, at enhederne vil kunne arbejde med mere RAM og blandt andet kunne kryptere data hurtigere.

Det sidste en væsentlig pointe efterhånden som stadigt flere (usikre) mobilenheder kommer ind i virksomhedernes it-miljø.

Ifølge Googles egne test kører enheder, der anvender Googles nye 64-bit miljø, op til dobbelt så hurtigt.

Det er dog, som med Apples lancering af 64-bit med iPhone 5S, i sidste ende op til udviklerne af apps at bestemme, hvor hurtigt vi som brugere vil komme til at se 64-bit i praksis i vores mest brugte apps fra andre end Apple og Google. 

På længere sigt er både Apples, Googles og processorproducenternes skift til 64-bit systemer og udviklingsmiljøer samtidig et vink med en vognstang til pc-producenterne.

Bærbare computere med mobil-processorer

For med kraftige 64-bit systemer, 4 gigabyte eller mere ram og de rette batterisparende processorer er der basis for billige bærbare computere baseret på ARM-processorer i det segment, som i dag domineres af bærbare med blandt andet Intel i3-processoren. 

Google har allerede taget en del af skridtet med deres Chromebook linje, mens der i flere år har verseret rygter om at Apple overvejer en udgave af deres Macbook Air baseret på en mobil ARM-processor. 

Indtil videre har det dog blot været et rygte. Og mens de mobile processorer har udviklet sig, så har Intel samtidig taget kvantespring med effektiviteten af deres i5-processorer og er langt fra at overgive sig. 

Androids spring til 64-bit vil ikke kunne ændre på styrkeforholdet i det slagsmål, men vil til gengæld betyde at virksomheder og forbrugere får flere typer enheder at vælge imellem. Og det er altid noget at se frem til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere