Artikel top billede

Det betyder Androids skift til 64-bit Android

Apple lancerede 64-bit med iPhone 5S i 2013, men nu er Google klar med 64-bit opdateringen. Se tidsplanen og konsekvenserne her.

Lanceringen af Googles Android L styresystem til tablets og telefoner, betyder også at scenen nu er sat for 64-bit udgaver af Android enheder.

64-bit udgaven af Android L skulle være tilgængelig for udviklere snart og de egentlige mobile enheder med 64-bit systemer på hylderne omkring årsskiftet 2014/2015. Det skriver PC World US.

Ifølge James Bruce fra chip-udvikleren ARM vil vi sandsynligvis først se 64-bit processorer og systemer i Android tablets og efterfølgende i telefoner.

Han tilføjer samtidig, at hvis udviklingen går lige så hurtigt som vi tidligere har set, er det muligt, at nogle 64-bit Android enheder dukker op allerede til oktober.

Apple gik forest med 64-bit til mobile enheder

Mens 64-bit er nyt for Android, lancerede Apple allerede i september 2013 deres bud på en 64-bit processor og tilhørende system med iPhone 5S-modellen.

Det fik Samsung og andre Android-baserede producenter til at accelerere deres planer for 64-bit enheder, men det er først nu at vi ser, at planerne også indeholder en tidsplan.

Android L giver nu mulighed for at netop store producenter kan begynde at løfte sløret for deres planer - og ikke mindst at processor-producenter som Intel og Nvidia kan være klar med deres næste generationer af mobil-platforme.

Sidste på året forventer Intel, ifølge Erik Reik som er kommunikationsansvarlig for mobilområdet hos Intel, at være klar med tablets med Atom-processoren og 64-bit Android L.

Nvidia forventer at være klar i anden halvdel af 2014, mens Qualcomm, som står bag de fleste processorer til Android-smartphones, endnu ikke har annonceret deres planer.

Fordelene ved 64-bit

Mens 64-bit ikke magisk ændrer din oplevelse af tablets eller mobiltelefoner, så betyder udviklingen, at enhederne vil kunne arbejde med mere RAM og blandt andet kunne kryptere data hurtigere.

Det sidste en væsentlig pointe efterhånden som stadigt flere (usikre) mobilenheder kommer ind i virksomhedernes it-miljø.

Ifølge Googles egne test kører enheder, der anvender Googles nye 64-bit miljø, op til dobbelt så hurtigt.

Det er dog, som med Apples lancering af 64-bit med iPhone 5S, i sidste ende op til udviklerne af apps at bestemme, hvor hurtigt vi som brugere vil komme til at se 64-bit i praksis i vores mest brugte apps fra andre end Apple og Google. 

På længere sigt er både Apples, Googles og processorproducenternes skift til 64-bit systemer og udviklingsmiljøer samtidig et vink med en vognstang til pc-producenterne.

Bærbare computere med mobil-processorer

For med kraftige 64-bit systemer, 4 gigabyte eller mere ram og de rette batterisparende processorer er der basis for billige bærbare computere baseret på ARM-processorer i det segment, som i dag domineres af bærbare med blandt andet Intel i3-processoren. 

Google har allerede taget en del af skridtet med deres Chromebook linje, mens der i flere år har verseret rygter om at Apple overvejer en udgave af deres Macbook Air baseret på en mobil ARM-processor. 

Indtil videre har det dog blot været et rygte. Og mens de mobile processorer har udviklet sig, så har Intel samtidig taget kvantespring med effektiviteten af deres i5-processorer og er langt fra at overgive sig. 

Androids spring til 64-bit vil ikke kunne ændre på styrkeforholdet i det slagsmål, men vil til gengæld betyde at virksomheder og forbrugere får flere typer enheder at vælge imellem. Og det er altid noget at se frem til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje