Artikel top billede

Google: En revolution inden for web-design på vej - se den her

Google er vældig begejstret for ny programmerings-model, som alle udviklere vil kunne anvende. Det er 'en ny verden' med enorme muligheder, mener selskabet.

Det skal være slut med at tumle med kodelinier og algoritmer, når man opbygger nye webapplikationer.

Det mener Google, der for alvor slår på tromme for en ny programmerings-model, der skal gøre det markant enklere selv at skrive nye web-applikationer.

Ideen er, at brugerne selv via en samling byggeklodser skal kunne sammensætte sine egne webapplikationer.

Værktøjskassen med de mange byggeklodser bygger på Web Components, der er en W3C-standard.

Ifølge selskabet er standarden vigtig, fordi den "introducerer en ny verden, hvor komponenter fra forskellige leverandører kan fungere sammen på samme side."

Googles eget bibliotek hedder Polymer, som ifølge Google sigter efter at gøre det nemmere at anvende Web Components som et sammenhængende system.

Ideen med Polymer ligner meget ideen bag blandt andet Java Enterprise Edition og Microsoft .Net, der ligeledes kan anvendes af udviklere til at dele komponenter og hurtigt bygge applikationer ved hjælp af andres kode.

Hundredetusinder af byggeklodser

Lykkes projektet, vil det betyde, at der vil være hundredetusindvis af mulige byggeklodser fra et hav af forskellige leverandører til rådighed for udviklerne, der skal i gang med at bygge en web-applikation.

Web Components har eksisteret siden 2010, men det er først nu, at udbredelsen er begyndt at tage fart.

Eksempelvis bliver Googles kommende browser, Chrome 36, den første browser, der kommer til at understøtte Web Components, når den lanceres om nogle uger.

Også Mozilla har indlemmet en række funktioner for at understøtte Web Components, ligesom Apple og Microsoft angiveligt er i gang med at overveje, om deres browsere skal understøtte Web Components i fremtiden.

Google har testet Web Component på sine egne sites i mindre målestok.

Eksempler på Google-sites, der er bygget med components, er
Polymer-sitet samt Googles Chrome-status-site.

Også Chrome OS i Googles Chromebooks anvender Web Components i løsningens virtuelle tastatur og mediaplayer.

Du kan finde registre, hvor udviklerne kan anvende og oploade deres components, på blandt andet Custom Elements, Component Kitchen og WebComponents.

Læs også:

Millioner af Android-apps på vej til din Chromebook

Er Google ved at miste interessen for disse store projekter (som vi har glædet os til)?

Slut med at taste passwords hele tiden: Sådan får du fremover adgang til Google

Galleri: Her er Googles nyheder - er på vej til dig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere