Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google: En revolution inden for web-design på vej - se den her

Google er vældig begejstret for ny programmerings-model, som alle udviklere vil kunne anvende. Det er 'en ny verden' med enorme muligheder, mener selskabet.

Det skal være slut med at tumle med kodelinier og algoritmer, når man opbygger nye webapplikationer.

Det mener Google, der for alvor slår på tromme for en ny programmerings-model, der skal gøre det markant enklere selv at skrive nye web-applikationer.

Ideen er, at brugerne selv via en samling byggeklodser skal kunne sammensætte sine egne webapplikationer.

Værktøjskassen med de mange byggeklodser bygger på Web Components, der er en W3C-standard.

Ifølge selskabet er standarden vigtig, fordi den "introducerer en ny verden, hvor komponenter fra forskellige leverandører kan fungere sammen på samme side."

Googles eget bibliotek hedder Polymer, som ifølge Google sigter efter at gøre det nemmere at anvende Web Components som et sammenhængende system.

Ideen med Polymer ligner meget ideen bag blandt andet Java Enterprise Edition og Microsoft .Net, der ligeledes kan anvendes af udviklere til at dele komponenter og hurtigt bygge applikationer ved hjælp af andres kode.

Hundredetusinder af byggeklodser

Lykkes projektet, vil det betyde, at der vil være hundredetusindvis af mulige byggeklodser fra et hav af forskellige leverandører til rådighed for udviklerne, der skal i gang med at bygge en web-applikation.

Web Components har eksisteret siden 2010, men det er først nu, at udbredelsen er begyndt at tage fart.

Eksempelvis bliver Googles kommende browser, Chrome 36, den første browser, der kommer til at understøtte Web Components, når den lanceres om nogle uger.

Også Mozilla har indlemmet en række funktioner for at understøtte Web Components, ligesom Apple og Microsoft angiveligt er i gang med at overveje, om deres browsere skal understøtte Web Components i fremtiden.

Google har testet Web Component på sine egne sites i mindre målestok.

Eksempler på Google-sites, der er bygget med components, er
Polymer-sitet samt Googles Chrome-status-site.

Også Chrome OS i Googles Chromebooks anvender Web Components i løsningens virtuelle tastatur og mediaplayer.

Du kan finde registre, hvor udviklerne kan anvende og oploade deres components, på blandt andet Custom Elements, Component Kitchen og WebComponents.

Læs også:

Millioner af Android-apps på vej til din Chromebook

Er Google ved at miste interessen for disse store projekter (som vi har glædet os til)?

Slut med at taste passwords hele tiden: Sådan får du fremover adgang til Google

Galleri: Her er Googles nyheder - er på vej til dig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere