Artikel top billede

Ny teknologi giver større og hurtigere SSD-diske fra Samsung

Samsung lancerer en ny SSD-harddisk med navnet 850 PRO. Og med vertikal cellestruktur i lagringsenheden lover Samsung højere hastigheder.

Seoul, Korea: Samsung lancerer i dag deres nye 850 PRO SSD-harddisk, som med en anderledes opbygning af cellerne i lagringen kommer med en række forbedringer.

Det fortalte Samsung til Computerworld ved deres årlige SSD Summit i Seoul, Korea.

Samsung er en af de store spillere på SSD-markedet. Og det er et hastigt voksende marked. Ifølge de nyeste tal fra analyseinstitutet Gartner forventer man, at omsætningen på SSD-diske på verdensplan stiger til 14,5 milliarder dollar i 2014 - en vækst fra 11 milliarder i 2013. Gartner forudser desuden, at markedet vil ramme 23,5 milliarder dollar i 2017. 

Samsungs nye disk er baseret på V-NAND teknologi. Hvor NAND er den specifikke teknologi ved lagring, ændrer 3D V-NAND på den måde, som lagringscellene er opbevaret.

Det nye er at placere lagringscellerne i en vertikal opbygning - derfor også navnet 3D V-NAND - hvilket ifølge Samsung skulle give bedre effektivitet og hastigheder.

"Med teknologien i 850 PRO introducerer Samsung den næste evolution i SSD-teknlogien. En teknologi, som virkelig vil fremme, hvad SD'en kan yde," forklarer Unsoo Kim, vicedirektør hos Samsungs marketing team.

Bedre ydeevne, lavere forbrug

Det har ellers tidligere været svært at forbedre SSD-diske synderligt. Jo mindre cellerne i SSD'en kan laves, jo mere kan der spares i produktion samtidig med, at det bliver mere effektivt. Men der er altid en grænse, hvor det bliver dyrere at gøre noget mindre, og det derfor ikke længere giver forretningsmæssig mening. 

På Samsungs nye 3D V-NAND SSD-harddiske har Samsung udnyttet en vertikal cellestruktur, hvilket udnytter NAND-teknologien bedre og resulterer i bedre ydeevne og et mindre energiforbrug.

Normalt skal man jo tage producenternes salgstaler med et gran salt, men flere udenlandske journalister, som her i Korea allerede har haft hænderne i den nye harddisk fra Samsung, roser de nye diske.

SSD-diskens nye interne design skulle ifølge Samsung betyde, at læsehastigheden kommer op på 550 megabyte per sekund og skrivehastigheden op på hele 520 megabyte per sekund. Begge dele med SATA III-interface.

850 Pro kommer i 128 gigabyte, 256 gigabyte, 512 gigabyte og 1 terabyte størrelser i løbet af juli. Prisen er endnu ikke kendt.

Der er selvfølgelig en test af Samsungs 850 PRO harddisk på vej her på Computerworld.

Læs også: 

Test: 512 gigabyte SSD-drev med speederen i bund

Harddisk-ekspert: SSD-disken går en meget hård fremtid i møde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere