Ny teknologi giver større og hurtigere SSD-diske fra Samsung

Samsung lancerer en ny SSD-harddisk med navnet 850 PRO. Og med vertikal cellestruktur i lagringsenheden lover Samsung højere hastigheder.

Seoul, Korea: Samsung lancerer i dag deres nye 850 PRO SSD-harddisk, som med en anderledes opbygning af cellerne i lagringen kommer med en række forbedringer.

Det fortalte Samsung til Computerworld ved deres årlige SSD Summit i Seoul, Korea.

Samsung er en af de store spillere på SSD-markedet. Og det er et hastigt voksende marked. Ifølge de nyeste tal fra analyseinstitutet Gartner forventer man, at omsætningen på SSD-diske på verdensplan stiger til 14,5 milliarder dollar i 2014 - en vækst fra 11 milliarder i 2013. Gartner forudser desuden, at markedet vil ramme 23,5 milliarder dollar i 2017. 

Samsungs nye disk er baseret på V-NAND teknologi. Hvor NAND er den specifikke teknologi ved lagring, ændrer 3D V-NAND på den måde, som lagringscellene er opbevaret.

Det nye er at placere lagringscellerne i en vertikal opbygning - derfor også navnet 3D V-NAND - hvilket ifølge Samsung skulle give bedre effektivitet og hastigheder.

"Med teknologien i 850 PRO introducerer Samsung den næste evolution i SSD-teknlogien. En teknologi, som virkelig vil fremme, hvad SD'en kan yde," forklarer Unsoo Kim, vicedirektør hos Samsungs marketing team.

Bedre ydeevne, lavere forbrug
Det har ellers tidligere været svært at forbedre SSD-diske synderligt. Jo mindre cellerne i SSD'en kan laves, jo mere kan der spares i produktion samtidig med, at det bliver mere effektivt. Men der er altid en grænse, hvor det bliver dyrere at gøre noget mindre, og det derfor ikke længere giver forretningsmæssig mening. 

På Samsungs nye 3D V-NAND SSD-harddiske har Samsung udnyttet en vertikal cellestruktur, hvilket udnytter NAND-teknologien bedre og resulterer i bedre ydeevne og et mindre energiforbrug.

Normalt skal man jo tage producenternes salgstaler med et gran salt, men flere udenlandske journalister, som her i Korea allerede har haft hænderne i den nye harddisk fra Samsung, roser de nye diske.

SSD-diskens nye interne design skulle ifølge Samsung betyde, at læsehastigheden kommer op på 550 megabyte per sekund og skrivehastigheden op på hele 520 megabyte per sekund. Begge dele med SATA III-interface.

850 Pro kommer i 128 gigabyte, 256 gigabyte, 512 gigabyte og 1 terabyte størrelser i løbet af juli. Prisen er endnu ikke kendt.

Der er selvfølgelig en test af Samsungs 850 PRO harddisk på vej her på Computerworld.

Læs også: 

Test: 512 gigabyte SSD-drev med speederen i bund


Harddisk-ekspert: SSD-disken går en meget hård fremtid i møde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
David Heinemeier Hanssons virksomhed Basecamp overvejer at droppe cloud-giganterne og flytte i egne datacentre: “I Basecamp skal vi helt ned på at bruge nul procent teknologi fra big tech“
Interview: Den berømte danske udvikler David Heinemeier Hansson vil frigøre sig fra tech-giganterne. Derfor overvejer hans virksomhed Basecamp at flytte fra clouden og tilbage i eget datacenter.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?