Artikel top billede

Ny teknologi giver større og hurtigere SSD-diske fra Samsung

Samsung lancerer en ny SSD-harddisk med navnet 850 PRO. Og med vertikal cellestruktur i lagringsenheden lover Samsung højere hastigheder.

Seoul, Korea: Samsung lancerer i dag deres nye 850 PRO SSD-harddisk, som med en anderledes opbygning af cellerne i lagringen kommer med en række forbedringer.

Det fortalte Samsung til Computerworld ved deres årlige SSD Summit i Seoul, Korea.

Samsung er en af de store spillere på SSD-markedet. Og det er et hastigt voksende marked. Ifølge de nyeste tal fra analyseinstitutet Gartner forventer man, at omsætningen på SSD-diske på verdensplan stiger til 14,5 milliarder dollar i 2014 - en vækst fra 11 milliarder i 2013. Gartner forudser desuden, at markedet vil ramme 23,5 milliarder dollar i 2017. 

Samsungs nye disk er baseret på V-NAND teknologi. Hvor NAND er den specifikke teknologi ved lagring, ændrer 3D V-NAND på den måde, som lagringscellene er opbevaret.

Det nye er at placere lagringscellerne i en vertikal opbygning - derfor også navnet 3D V-NAND - hvilket ifølge Samsung skulle give bedre effektivitet og hastigheder.

"Med teknologien i 850 PRO introducerer Samsung den næste evolution i SSD-teknlogien. En teknologi, som virkelig vil fremme, hvad SD'en kan yde," forklarer Unsoo Kim, vicedirektør hos Samsungs marketing team.

Bedre ydeevne, lavere forbrug

Det har ellers tidligere været svært at forbedre SSD-diske synderligt. Jo mindre cellerne i SSD'en kan laves, jo mere kan der spares i produktion samtidig med, at det bliver mere effektivt. Men der er altid en grænse, hvor det bliver dyrere at gøre noget mindre, og det derfor ikke længere giver forretningsmæssig mening. 

På Samsungs nye 3D V-NAND SSD-harddiske har Samsung udnyttet en vertikal cellestruktur, hvilket udnytter NAND-teknologien bedre og resulterer i bedre ydeevne og et mindre energiforbrug.

Normalt skal man jo tage producenternes salgstaler med et gran salt, men flere udenlandske journalister, som her i Korea allerede har haft hænderne i den nye harddisk fra Samsung, roser de nye diske.

SSD-diskens nye interne design skulle ifølge Samsung betyde, at læsehastigheden kommer op på 550 megabyte per sekund og skrivehastigheden op på hele 520 megabyte per sekund. Begge dele med SATA III-interface.

850 Pro kommer i 128 gigabyte, 256 gigabyte, 512 gigabyte og 1 terabyte størrelser i løbet af juli. Prisen er endnu ikke kendt.

Der er selvfølgelig en test af Samsungs 850 PRO harddisk på vej her på Computerworld.

Læs også: 

Test: 512 gigabyte SSD-drev med speederen i bund

Harddisk-ekspert: SSD-disken går en meget hård fremtid i møde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere