Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Her er Microsofts planer med 'Windows 9'

Microsofts næste Windows-version er udset til at blive ganske anderledes end den noget haltende Windows 8-serie. Læs her, hvad du kan forvente af Microsofts næste operativsystem, som er her om mindre et år.

Mens operativsystemet Windows 8 stadig kæmper for at vinde markedsandele, arbejder producentren Microsoft på livet løs på sit næste styresystem med kodenavnet 'Threshold'.

Endnu er det usikkert, om systemet får det logiske navn Windows 9, men det skulle være ganske sikkert, at Windows-fabrikkens næste styresystem skulle komme om et lille års tid i foråret 2015.

Det skriver ZDNet.

Kigger på hardwaren

Efter bastard-systemet Windows 8, hvor man prøvede at appellere til både pc- og tabletbrugere i ét hug, skulle 'Windows 9' blive introduceret med en masse funktioner, der især sætter desktopbrugerne med mus og tastatur i højsædet.

Samtidig vil Microsoft ifølge ZDNet fortsætte Windows 8.1-linjen med at tilpasse sit styresystem til brugernes hardware, så det kan se ganske forskelligt ud på forskellige typer af maskiner.

Eksempelvis vil en stationær eller bærbar pc have desktoppen som sit omdrejningspunkt, mens en hybrid-computer som eksempelvis Microsofts egen Surface-maskine vil kunne skifte mellem Metro-stilen, kendt fra Windows 8, og den velkendte desktop-indstilling, hvis der er tilsluttet keyboard.

Og selv om Thresholds telefon/tablet-indstilling ikke vil have et traditionel desktop-miljø, vil de stadig supportere de desktop-baserede apps, bekræfter kilder over for ZDNet.

Derudover vil Startmenuen - eller rettere en 'mini start menu' - også blive introduceret til tablet-versionen af Threshold, som måske i sidste ende kommer til at hedde Windows 9.

Kommer en version om lidt

Inden Microsofts næste styresystem skal ud og sælge i butikkerne, forventes det, at der kommer en (public preview) version af Threshold til efteråret, som kan testes af.

I første omgang håber Microsoft, at Windows 7-brugere vil hoppe over på Service Pack 1, og Windows 8-brugere opdaterer til 8.1-versionen for ultimativt at kunne få dem bugseret over på Threshold, når det kommer til salg.

Hvis det ellers bliver nødvendigt at købe - for ZDNets kilder fortæller, at Windows Threshold kan blive en gratis opdatering til Windows 8.1-brugere og måske endda Windows 7 Service Pack 1-brugere.

Samtidig skulle det være en kendsgerning, at Microsoft fremadrettet ikke længere satser på Windows 8.x, men fokuserer i stedet på at distancere sig fra 8-serien, der af onde tunger er blevet kaldt Microsofts Vista 2.0-projekt.

Læs også: 
Ingen i nærheden: Her er verdens mest udbredte styresystem

Guide: Sådan får du Windows 8 til at ligne Windows 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.