Artikel top billede

Her er Microsofts planer med 'Windows 9'

Microsofts næste Windows-version er udset til at blive ganske anderledes end den noget haltende Windows 8-serie. Læs her, hvad du kan forvente af Microsofts næste operativsystem, som er her om mindre et år.

Mens operativsystemet Windows 8 stadig kæmper for at vinde markedsandele, arbejder producentren Microsoft på livet løs på sit næste styresystem med kodenavnet 'Threshold'.

Endnu er det usikkert, om systemet får det logiske navn Windows 9, men det skulle være ganske sikkert, at Windows-fabrikkens næste styresystem skulle komme om et lille års tid i foråret 2015.

Det skriver ZDNet.

Kigger på hardwaren

Efter bastard-systemet Windows 8, hvor man prøvede at appellere til både pc- og tabletbrugere i ét hug, skulle 'Windows 9' blive introduceret med en masse funktioner, der især sætter desktopbrugerne med mus og tastatur i højsædet.

Samtidig vil Microsoft ifølge ZDNet fortsætte Windows 8.1-linjen med at tilpasse sit styresystem til brugernes hardware, så det kan se ganske forskelligt ud på forskellige typer af maskiner.

Eksempelvis vil en stationær eller bærbar pc have desktoppen som sit omdrejningspunkt, mens en hybrid-computer som eksempelvis Microsofts egen Surface-maskine vil kunne skifte mellem Metro-stilen, kendt fra Windows 8, og den velkendte desktop-indstilling, hvis der er tilsluttet keyboard.

Og selv om Thresholds telefon/tablet-indstilling ikke vil have et traditionel desktop-miljø, vil de stadig supportere de desktop-baserede apps, bekræfter kilder over for ZDNet.

Derudover vil Startmenuen - eller rettere en 'mini start menu' - også blive introduceret til tablet-versionen af Threshold, som måske i sidste ende kommer til at hedde Windows 9.

Kommer en version om lidt

Inden Microsofts næste styresystem skal ud og sælge i butikkerne, forventes det, at der kommer en (public preview) version af Threshold til efteråret, som kan testes af.

I første omgang håber Microsoft, at Windows 7-brugere vil hoppe over på Service Pack 1, og Windows 8-brugere opdaterer til 8.1-versionen for ultimativt at kunne få dem bugseret over på Threshold, når det kommer til salg.

Hvis det ellers bliver nødvendigt at købe - for ZDNets kilder fortæller, at Windows Threshold kan blive en gratis opdatering til Windows 8.1-brugere og måske endda Windows 7 Service Pack 1-brugere.

Samtidig skulle det være en kendsgerning, at Microsoft fremadrettet ikke længere satser på Windows 8.x, men fokuserer i stedet på at distancere sig fra 8-serien, der af onde tunger er blevet kaldt Microsofts Vista 2.0-projekt.

Læs også: 
Ingen i nærheden: Her er verdens mest udbredte styresystem

Guide: Sådan får du Windows 8 til at ligne Windows 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere