Artikel top billede

Guide: Sådan får du Windows 8 til at ligne Windows 7

Windows 8 kom med mange forbedringer af det allerede gode og stabile Windows 7, men samtidig kom der også en tabletoverflade, som mange ikke er glade for - specielt på desktop computere. Læs her hvordan du får en Windows 8, der opfører sig mere som Windows 7.

Det er længe siden, at et styresystem har delt vandene så meget som Windows 8. Windows 8 kom med mange gode opdateringer og tweaks i forhold til forgængeren Windows 7, der betyder, at Windows 8 er mere stabil og hurtig.

Men samtidig kom Microsoft som bekendt med "Modern UI"-overfladen, som mildt sagt har været direkte hadet af mange brugere.

Men er man en af dem, som enten har købt Windows 8, eller har købt en maskine, hvor det er installeret, så kan du med et par tricks få det til at ligne og opføre sig som Windows 7.

Start direkte på skrivebordet
Er man anti-8-person, så vil man for alt i verden undgå den nye startmenu, som består af store overskuelige, firkantede ikoner. Det fungerer rigtig godt til touch, men knap så godt med mus og tastatur.

Når man booter ens computer, starter det altid op i startmenuen, men med et par flueben kan du ændre det til, at computeren booter til skrivebordet.

Højreklik på processlinjen i bunden af skrivebordet, og tryk 'egenskaber'. Tryk herefter på 'Navigation' og sæt et flueben i "Gå direkte til skrivebordet i stedet for Start, når jeg lukker på(...)". Derefter vil du gå direkte til skrivebordet, efter at du har skrevet din kode ind.

Slut med "Hotcorners"
Samme sted slukker du også for Windows 8's såkaldte 'hot corners'. Specielt det venstre hotcorner kan være irriterende, hvis man skal ramme 'filer' ikonet i Word eller lignende, så slå de to felter fra i den øverste del af menuen.

Af-Bingificer Internet Explorer
Man kan som altid hente sine egne browsere til Windows 8, men Microsoft har rent faktisk gjort et ganske okay stykke arbejde i Internet Explorer, som ikke er lige så langsomt og trægt som tidligere versioner.

Men det er Microsofts egen søgemaskine Bing, som bruges som standard i Internet Explorer, hvis man bare skriver søgeordene i adressefeltet. Er man mere til Google, så kan man nemt få Google - eller andre søgemaskiner - som standardsøgefelt.

Tryk på forstørrelsesglasset i adressefeltet, og tryk derefter på tilføj i menuen, der kommer ned. I Microsofts iegallery kan du under tilføjelsesprogrammer finde Google som søgemaskine. Når du vælger den, skal du samtidig trykke ja til, at den skal være din standardsøgemaskine.

Vælg desktopvenlige standardprogrammer

Det sker så ofte: Man tager sin USB frem og sætter den i sin computer, hvor man skal se et par billeder, en kort film og lytte til en sang.

Men ak! Ved hver eneste fil åbner en 'Modern UI'-app som skal vise filen.

Ønsker du ikke dette, skal du rette standardprogrammerne til. Det gør du ved at trykke 'Windows-tast' og skrive "Standardindstillinger for app", hvor du så kan vælge standardprogrammer for de mest brugte programmer.

Du kan også finde en menu med flere filer under "Standardprogrammer".

Installer en ny startknap
Den største 'fejl' ved Windows 8, hvis man holder mere af Windows 7, er startmenuen. Med Windows 8.1 forsøgte Microsoft at gøre kritikerne glade ved at give dem en startknap.... Som fører over til det, som kritikerne ikke kan lide.

Vil du gerne undgå startmenuen, kan du med god mening installere en alternativ startknap med tilhørende startmenu. Der er mange om buddet, men Classic Shell bruges af mange.

Brug 'Modern UI' apps på skrivebordet
Nogle af Microsofts 'Modern UI'-apps er faktisk ganske udmærkede. Skal man ikke have en kompliceret mailklient er den indbyggede mailklient i Windows 8 ganske udmærket, og også systemets kalender er ganske fin.

Der findes et rimelig smart program kaldet ModernMix, der gør, at du kan bruge 'Modern UI'-apps ude på skrivebordet som var de normale programmer.

Modern Mix koster cirka 30 kroner, men kan prøves gratis i en måned.

Der findes uendelig mange tweaks og tricks til at få Windows til at opføre sig, som vi gerne vil. Hvad har du gjort for at få Windows 8 til at se ud som Windows 7?

Læs også: Ni særlige apps der bare fungerer perfekt i Windows 8

Læs også: Dansk top-CIO: Derfor satser vi på Windows 8.1

Læs også: Dur ikke længere: Microsoft klar med ny Windows Store




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere