Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC-ejere scorer kassen på opkøbsrygter: Er TDC til salg?

TDC-aktien stiger på udsigten til, at TDC kan blive del af konsolideringsbølge i den europæiske telesektor.

TDC's ejere står til at score en ganske solid gevinst på rygter om, at der er en stor konsolideringsbølge på vej i den europæiske telesektor.

Siden december er TDC-aktien steget støt, og den er i de seneste uger steget til omkring 56 kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det seneste stigning skyldes ifølge avisen, at TDC i næste måned udbetaler godt 1,2 milliarder kroner til de omkring 46.000 aktionærer.

Samtidig spekuleres der ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten i, at der er opkøb og fusioner på vej i stor stil blandt de europæiske telefirmaer.

"TDC er et oplagt emne til at blive opslugt af Telenor eller Teliasonera. Det er ganske vist spekulationer, men jeg tror ikke, at vi vil se et selvstændigt TDC om tre år," siger aktieanalytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

De fem kapitalfonde, der i 2005 overtog TDC, har siden 2010 gradvist solgt ud af deres beholdning af TDC-aktier.

Det kan du læse mere om her Få forklaringen: Derfor sælger TDC-ejerne ud af aktierne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere