Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Få forklaringen: Derfor sælger TDC-ejerne ud af aktierne

TDC's ejere sælger ud af aktierne kort efter selskabets seneste strategiudmelding. Læs hvorfor her.

Læs også:
TDC-ejere sælger ud: Stor luns af selskabet skal sælges

ATP: Kapitalfondene har gjort det godt med TDC

Tidligere onsdag viste det sig, at TDC's storaktionær NTC, der har en række kapitalfonde bag sig, for anden gang i år sælger ud af aktiebeholdningen i den danske telekoncern.

NTC har sat 80 millioner aktier til salg, hvilket svarer til 9,7 procent af selskabet. Altså en væsentlig luns, der bringer NTC's aktieandel i selskabet ned fra 43,3 procent til cirka 33 procent.

Ifølge Poul Jessen, analytiker fra Danske Bank Markets er kapitalfondenes salg af TDC-aktierne helt naturligt.

Lang tid for kapitalfonde

Først og fremmest har kapitalfondene til februar ejet aktierne i syv år, hvilket er relativt lang tid for kapitalfonde, der er kendetegnet ved at operere ud fra devisen: køb, effektiviser og sælg videre med fortjeneste inden for typisk en femårig periode.

"Kapitalfonde er per definition ikke evighedsinvestorer, og deres resterende 34 procent skal også sælges på et tidspunkt, da de skal videre til andre projekter. Var det muligt, ville de hellere end gerne have solgt alle aktierne i dag," lyder det fra Poul Ernst Jessen.

Hvorfor det ikke er muligt at sælge dem alle i dag, skyldes ganske simpelt manglende efterspørgsel.

"NTC har i alt for cirka 13 milliarder kroner i TDC-aktier, og du kan ikke finde en investor, der vil købe i ét hug. Derfor må de sælge i flere omgange," siger han og tilføjer, at det er tredje gang, at NTC sælger ud i aktiebeholdningen.

Sidste gang var i februar, da NTC ligeledes solgte 80 millioner aktier. Dengang var prisen 5,5 milliarder, mens de med den nuværende aktiekurs "kun" får cirka 3,1 milliarder kroner for aktierne.

NTC, der står for Nordic Telephone Company, er en sammenslutning af kapitalfondene Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts, Permire Advisers, Apax Partners og Providence Equity Partners.

Salget af aktierne kommer ikke mere end tre uger efter, at TDC lancerede en ny strategikurs.

Den nye kurs indebærer blandt andet et øget fokus på samlede løsninger og trecifrede millioninvesteringer i infrastruktur, foruden sammenlægningen af en række brands som M1 og Fullrate foruden Onfone og Yousee.

Læs mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere