Få forklaringen: Derfor sælger TDC-ejerne ud af aktierne

TDC's ejere sælger ud af aktierne kort efter selskabets seneste strategiudmelding. Læs hvorfor her.

Læs også:
TDC-ejere sælger ud: Stor luns af selskabet skal sælges


ATP: Kapitalfondene har gjort det godt med TDC

Tidligere onsdag viste det sig, at TDC's storaktionær NTC, der har en række kapitalfonde bag sig, for anden gang i år sælger ud af aktiebeholdningen i den danske telekoncern.

NTC har sat 80 millioner aktier til salg, hvilket svarer til 9,7 procent af selskabet. Altså en væsentlig luns, der bringer NTC's aktieandel i selskabet ned fra 43,3 procent til cirka 33 procent.

Ifølge Poul Jessen, analytiker fra Danske Bank Markets er kapitalfondenes salg af TDC-aktierne helt naturligt.

Lang tid for kapitalfonde
Først og fremmest har kapitalfondene til februar ejet aktierne i syv år, hvilket er relativt lang tid for kapitalfonde, der er kendetegnet ved at operere ud fra devisen: køb, effektiviser og sælg videre med fortjeneste inden for typisk en femårig periode.

"Kapitalfonde er per definition ikke evighedsinvestorer, og deres resterende 34 procent skal også sælges på et tidspunkt, da de skal videre til andre projekter. Var det muligt, ville de hellere end gerne have solgt alle aktierne i dag," lyder det fra Poul Ernst Jessen.

Hvorfor det ikke er muligt at sælge dem alle i dag, skyldes ganske simpelt manglende efterspørgsel.

"NTC har i alt for cirka 13 milliarder kroner i TDC-aktier, og du kan ikke finde en investor, der vil købe i ét hug. Derfor må de sælge i flere omgange," siger han og tilføjer, at det er tredje gang, at NTC sælger ud i aktiebeholdningen.

Sidste gang var i februar, da NTC ligeledes solgte 80 millioner aktier. Dengang var prisen 5,5 milliarder, mens de med den nuværende aktiekurs "kun" får cirka 3,1 milliarder kroner for aktierne.

NTC, der står for Nordic Telephone Company, er en sammenslutning af kapitalfondene Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts, Permire Advisers, Apax Partners og Providence Equity Partners.

Salget af aktierne kommer ikke mere end tre uger efter, at TDC lancerede en ny strategikurs.

Den nye kurs indebærer blandt andet et øget fokus på samlede løsninger og trecifrede millioninvesteringer i infrastruktur, foruden sammenlægningen af en række brands som M1 og Fullrate foruden Onfone og Yousee.

Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.