Artikel top billede

Få forklaringen: Derfor sælger TDC-ejerne ud af aktierne

TDC's ejere sælger ud af aktierne kort efter selskabets seneste strategiudmelding. Læs hvorfor her.

Læs også:
TDC-ejere sælger ud: Stor luns af selskabet skal sælges

ATP: Kapitalfondene har gjort det godt med TDC

Tidligere onsdag viste det sig, at TDC's storaktionær NTC, der har en række kapitalfonde bag sig, for anden gang i år sælger ud af aktiebeholdningen i den danske telekoncern.

NTC har sat 80 millioner aktier til salg, hvilket svarer til 9,7 procent af selskabet. Altså en væsentlig luns, der bringer NTC's aktieandel i selskabet ned fra 43,3 procent til cirka 33 procent.

Ifølge Poul Jessen, analytiker fra Danske Bank Markets er kapitalfondenes salg af TDC-aktierne helt naturligt.

Lang tid for kapitalfonde

Først og fremmest har kapitalfondene til februar ejet aktierne i syv år, hvilket er relativt lang tid for kapitalfonde, der er kendetegnet ved at operere ud fra devisen: køb, effektiviser og sælg videre med fortjeneste inden for typisk en femårig periode.

"Kapitalfonde er per definition ikke evighedsinvestorer, og deres resterende 34 procent skal også sælges på et tidspunkt, da de skal videre til andre projekter. Var det muligt, ville de hellere end gerne have solgt alle aktierne i dag," lyder det fra Poul Ernst Jessen.

Hvorfor det ikke er muligt at sælge dem alle i dag, skyldes ganske simpelt manglende efterspørgsel.

"NTC har i alt for cirka 13 milliarder kroner i TDC-aktier, og du kan ikke finde en investor, der vil købe i ét hug. Derfor må de sælge i flere omgange," siger han og tilføjer, at det er tredje gang, at NTC sælger ud i aktiebeholdningen.

Sidste gang var i februar, da NTC ligeledes solgte 80 millioner aktier. Dengang var prisen 5,5 milliarder, mens de med den nuværende aktiekurs "kun" får cirka 3,1 milliarder kroner for aktierne.

NTC, der står for Nordic Telephone Company, er en sammenslutning af kapitalfondene Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts, Permire Advisers, Apax Partners og Providence Equity Partners.

Salget af aktierne kommer ikke mere end tre uger efter, at TDC lancerede en ny strategikurs.

Den nye kurs indebærer blandt andet et øget fokus på samlede løsninger og trecifrede millioninvesteringer i infrastruktur, foruden sammenlægningen af en række brands som M1 og Fullrate foruden Onfone og Yousee.

Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere