Artikel top billede

Ericsson: Så vildt hurtigt bliver 5G - slår fiber med flere længder

Ericsson tester 5G-mobile netværk. Og der bliver smæk på forbindelserne. Se her, hvor hurtigt Ericsson kan få mobil-netværket til at køre.

Det er lykkedes for Ericssons udviklings-afdeling at sende trådløs data med lynhurtige fem gigabit i sekundet, hvilket er omkring 50 gange hurtigere end de LTE-netværk, som vi i dag primært sender data over.

Den rasende hurtige overførsel har ganske vist kun fundet sted i et test-miljø i Ericssons svenske udviklings-afdeling i Kista.

Men det varsler alligevel, hvor hurtig den kommende trådløse mobil-netværks-generation, 5G, står til at blive.

De hurtigste af nutidens LTE-netværk kan overføre data med omkring 100 megabit i sekundet - altså omkring 50 gange langsommere end Ericssons 5G-test.

Læs mere: På vej: Så ekstremt hurtig bliver 5G - download en hel HD-film på et sekund

5G-netværket står samtidig til at blive noget hurtigere end langt de fleste af de internet-forbindelser, som vi i dag anvender i hjemmet - inklusive fiber-forbindelserne.

Både japanske NTT DoCoMo og sydkoreanske SK Telecom skal i gang med at teste 5G-teknologier inden længe.

Det samme gælder en række andre teleselskaber.

Det kan du læse mere om her: Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Det forventes blandt andet, at en af grund-komponenterne i de kommende 5G-netværk vil blive base-stationer med meget fokuserede signaler.

Det vil gøre, at brugerne inden for en relativ kort radius af basestationen vil kunne anvende høje frekvenser.

Samme tanke ligger bag Ericssons test, hvor base-stationen kørte på 15Ghz, der er netop sådan en høj frekvens.

Japanerne og sydkoreanerne kigger på denne type, da storbyer som Tokyo og Seoul er tætbefolkede og har mange basestationer spredt ud over byen.

Det forventes, at 5G-netværkene tidligst vil være klar til brug omkring 2020.

Læs også:

5G på vej: Sådan skal Europa komme først med vild teknologi

Huawei: 5G er så potent, at vores viden om netværk og it skal genstartes

5G-arbejdet ind i afgørende fase: Alt dette er på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere