Artikel top billede

Microsoft: Kritisk hul i Internet Explorer

Microsoft på vej med kritisk rettelse af vigtigt program på din computer.

Microsoft er på vej med seks sikkerhedsopdateringer, der bliver udsendt tirsdag.

Opdateringerne vil lappe flere huller i alle versioner af Internet Explorer samt stort set alle understøttede versioner af Windows.

Mest alvorlig er en af de to opdateringer til Internet Explorer, som Microsoft betegner som 'kritisk,' hvilket er den mest alvorlige klassificering, som Microsoft har.

Den kritiske sårbarhed findes i IE6 på Windows Server 2003, IE7, IE8, IE9, IE10 samt den nye IE11.

Masser af huller i Internet Explorer

Lapningen af det kritiske hul i Internet Explorer kommer, blot en måned efter at Microsoft udsendte et rekord-stort antal rettelser til browseren.

Det skete i juni, da Microsoft lukkede ikke mindre end 60 sårbarheder i browseren.

I marts lappede selskabet 18 sårbarheder i Internet Explorer: Advarsel: Populær browser smaskfyldt med huller

Kører du med Windows 7, vil du kun modtage opdateringen, hvis du har opdateret til IE11, der udkom i april.

Huller i Windows

Ifølge Microsoft vil tirsdagens opdatering også indeholde sikkerheds-rettelser til alle understøttede klient-versioner af Windows - lige fra Vista til Windows 8.1 - samt alle server-versioner undtaget de systemer, der kører på Intels Itanium-processorer.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at virksomheder inden for den næste måned skal huske at opdatere til Windows 8.1 Update og Server 2012 R2 Update, hvis de fortsat vil modtage patches fra Microsoft til Windows 8.1 eller Server 2012 R2.

Ifølge Microsoft skal hardware, der kører med Windows 8.1 elller Server 2012 R2, have installeret opgraderingerne inden næste Patch Tuesday 12. august, hvis de her og senere vil modtage sikkerhedsopdateringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere