Artikel top billede

Advarsel mod at bide på støtteerklæring til Suarez

Fodboldspilleren Luis Suarez' ureglementerede brug af sit tandsæt ved VM i fodbold bliver nu brugt i et listigt forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af netbrugere.

En falsk hjemmeside for det internationale fodboldforbund, FIFA, har ifølge eksperter fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky i næsten to uger forsøgt at lokke intetanende netbrugere til at udlevere personlige oplysninger, som kan bruges til at bryde ind i brugernes netbank.

Den falske hjemmeside opfordrer besøgende til at underskrive en støtteerklæring for den kontroversielle uruguayanske fodboldspiller Luis Suarez. Han blev i sidste måned idømt karantæne og udelukkelse fra fodbold, efter at han bed en modstander under Uruguays indledende puljekamp mod Italien ved fodbold-VM i Brasilien.

For at sende den falske støtteerklæring skal brugerne oplyse navn, hjemland, mobiltelefonnummer og email-adresse. Det kan ifølge Kaspersky føre til, at brugerne modtager spammails med vedhæftede filer, inficeret med skadelig kode eller trojanere, der eksempelvis kan bruges i forsøg på at få adgang til brugernes netbank.

Selve formularen, der bruges til at udfylde den såkaldte støtteerklæring er oprettet gennem Google Docs.

Brugerne, der underskriver den falske erklæring, bliver desuden opfordret til at dele linket til den falske FIFA-side, som på den måde bliver spredt via Facebook og andre sociale medier.

"Bevæbnet med brugernes email-adresser og telefonnumre kan cyberkriminelle gennemføre målrettede angreb med bank-trojanere til computere og mobile devices. Denne teknik bruges til at omgå to-faktor autentificering i online bank-systemer, som sender engangs-passwords via sms," lyder det i en kommentar fra Nadezhda Demidova, der er analytiker hos Kaspersky Lab.

Kaspersky oplyser, at den falske hjemmeside er en tro kopi af FIFA's hjemmeside - blandt andet med links, som dirigerer brugeren til FIFA's officielle site. Siden, der er registreret af en person i London, blev oprettet den 27. juni - få dage efter den famøse bide-episode.

Ifølge Kaspersky stammede mere end hvert tredje forsøg på phishing i 2013 fra sociale medier - og mere end hvert femte forsøg kom fra Facebook.

Læs også:

Her er de typiske danske phishing-ofre. Er du i farezonen?

Disse ni angreb skal du beskytte imod
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere