Artikel top billede

Advarsel mod at bide på støtteerklæring til Suarez

Fodboldspilleren Luis Suarez' ureglementerede brug af sit tandsæt ved VM i fodbold bliver nu brugt i et listigt forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af netbrugere.

En falsk hjemmeside for det internationale fodboldforbund, FIFA, har ifølge eksperter fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky i næsten to uger forsøgt at lokke intetanende netbrugere til at udlevere personlige oplysninger, som kan bruges til at bryde ind i brugernes netbank.

Den falske hjemmeside opfordrer besøgende til at underskrive en støtteerklæring for den kontroversielle uruguayanske fodboldspiller Luis Suarez. Han blev i sidste måned idømt karantæne og udelukkelse fra fodbold, efter at han bed en modstander under Uruguays indledende puljekamp mod Italien ved fodbold-VM i Brasilien.

For at sende den falske støtteerklæring skal brugerne oplyse navn, hjemland, mobiltelefonnummer og email-adresse. Det kan ifølge Kaspersky føre til, at brugerne modtager spammails med vedhæftede filer, inficeret med skadelig kode eller trojanere, der eksempelvis kan bruges i forsøg på at få adgang til brugernes netbank.

Selve formularen, der bruges til at udfylde den såkaldte støtteerklæring er oprettet gennem Google Docs.

Brugerne, der underskriver den falske erklæring, bliver desuden opfordret til at dele linket til den falske FIFA-side, som på den måde bliver spredt via Facebook og andre sociale medier.

"Bevæbnet med brugernes email-adresser og telefonnumre kan cyberkriminelle gennemføre målrettede angreb med bank-trojanere til computere og mobile devices. Denne teknik bruges til at omgå to-faktor autentificering i online bank-systemer, som sender engangs-passwords via sms," lyder det i en kommentar fra Nadezhda Demidova, der er analytiker hos Kaspersky Lab.

Kaspersky oplyser, at den falske hjemmeside er en tro kopi af FIFA's hjemmeside - blandt andet med links, som dirigerer brugeren til FIFA's officielle site. Siden, der er registreret af en person i London, blev oprettet den 27. juni - få dage efter den famøse bide-episode.

Ifølge Kaspersky stammede mere end hvert tredje forsøg på phishing i 2013 fra sociale medier - og mere end hvert femte forsøg kom fra Facebook.

Læs også:

Her er de typiske danske phishing-ofre. Er du i farezonen?

Disse ni angreb skal du beskytte imod
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere