Artikel top billede

Advarsel: Nulstilling af telefon sletter ikke alle dine data

Hvis du tror, at alt indhold på din telefon er blevet slettet, når du nulstiller den til fabriksindstillinger, før du sælger den videre, kan du godt tro om igen.

En nulstilling, "factory reset" eller "delete all data" burde slette alle dine data, billeder, kontakter og så videre på din telefon, så den blandt andet kan være klar til at blive solgt som brugt.

Men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis. Softwarefirmaet Avast foretog i sidste uge en test af 20 brugte, amerikanske Androidtelefoner, som blev købt på forskellige internetsites såsom eBay, og som de tidligere ejere havde nulstillet.

Over 40.000 billeder, e-mails, sms'er og endda identiteter på nogle af sælgerne kunne uden de store problemer trækkes ud af de brugte telefoner med allerede eksisterende software til genskabelse af data.

"Mængden af personlig data var skræmmende. Vi fandt alt fra en udfyldt låneformular til over 250 billeder af, hvad der tilsyneladende er de tidligere ejers kønsdele," forklarer Jude McColgan, chef for Avasts mobil-afdeling, i en pressemeddelelse.

750 billeder af halvnøgne kvinder
Over 80.000 telefoner bliver hver eneste dag solgt på eBay, og også på danske sites som Den Blå Avis sælges dagligt mange hundrede brugte telefoner.

På de 20 brugte telefoner, som Avast testede, fandt de:

  • Over 40.000 gemte billeder
  • Over 1,500 billeder af børn
  • Over 750 billeder af mere eller mindre afklædte kvinder
  • Over 250 selfies af de tidligere mandlige ejeres kønsdele
  • Over 1.000 Google-søgninger
  • Over 750 e-mails og sms'er
  • Over 250 kontaktnavne
  • Fire tidligere ejeres identiteter
  • Et fuldt udfyldt lånedokument
Skal du sælge din telefon, findes der en række apps (blandt andet Avast´s eget), som skulle kunne slette dine data på en mere grundig måde. Desuden kan det være en god ide at beholde eller udskifte for eksempel SD-kort, hvis du har et i din telefon.

Læs også: Verdens sikreste telefon på trapperne - nu kommer Blackphone

Læs også: Derfor bruger Thorning og Obama ikke iPhone og Android-telefoner

Læs også: Dansksproget porno-trojaner hærger mobilerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere