Artikel top billede

Den nye Raspberry Pi. Foto: Screendumb, Vimeo.

Nørdet og ultra billig micro-computer kommer nu i forbedret version

Micro-computeren Raspberry Pi, der er på størrelse med et kreditkort, kommer nu i en forbedret version. Hvad bruger du Raspberry Pi til? Skriv til os og vis verden dit projekt.

Den lille micro-computer Raspberry Pi kommer nu i en ny og forbedret udgave, skriver Engadget.

Den lille computer i kreditkortstørrelse er elsket verden over for dens nærmest uendelige muligheder for programmering og udnyttelse. 

Den nye model af Raspberry Pi B, som logisk nok har fået navnet B+, kommer efter at Raspberry Pi er begyndt at mærke konkurrencen fra andre lignende produkter. For eksempel HummingBoard, som er en Raspberry Pi-lignende computer med udskiftelig processor.

B+ bliver af udviklerne beskrevet som den endelige version af første generation Raspberry Pi, og den har to ekstra USB 2.0 porte, en microSD-kortlæser og yderligere 14 GPIO pins, så den i alt har 40.

Det har betydet, at layoutet på computeren måtte ændres, som udviklerne kalder forbedret, men har du allerede cases til B-modellen vil den nok ikke passe længere.

Video- og audioslot bliver desuden kombineret til ét enkelt, men Raspberry Pi lover til gengæld en bedre lyd.

Den gamle B-model, som også sælges i Danmark, vil stadig være til salg, så længe den stadig voksende fanskare kræver det.

Vis os din Raspberry Pi
Vi har bestilt en Raspberri Pi B+ her på Computerworld for at finde ud af, hvad det lille vidunder egentlig kan. Imens vi venter på posten, vil vi gerne inspireres til, hvad man kan bruge computeren til.

Derfor vil vi meget gerne have hjælp fra jer læsere. Har du en Raspberry Pi, som du har opsat som en minicomputer, mediecenter, retrospillemaskine , robothjerne eller noget helt femte, så send os et billede på m.madsen@cw.dk sammen med en lille tekst, der forklarer, hvad det er og hvorfor.

Læs også: Her er 10 supernørdede Linux-gadgets

Læs også: Nørdens ultimative våde drøm får nu et rigtigt lydkort

Læs også: Google forærer 15.000 Raspberry Pi-computere til skoler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere