Artikel top billede

Den nye Raspberry Pi. Foto: Screendumb, Vimeo.

Nørdet og ultra billig micro-computer kommer nu i forbedret version

Micro-computeren Raspberry Pi, der er på størrelse med et kreditkort, kommer nu i en forbedret version. Hvad bruger du Raspberry Pi til? Skriv til os og vis verden dit projekt.

Den lille micro-computer Raspberry Pi kommer nu i en ny og forbedret udgave, skriver Engadget.

Den lille computer i kreditkortstørrelse er elsket verden over for dens nærmest uendelige muligheder for programmering og udnyttelse. 

Den nye model af Raspberry Pi B, som logisk nok har fået navnet B+, kommer efter at Raspberry Pi er begyndt at mærke konkurrencen fra andre lignende produkter. For eksempel HummingBoard, som er en Raspberry Pi-lignende computer med udskiftelig processor.

B+ bliver af udviklerne beskrevet som den endelige version af første generation Raspberry Pi, og den har to ekstra USB 2.0 porte, en microSD-kortlæser og yderligere 14 GPIO pins, så den i alt har 40.

Det har betydet, at layoutet på computeren måtte ændres, som udviklerne kalder forbedret, men har du allerede cases til B-modellen vil den nok ikke passe længere.

Video- og audioslot bliver desuden kombineret til ét enkelt, men Raspberry Pi lover til gengæld en bedre lyd.

Den gamle B-model, som også sælges i Danmark, vil stadig være til salg, så længe den stadig voksende fanskare kræver det.

Vis os din Raspberry Pi
Vi har bestilt en Raspberri Pi B+ her på Computerworld for at finde ud af, hvad det lille vidunder egentlig kan. Imens vi venter på posten, vil vi gerne inspireres til, hvad man kan bruge computeren til.

Derfor vil vi meget gerne have hjælp fra jer læsere. Har du en Raspberry Pi, som du har opsat som en minicomputer, mediecenter, retrospillemaskine , robothjerne eller noget helt femte, så send os et billede på m.madsen@cw.dk sammen med en lille tekst, der forklarer, hvad det er og hvorfor.

Læs også: Her er 10 supernørdede Linux-gadgets

Læs også: Nørdens ultimative våde drøm får nu et rigtigt lydkort

Læs også: Google forærer 15.000 Raspberry Pi-computere til skoler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere