Artikel top billede

Konkursspøgelset er ved at slippe taget i it-branchen

En helt ny opgørelse viser, at antallet af konkurser i it-branchen nu nærmer sig niveauet under højkonjunkturen i 2007. Hovedstaden rummer fortsat flest konkurser.

It-branchen er ved at slippe ud af krisen, hvis man skal dømme ud fra antallet af konkurser. Niveauet i andet kvartal 2014 var omtrent det samme som under sidste del af højkonjunkturen.

Det viser en helt ny opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for Computerworld.

Billedet af en branche i fuld sving med at lægge krisen bag sig passer godt med det indtryk, organisationen It-branchen har.

"Det bekræfter vores indtryk af, at vi er ved at være tilbage til noget, der minder om tilstanden før krisen," siger organisationens konstituerede administrerende direktør, Mette Lundberg.

Stadig ingen sambafest

"Der er dog bestemt ikke tale om en sambafest, markedet er stadig hårdt, men det er lunere vinde, som blæser ind over it-erhvervet igen," siger Mette Lundberg.

Konkret peger hun på, at de it-virksomheder, der leverer løsninger til både store og små virksomheder i erhvervslivet, oplever gode resultater.

"Det skyldes jo simpelthen, at det øvrige erhvervsliv har brug for it-løsninger til at ruste sig til situationen efter krisen og til at blive mere produktive og effektive," siger hun.

Hovedstaden trækker læsset

Som det fremgår af grafen, sker de fleste konkurser i Region Hovedstaden. Det kan der i følge Kent Nielsen fra eStatistik være flere forklaringer på.

"Et væsentligt element er, at den største del - cirka 58 procent - af virksomhederne inden for gruppen Information og Kommunikation, som primært rummer it-virksomheder, er placeret i Region Hovedstaden, men alligevel er der en overrepræsentation af konkurser. Muligvis skyldes det, at "konkurskulturen" er anderledes i de forskellige regioner, eller også, at større konkurser trækker flere datterselskaber med sig," siger han.

Konkursudviklingen i it-branchen følger den generelle tendens. Antallet af konkurser i erhvervslivet generelt er nu på det laveste niveau i seks år, og i industrien er man nu tilbage på niveauet før krisen, viser en opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for brancheforeningen Danske Revisorer.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.