Artikel top billede

Konkursspøgelset er ved at slippe taget i it-branchen

En helt ny opgørelse viser, at antallet af konkurser i it-branchen nu nærmer sig niveauet under højkonjunkturen i 2007. Hovedstaden rummer fortsat flest konkurser.

It-branchen er ved at slippe ud af krisen, hvis man skal dømme ud fra antallet af konkurser. Niveauet i andet kvartal 2014 var omtrent det samme som under sidste del af højkonjunkturen.

Det viser en helt ny opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for Computerworld.

Billedet af en branche i fuld sving med at lægge krisen bag sig passer godt med det indtryk, organisationen It-branchen har.

"Det bekræfter vores indtryk af, at vi er ved at være tilbage til noget, der minder om tilstanden før krisen," siger organisationens konstituerede administrerende direktør, Mette Lundberg.

Stadig ingen sambafest

"Der er dog bestemt ikke tale om en sambafest, markedet er stadig hårdt, men det er lunere vinde, som blæser ind over it-erhvervet igen," siger Mette Lundberg.

Konkret peger hun på, at de it-virksomheder, der leverer løsninger til både store og små virksomheder i erhvervslivet, oplever gode resultater.

"Det skyldes jo simpelthen, at det øvrige erhvervsliv har brug for it-løsninger til at ruste sig til situationen efter krisen og til at blive mere produktive og effektive," siger hun.

Hovedstaden trækker læsset

Som det fremgår af grafen, sker de fleste konkurser i Region Hovedstaden. Det kan der i følge Kent Nielsen fra eStatistik være flere forklaringer på.

"Et væsentligt element er, at den største del - cirka 58 procent - af virksomhederne inden for gruppen Information og Kommunikation, som primært rummer it-virksomheder, er placeret i Region Hovedstaden, men alligevel er der en overrepræsentation af konkurser. Muligvis skyldes det, at "konkurskulturen" er anderledes i de forskellige regioner, eller også, at større konkurser trækker flere datterselskaber med sig," siger han.

Konkursudviklingen i it-branchen følger den generelle tendens. Antallet af konkurser i erhvervslivet generelt er nu på det laveste niveau i seks år, og i industrien er man nu tilbage på niveauet før krisen, viser en opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for brancheforeningen Danske Revisorer.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere