Artikel top billede

Konkursspøgelset er ved at slippe taget i it-branchen

En helt ny opgørelse viser, at antallet af konkurser i it-branchen nu nærmer sig niveauet under højkonjunkturen i 2007. Hovedstaden rummer fortsat flest konkurser.

It-branchen er ved at slippe ud af krisen, hvis man skal dømme ud fra antallet af konkurser. Niveauet i andet kvartal 2014 var omtrent det samme som under sidste del af højkonjunkturen.

Det viser en helt ny opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for Computerworld.

Billedet af en branche i fuld sving med at lægge krisen bag sig passer godt med det indtryk, organisationen It-branchen har.

"Det bekræfter vores indtryk af, at vi er ved at være tilbage til noget, der minder om tilstanden før krisen," siger organisationens konstituerede administrerende direktør, Mette Lundberg.

Stadig ingen sambafest

"Der er dog bestemt ikke tale om en sambafest, markedet er stadig hårdt, men det er lunere vinde, som blæser ind over it-erhvervet igen," siger Mette Lundberg.

Konkret peger hun på, at de it-virksomheder, der leverer løsninger til både store og små virksomheder i erhvervslivet, oplever gode resultater.

"Det skyldes jo simpelthen, at det øvrige erhvervsliv har brug for it-løsninger til at ruste sig til situationen efter krisen og til at blive mere produktive og effektive," siger hun.

Hovedstaden trækker læsset

Som det fremgår af grafen, sker de fleste konkurser i Region Hovedstaden. Det kan der i følge Kent Nielsen fra eStatistik være flere forklaringer på.

"Et væsentligt element er, at den største del - cirka 58 procent - af virksomhederne inden for gruppen Information og Kommunikation, som primært rummer it-virksomheder, er placeret i Region Hovedstaden, men alligevel er der en overrepræsentation af konkurser. Muligvis skyldes det, at "konkurskulturen" er anderledes i de forskellige regioner, eller også, at større konkurser trækker flere datterselskaber med sig," siger han.

Konkursudviklingen i it-branchen følger den generelle tendens. Antallet af konkurser i erhvervslivet generelt er nu på det laveste niveau i seks år, og i industrien er man nu tilbage på niveauet før krisen, viser en opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for brancheforeningen Danske Revisorer.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?