Konkursspøgelset er ved at slippe taget i it-branchen

En helt ny opgørelse viser, at antallet af konkurser i it-branchen nu nærmer sig niveauet under højkonjunkturen i 2007. Hovedstaden rummer fortsat flest konkurser.

It-branchen er ved at slippe ud af krisen, hvis man skal dømme ud fra antallet af konkurser. Niveauet i andet kvartal 2014 var omtrent det samme som under sidste del af højkonjunkturen.

Det viser en helt ny opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for Computerworld.

Billedet af en branche i fuld sving med at lægge krisen bag sig passer godt med det indtryk, organisationen It-branchen har.

"Det bekræfter vores indtryk af, at vi er ved at være tilbage til noget, der minder om tilstanden før krisen," siger organisationens konstituerede administrerende direktør, Mette Lundberg.

Stadig ingen sambafest

"Der er dog bestemt ikke tale om en sambafest, markedet er stadig hårdt, men det er lunere vinde, som blæser ind over it-erhvervet igen," siger Mette Lundberg.

Konkret peger hun på, at de it-virksomheder, der leverer løsninger til både store og små virksomheder i erhvervslivet, oplever gode resultater.

"Det skyldes jo simpelthen, at det øvrige erhvervsliv har brug for it-løsninger til at ruste sig til situationen efter krisen og til at blive mere produktive og effektive," siger hun.

Hovedstaden trækker læsset

Som det fremgår af grafen, sker de fleste konkurser i Region Hovedstaden. Det kan der i følge Kent Nielsen fra eStatistik være flere forklaringer på.

"Et væsentligt element er, at den største del - cirka 58 procent - af virksomhederne inden for gruppen Information og Kommunikation, som primært rummer it-virksomheder, er placeret i Region Hovedstaden, men alligevel er der en overrepræsentation af konkurser. Muligvis skyldes det, at "konkurskulturen" er anderledes i de forskellige regioner, eller også, at større konkurser trækker flere datterselskaber med sig," siger han.

Konkursudviklingen i it-branchen følger den generelle tendens. Antallet af konkurser i erhvervslivet generelt er nu på det laveste niveau i seks år, og i industrien er man nu tilbage på niveauet før krisen, viser en opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for brancheforeningen Danske Revisorer.

L
æs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti årBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte
Interview: Roar Nissen skal efter mere end 13 år hos Creuna stå i spidsen for den samlede danske afdeling i det kommende Knowit Experience-selskab. Bliv klogere på planerne, efter den norske Knowit-koncern har købt Creuna, her.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.