Artikel top billede

Test: Super tyveribeskyttelse til din Android-telefon

Hvilken app skal du vælge, hvis du vil sikre din dyrebare Android-telefon og alle dine data? Vi har fundet en, som fungerer rigtig godt og ikke koster alverden. Men hvilken er din favorit?

Sommer og ferie er en usikker tid for din telefon. Den ryger direkte ud af komfortzonen og bliver slæbt med til alle mulige lande, til stranden eller på vandretur.

Oven i købet har du som ejer måske sænket paraderne en smule i forhold til, hvordan du agerer i den daglige trummerum. Du får måske en lille øl eller lidt vin til frokost, og så en lille lur i skyggen ... og hvem passer så på dit kæreste eje, forbindelsen til omverden, livlinen, værktøjet til en effektiv hverdag?

Nu kan sikkerhed jo købes i pose og sæk til din telefon, og ikke sjældent har man en fornemmelse af, at man hurtigt lander i samme situation, som når man skal købe sig en familieforsikring - hellere lidt for meget dækning, nu vi er i gang, for man ved jo aldrig ...

En del sikkerhed indbygget

Nuvel, jeg har en relativ ny Nexus 5 med Android 4.4.4, som jeg gerne ville beskytte bedst muligt.

Telefonen tilbyder jo en del indbygget sikkerhed, som kan konfigureres efter ønske - skærmlås, SIM-lås og så videre. Det har jeg alt sammen sat i værk. Men jeg ville gerne mere end det. Især da fordi resten af familien bruger iOS-enheder, der som bekendt har indbygget "Find My iPhone".

I følge Computerworlds søstermagasin PC World er Lookout Premium er et rigtig godt bud på en app, der leverer lige den ekstra sikkerhed. For eksempel mulighed for "Find My Android", lås og remote whip, total backup og restore samt scanning for virus og malware.

Prisen er 20 kroner om måneden eller 120 kr. om året, og det synes jeg er en ok pris. Især i betragtning af, at man kan kontrollere tre enheder i alt med Premium-versionen af app'en. Den gratis version, som har noget begrænset funktionalitet, kan faktisk kontrollere to enheder.

Super enkel opsætning

Opsætningen og genereringen af brugerprofilen er super enkel og velfungerende. Det hele foregår på engelsk, og på intet tidspunkt støder man på valgmuligheder, som ikke er forklaret eller eksemplificeret, og hvor man pludselig bliver i tvivl.

For eksempel får jeg nu en mail, hvis nogen begynder at rode med telefonen på en facon, som kunne tyde på uvenlige hensigter. Jeg får en mail i disse tilfælde:

  • SIM-kortet bliver fjernet eller erstattet af en andet.
  • Hvis mit password bliver indtastet forkert tre gange.
  • Hvis airplane-mode bliver aktiveret, så jeg ikke kan tracke telefonen.
  • Hvis telefonen bliver slukket, så jeg heller ikke kan tracke telefonen.
  • Hvis device admin for Lookout-app'en bliver slået fra, så app'en kan afinstalleres.

I det hele taget skal man hurtigt have fat i en pc eller en anden smartphone med internetforbindelse, hvis telefonen er forsvundet - hvad enten den nu er stjålet eller forlagt. Det er her, komandocentralen befinder sig.

Dashboard styrer det hele

På Lookout.com logger man på som bruger og lander på det dashboard, der kontrollerer hele pivtøjet.

Her kan jeg starte med at lokalisere min telefon, og hvis den nu bare er forlagt eller røget ned bag en sofapude, kan jeg begynde operationen med at få telefonen til at udsende en ganske høj sirenelyd - som i parantes også virker, selv om telefonen er sat på lydløs.

Lykkes det ikke at finde den på den facon, må der skrappere midler og forholdsregler til.

Første skridt er at låse telefonen og samtidig skrive en besked til den, som eventuelt finder den. Besked om telefonnummer og mail er default på engelsk, men du bestemmer selvfølgelig selv sproget for den besked, du selv skriver.

Hjælper det ikke - eller du begynder at få beskeder om, at nogen fifler med den, må du gå til næste skridt, som er at foretage et "remote wipe". Det fjerner kontakter og opkaldslister, sms, foto, konti, som telefonen er logget ind på og så videre. Bare ærgerligt, men sikkert for dig og din arbejdsgiver, hvis du også bruger telefonen i arbejdsmæssig sammenhæng.

Lookout kan også tage en backup af din telefons kontakter, opkaldsliste og billeder, men som Google-bruger får du allerede foretaget backup af det meste, hvis du har bedt om det.

Sikkerhedsscanning af app's samt scanning for malware og phishing er også en del af pakken, men her bliver Lookout i følge PCadvisor overgået af andre, så det skal ikke være derfor, man investerer i app'en.

Endelig skal det nævnes, at app'en giver et komplet billede af, hvilke app's har adgang til oplysninger som din enheds placering, dit mobilnummer, din opkaldsliste og så videre.

Konklusion

Lookout Premium er lige til at gå til for alle og leverer rigtig god beskyttelse af din telefon - eller andre enheder. App'en understøtter både Android og iOS, så flere af familiens enheder kan nu blive sikret.

Betjeningen er helt i top, og selv om det hele foregår på engelsk, er man ikke på noget tidspunkt i tvivl om valg og funktionalitet. En meget stor kvalitet, som andre i denne branche kunne lære noget af.

Prisen synes jeg er i orden, når man tager i betragtning, hvor megen ekstra sikkerhed man får.

Hvad synes du?

Kender du et konkurrerende produkt, som du også synes gør det rigtig godt - eller måske bedre? Eller kender du et, som ligefrem er bedre og gratis? Skriv dine tip i kommentarfeltet.

Læs også:

Advarsel: Nulstilling af telefon sletter ikke alle dine data