Artikel top billede

Dyrt at holde liv i din egen software: Så meget betaler du

Det er blevet dyrt at køre videre med de traditionelle, lokale it-løsninger og undlade at satse på cloud, lyder en advarsel. Det er dog ikke alle it-chefer, der oplever det samme.

Eje eller leje?

Det har i flere år været et centralt spørgsmål for mange it-chefer i forhold til valg af it-løsninger. 

Skal man tro en rådgiver, bliver det dog lettere og lettere at træffe beslutningen. 

Lokale it-løsninger bliver nemlig dyrere og mindre fleksible, mens cloud computing bare bliver billigere, skriver Capgemini-rådgiver Michael McLaughlin i et blogindlæg

Det gør cloud-løsningerne ganske attraktive for CIO'er, der har besparelser og effektiviseringer højt på agendaen 

"Med on-premise virksomhedssoftware (lokale it-installationer, red.) er der omkostningen ved at sikre den fortsatte relevans og innovationen."

Michael McLaughlin peger på, at prisen for at opgradere systemer og vedligeholde dem - og prisen for licenserne - er steget med mere end 20 procent om året i de senere år.

I nogle større virksomheder betaler man 20-25 procent af den oprindelige pris på softwaren om året bare for at få support.

"Det svarer til at betale det samme beløb, man betalte for den originale licens, hvert fjerde eller femte år," skriver Michael McLaughlin.

"Med cloud konverterer du disse faste udgifter til månedlige/kvartalsmæssige driftsomkostninger. Og disse omkostninger falder gradvist."

Skeptiske it-chefer: Ikke billigt nok
Det er dog langt fra alle, der mener, at cloud fører til tilstrækkeligt store besparelser i forhold til den traditionelle måde at hoste og drive it-løsningerne på.

Tidligere i år fortalte en Business Solution Manager hos Ikea, at risikoen ved cloud stadig er for høj, og at besparelserne er for små.

Han mener, at det kræver et besparelsespotentiale på omkring 50 procent, før overgangen til cloud for alvor slår igennem hos Ikea.

"Er besparelsen på bare 10 procent, vil risikoen ved cloud blive opfattet som værende for stor," lød forklaringen fra Ikea.

Vi har også tidligere skrevet om en britisk undersøgelse med deltagelse af 50 britiske CIO'er og it-chefer, hvor næsten tre ud af fire af de pågældende it-chefer havde forventet, at overgangen til cloud-baserede it-løsninger ville have udløst besparelser og lavere omkostninger.

Men kun 41 procent af it-cheferne kunne faktisk fortælle, at de havde fået barberet it-omkostningerne ned ved at overgå til cloud-baserede løsninger.

Læs også:

Ikea ikke i tvivl: Derfor er cloud computing alt for dyrt

It-chef til leverandørerne: Lav jeres cloud-priser om




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere