Artikel top billede

I Korea bygger de store fjernsyn. Her er et fra LG.

Her er de to vildeste fjernsyn lige nu - har du råd til dem?

Både Samsung og LG er klar med enorme husaltre. Priserne ligger dog i den uhyre pebrede ende. Se de to fladskærms-giganter her.

Et monster-fjernsyn til en monster-pris.

Det er præcis, hvad LG's nye kæmpefjernsyn er.

4K-kæmpen, der bærer det meget lidt mundrette navn 105UB9, står klar til levering i Korea i løbet af nogle få dage.

Et 105 tommer buet tv til en pris på 120 millioner koreanske won - eller 650.000 skattebelagte kroner. Prisen er naturligvis uden dansk moms og andre eventuelle afgifter.

De store fjernsyn er blevet flagskibsprojekter for leverandørerne, og det er kun ganske få dage siden, at Samsung lancerede sit bud på et kæmpe husalter på 105 tommer.

Enorme priser

Trods den pebrede pris for LG-modellen ser det dog stadig ud til at være det mest prisbevidste produkt i klassen.

Samsungs gigant får nemlig en endnu større prisseddel på 660.000 kroner.

Forspillet til de to udgivelser fandt i øvrigt sted i begyndelsen af året på CES-messen i Las Vegas, hvor begge producenter fortalte, at 105 tommer var på vej.

Biografformat

Hvis du lægger de surt opsparede penge på disken, og du trækker ét af de to 105 tommer fjernsyn med hjem, slipper du i det mindste for sorte bjælker øverst og nederst på skærmen, når du ser film.

De er nemlig begge bygget i ægte biografformat kaldet 21:9.

Et format som Philips tidligere har forsøgt sig med, men som firmaet valgte at droppe i 2012.

For at billederne ikke ender som en sløret grød, er opløsningen naturligvis tårnhøj.

De to fjernsyne betegnes som 4K-modeller, selv om opløsningen i realiteten er højere.

Det skyldes biografformatet, der trækker flere horisontale pixel, så eksempelvis LG-opløsningen ender på 5120 x 2160 pixel.

Herunder kan du se, hvordan Samsungs 105 tommer kæmpe ser ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere