Artikel top billede

Sådan kommer dit website sikkert til tops i Google-søgninger

Søgegiganten Google er godt i gang med at sende usikre sites ned i bunden af sine søgeresultater. Læs her, hvordan din egen hjemmeside i fremtiden kommer sikkert til tops.

Google har pillet ved sine søgealgoritmer, så krypterede sites får en mere fremtrædende placering i Google-søgeresultaterne.

Mere konkret belønner verdens største søgemaskineselskab de hjemmesider, der benytter HTTPS-teknologien til at sikre deres sites mod hackerangreb og andre it-forbrydelser.

Det skriver Google på sin egen blog.

"Vi håber, at flere websites vil benytte HTTPS i fremtiden. Lad os alle gøre nettet mere sikkert!" skriver Google på sin blog.

Har testet i månedsvis

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) er en sikret version af World Wide Webs normale HTTP-protokol.

S'et i slutningen af HTTPS angiver, at der benyttes den kryptografiske TLS-protokol (Transport Layer Security).

HTTPS benyttes eksempelvis, når du køber varer på nettet, eller du besøger din netbank.

At Google vil rangere HTTPS-sider højere end de noget mere usikre HTTP-sider, blev annonceret på søgegigantens I/O-konference for nogle måneder siden, efter at Google har testet løsningerne over længere tid.

Blandt andet gik Googles egen Gmail-service over til HTTPS i marts

Giver webudviklerne tid

På nuværende tidspunkt angiver Google, at HTTPS-rangeringen kun vil have effekt på omkring én procent af de milliardvis af søgninger, som brugerne foretager i den populære søgemaskine.

Men vægtningen af HTTPS vil inden længe få større betydning for søgeresultaterne.

"Vi giver webmasterne tid til at skifte til HTTPS, og over tid vil det få større og større betydning. Det skyldes, at vi vil tilskynde webudviklerne til at skifte fra HTTP til HTTPS, så alle kan være sikre på nettet," skriver Google i sit blogindlæg.

I de kommende uger vil Google udsende guidelines til opgradering af den mere sikre protokol, hvilket altså også snart vil kunne mærkes i Google-søgeresulterne.

Læs også: 
Danske firmaer bombarderer hinanden med it-angreb i al hemmelighed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere