Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tvang: Skal dit firma ansætte en databeskyttelses-chef eller smutter du under søgelyset?

Med nyt EU-direktiv kan det meget vel være, at din virksomhed inden længe skal have ansat en direktør for databeskyttelse.

Til oktober ventes EU at vedtage en ret heftig opgradering af den nuværende databeskyttelses-lov.

Loven tegner til at blive ganske skrap, hvilket du kan læse mere om her: Så hårdt kan ny skrap EU-lov ramme it-virksomhederne.

Samtidig vil den nye databeskyttelseslov føre til, at mange virksomheder skal ansætte eller udpege en direktør for databeskyttelse - en såkaldt 'Data Protection Officer' eller DPO.

Det kommer til at gælde for virksomheder, der sælger produkter og services til europæiske borgere eller som løbende behandler data indsamlet blandt EU-borgere - uanset om de pågældende virksomheder er bosiddende i EU eller ej.

Databeskyttelses-direktøren får ansvaret for at sørge for, at virksomhedens processer og handlemåder flugter med den nye EU-lov

DPO'en forventes at være ekspert i gældende love inden for data-privacy og ventes at skulle refere direkte til den pågældende virksomheds topledelse.

I udkastet til den nye lov forestiller EU sig, at DPO'en som udgangspunkt skal ansættes på kontrakter af mindst fire års varighed - og altså dermed skal være vanskelige for virksomhederne at skille sig af med.

Det tyder på, at EU forventer, at der bliver tale om en slags ombudsmand i virksomheden.

Ifølge revisionshuset PwC har mange af de store amerikanske virksomheder i dag allerede en såkalft CPO (Chief Privacy Officer) til at håndtere problemstillinger med privacy i virksomheden.

EU har allerede varslet, at der vil falde meget høje bøder, hvis de europæiske virksomheder fanges i at overtræde de nye regler.

I det hidtidige udkast arbejder EU med en plan om at kunne udstede bøder på helt op til fem procent af en virksomheds globale omsætning.

Læs også:

Læg mærke til manden med denne titel: CDO'en kommer

Den frygtede skygge-it: Når it kommer ud af kontrol

Historien om Danmarks bedste it-chef - og dem der napper ham i haserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere