Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Tvang: Skal dit firma ansætte en databeskyttelses-chef eller smutter du under søgelyset?

Med nyt EU-direktiv kan det meget vel være, at din virksomhed inden længe skal have ansat en direktør for databeskyttelse.

Til oktober ventes EU at vedtage en ret heftig opgradering af den nuværende databeskyttelses-lov.

Loven tegner til at blive ganske skrap, hvilket du kan læse mere om her: Så hårdt kan ny skrap EU-lov ramme it-virksomhederne.

Samtidig vil den nye databeskyttelseslov føre til, at mange virksomheder skal ansætte eller udpege en direktør for databeskyttelse - en såkaldt 'Data Protection Officer' eller DPO.

Det kommer til at gælde for virksomheder, der sælger produkter og services til europæiske borgere eller som løbende behandler data indsamlet blandt EU-borgere - uanset om de pågældende virksomheder er bosiddende i EU eller ej.

Databeskyttelses-direktøren får ansvaret for at sørge for, at virksomhedens processer og handlemåder flugter med den nye EU-lov

DPO'en forventes at være ekspert i gældende love inden for data-privacy og ventes at skulle refere direkte til den pågældende virksomheds topledelse.

I udkastet til den nye lov forestiller EU sig, at DPO'en som udgangspunkt skal ansættes på kontrakter af mindst fire års varighed - og altså dermed skal være vanskelige for virksomhederne at skille sig af med.

Det tyder på, at EU forventer, at der bliver tale om en slags ombudsmand i virksomheden.

Ifølge revisionshuset PwC har mange af de store amerikanske virksomheder i dag allerede en såkalft CPO (Chief Privacy Officer) til at håndtere problemstillinger med privacy i virksomheden.

EU har allerede varslet, at der vil falde meget høje bøder, hvis de europæiske virksomheder fanges i at overtræde de nye regler.

I det hidtidige udkast arbejder EU med en plan om at kunne udstede bøder på helt op til fem procent af en virksomheds globale omsætning.

Læs også:

Læg mærke til manden med denne titel: CDO'en kommer

Den frygtede skygge-it: Når it kommer ud af kontrol

Historien om Danmarks bedste it-chef - og dem der napper ham i haserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.