Artikel top billede

Cisco på vej med massiv nedskæring: Otte procent af de ansatte skal væk

Cisco eliminerer 6.000 stillinger i organisationen. Men den kraftige beskæring skyldes ikke, at Cisco er i krise. Se her, hvad grunden er.

Den store producent af netværksudstyr Cisco drosler kraftigt ned.

Selskabet vil i løbet af de kommende 12 måneder eliminere i alt 6.000 job.

Ifølge Cisco er der dog mere tale om en reorganisering end en decideret reduktion.

Det skyldes, at elimineringen af de mange stillinger ikke skyldes smalhals, men nærmere at Cisco vil indrette organisationens ressourcer efter de nye voksende markeder, som er cloud, software og sikkerhed.

Selskabet ser for tiden et behov for nye kompetencer og nye folk på disse områder, og omstruktureringen og fjernelsen af de mange stillinger skal tjene til at give plads til nye ansatte i disse områder.

"Vi bliver overhalet, hvis vi ikke har modet til forandringer," lyder det fra Cisco-topchef John Chambers.

Nedskæringen kommer i kølvandet på den store nedskæringsrunde, som Cisco gennemførte sidste år.

Den ramte især laget af mellemledere i organisationen.

Det kan du læse mere om her: Cisco fyrer tusindvis af ansatte - er for tyk og langsom

Otte procent

Cisco har i dag omkring 74.000 ansatte, hvilket jo betyder, at omstruktureringen vil eliminere omkring otte procent af stillingerne i selskabet.

Cisco har netop offentliggjort resultatet for selskabets fjerde regnskabskvartal, hvor den overordende udvikling i både omsætning og indtjening har ligget omtrent på niveau med resultatet for i fjor.

Til gengæld er omsætningen inden for software-produkter steget ganske markant med 29 procent, mens salget af Ciscos datacenter-produktlinie, Unified Computing System er steget med 30 procent.

Værre ser det ud for Cisco traditionelle forretning - salg af routere og switche - der er faldet med henholdsvis syv procent og fire procent i forhold til samme periode sidste år.

Læs også:

Cisco bekymret: Salg i vigtige markeder pludselig stoppet

Cisco fyrer tusindvis af ansatte - er for tyk og langsom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.