Artikel top billede

Internettet tæt på at blive kvalt - gamle routere overbelastet

Et stort pres på routere har sendt flere af internettets netværk i sort. Læs her, hvordan det kunne galt.

En større opdateringsbølge til databaser i internet-routere har været skyld i periodiske nedbrud flere steder på nettet.

Da internet-trafikken er designet til at flyde så effektivt som muligt, betyder det hyppige opdateringer til routere om, hvordan forskellige netværk skal forbindes med hinanden.

Nogle routere kan kun rumme 512.000 af disse opdateringer i hukommelsen (TCAM).

I går overskred flere ældre routere den grænse, formentlig i to Verizon-netværk, og det forårsagede, at nogle af internettets netværk gik offline.

Flere eksperter beskriver situationen som et bump på vejen snarere end begyndelsen til en nedsmeltning af det store globale internet.

Det skriver IDG News Service.

Danmark går forbi

Netværksgiganten Cisco har i foråret advaret flere af sine kunder om udfordringen med den stigende trafik og routing-forespørgsler i de store internet-routeres databaser.

Selskabet påpeger, at selv om man i løbet af seks år har fordoblet antallet af mulige input til routere fra 256.000 til 512.000, kræver routerne nu yderligere modificeringer, hvis de skal kunne klare datapresset.

Cisco har beskrevet en løsning på problematikken på sin hjemmeside

I det konkrete nedbrud menes det, at teleselskabet Verizon har rodet i nogle indstillinger, hvorefter routernes interne input er steget til 515.000, hvilket er over standardgrænsen for netværks-udstyret.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Verizon.

Danske TDC oplyser til Computerworld, at Danmark umiddelbart ikke har været ramt af de sporadiske offline-tilstande.

Til gengæld forlyder det fra flere medier, at online-giganter som eBay, Time Warner og andre virksomheder har været ramt af routerbegrænsningerne. 

Læs også:
 
[b]Derfor er det vigtigt med 43 terabit i sekundet med én laser

TDC's nye konkurrenter: Kæmper mod streaming-giganterne
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.