Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Internettet tæt på at blive kvalt - gamle routere overbelastet

Et stort pres på routere har sendt flere af internettets netværk i sort. Læs her, hvordan det kunne galt.

En større opdateringsbølge til databaser i internet-routere har været skyld i periodiske nedbrud flere steder på nettet.

Da internet-trafikken er designet til at flyde så effektivt som muligt, betyder det hyppige opdateringer til routere om, hvordan forskellige netværk skal forbindes med hinanden.

Nogle routere kan kun rumme 512.000 af disse opdateringer i hukommelsen (TCAM).

I går overskred flere ældre routere den grænse, formentlig i to Verizon-netværk, og det forårsagede, at nogle af internettets netværk gik offline.

Flere eksperter beskriver situationen som et bump på vejen snarere end begyndelsen til en nedsmeltning af det store globale internet.

Det skriver IDG News Service.

Danmark går forbi

Netværksgiganten Cisco har i foråret advaret flere af sine kunder om udfordringen med den stigende trafik og routing-forespørgsler i de store internet-routeres databaser.

Selskabet påpeger, at selv om man i løbet af seks år har fordoblet antallet af mulige input til routere fra 256.000 til 512.000, kræver routerne nu yderligere modificeringer, hvis de skal kunne klare datapresset.

Cisco har beskrevet en løsning på problematikken på sin hjemmeside

I det konkrete nedbrud menes det, at teleselskabet Verizon har rodet i nogle indstillinger, hvorefter routernes interne input er steget til 515.000, hvilket er over standardgrænsen for netværks-udstyret.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Verizon.

Danske TDC oplyser til Computerworld, at Danmark umiddelbart ikke har været ramt af de sporadiske offline-tilstande.

Til gengæld forlyder det fra flere medier, at online-giganter som eBay, Time Warner og andre virksomheder har været ramt af routerbegrænsningerne. 

Læs også:
 
[b]Derfor er det vigtigt med 43 terabit i sekundet med én laser

TDC's nye konkurrenter: Kæmper mod streaming-giganterne
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere